Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:02, 26 sie 2014

Do góry
Kochane baby z Was!! Dzięki dzięki dzięki dzięki. Gęba mi się cieszy jak Was czytam Całuski dla Was zbiorowe

Ewa
-teraz malowalismy olejem OSMO.

EwaG-pszczółka ma rację to dębik

Katiaxx – chyba z Awbuda, jakoś nie zwróciłm uwagi na to że wąsko, ale jednak krok nasz jest ciut większy niż ta 20-cm przerwa mogłoby być ze 30cm najlepiej sprawdzić w terenie.

Ewa-pokrowce są na zamki i można ściągnąć

Magda- ja nie mam u siebie i irysków trawolistnych te kiedys pokazywał u mnie Magnolia, ale mnie się wydaje ze chciałaś zapytać o iryski miniaturowe z cebulek wiosennych – ale i tak nie pamiętam kiedy trza by się cofnąć na wątku i poszukać.przykro mi.
Kosolkowa Pasja 13:38, 25 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Grujecznika i glediczii nie mam w tym programie. Ale oglądałam je sobie i jakoś chyba nie. Klon ginnala jest cudny! Choć na wizualizacji mniej Magnolia na wizualizacji też ok. Mam jeszcze z klonem palmowym.
Obstawiam jakiś klon. Zwłaszcza ze zawsze chciałam go mieć, jesienią uwielbiam Zaraz wrzucę obrazki.

Nie mów glediczji nie bo ja ją mam ha ha ha i bardzo ja lubię

a klona ginnala wtedy nie dostałam
Ale gdyby był to by u mnie rósł
Kosolkowa Pasja 13:13, 25 sie 2014

Do góry
Klon palmowy

Klon Ginnera

Magnolia
Kosolkowa Pasja 13:11, 25 sie 2014

Do góry
Grujecznika i glediczii nie mam w tym programie. Ale oglądałam je sobie i jakoś chyba nie. Klon ginnala jest cudny! Choć na wizualizacji mniej Magnolia na wizualizacji też ok. Mam jeszcze z klonem palmowym.
Obstawiam jakiś klon. Zwłaszcza ze zawsze chciałam go mieć, jesienią uwielbiam Zaraz wrzucę obrazki.
Mój kawałek planety 14:57, 24 sie 2014

Do góry
1. thuje w ograniczonej ilości
2.choina kanadyjska
3.miłorząb japoński
4.brzoza papierowa lub doorenbos
5.klon shirasawy
6.różaneczniki tylko białe
7.kalina grandiflorum
8.bukszpan,
9.cis
10.berberys green carpet
11.cyprysik tepołuskowy
12.sosna brepo lub inne kulki
13.wrzosy
14.cyprysik nutkajski (lub nie)
15.świerk inversa,
16.sosna bosniacka
17.buk dawyck gold (bardzo) -myślałam o 3 wzdłuż ogrodzenia z przodu i powtózyć 3 x po lewej stronie domu, tam jest elewacja gdzie nic się niejej ciekawego (garażowa) i ładnie by się odcinały na tle białej sciany
18.tulipanowiec amer.
19.Magnolia
20.wiśnia umbraculifera wdzłuz ścieżki wejściowej domu lub Grab frans fontaine – ten podoba mi się bardzo, bardzo pod warunkiem że wygląda jak zielona kolumna, długi i chudy
Zielone Centrum Spokoju 11:44, 21 sie 2014

Do góry
Magnolia, groszek i host
Ogród cichy i przytulny 00:06, 21 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Swoje modrzewie bo mam dwa szczepiony na pniu i europejski tnę wczesną wiosną, później tylko ewentualne cięcie korekcyjne (a w przypadku modrzewia jest to potrzebne) lecz nie później niż do końca sierpnia.
Wierzbę - pierwsze cięcie po przekwitnięciu kwiatów , następne formujące kilka ale ostatnie też do końca sierpnia.
Napisałam jak ja postępuję bo w literaturze jest różnie co opracowanie to inne terminy.
U mnie powtórzyły kwitnienie derenie - mają owoce, kwiaty i przebarwiające się liście jak na jesień - jak z szamponem 3w1, bo to że magnolia powtórzyła kwitnienie to już norma
Pozdrawiam
Modrzew europejski - cięty - w tle nie mam teraz lepszego ujęcia

Asiu, długo się zastanawiałam, gdzie na tym zdjęciu masz modrzewia W końcu chyba widzę, to te trzy kule na środku, tak ??? Ładnie go zaczarowałaś Ale interesuje mnie też po lewej stronie ta śliczna jodła kalifornijska. Co to za odmiana, pamiętasz? Ma ładne srebrno-niebieskie igiełki. Moja taka ładna nie jest Chyba, że starsze okazy tak się wybarwiają albo mam inną odmianę.
Z ciekawostek - u mnie też dereń drugi raz kwitnie
Ogród cichy i przytulny 09:29, 20 sie 2014

Do góry
sylwiap napisał(a)

Bardzo mnie cieszy, że są tutaj takie osoby jak Ty i chcą dzielić się swoją pasją i doświadczeniami W googlach niestety nie znajduję odpowiedzi na wszystkie pytania. Jest np. dużo o przycinaniu sosny ale o jodle, to już naprawdę mało się pisze. A powiedz jeszcze Asiu, kiedy przycinasz swojego modrzewia na pniu? Ja swojego przycięłam wczoraj i tak samo zrobiłam z wierzbą hakuro. Nie wiem czy to był dobry moment ale stwierdziłam, że już by trzeba było, by się przed zimą zdążyły ranki zabliźnić.
Pokazywałaś parę dni temu, że kwitnie u Ciebie forsycja, a u mnie z kolei drugi raz w tym roku kwitnie bez. Szalone mamy lato w tym roku

Swoje modrzewie bo mam dwa szczepiony na pniu i europejski tnę wczesną wiosną, później tylko ewentualne cięcie korekcyjne (a w przypadku modrzewia jest to potrzebne) lecz nie później niż do końca sierpnia.
Wierzbę - pierwsze cięcie po przekwitnięciu kwiatów , następne formujące kilka ale ostatnie też do końca sierpnia.
Napisałam jak ja postępuję bo w literaturze jest różnie co opracowanie to inne terminy.
U mnie powtórzyły kwitnienie derenie - mają owoce, kwiaty i przebarwiające się liście jak na jesień - jak z szamponem 3w1, bo to że magnolia powtórzyła kwitnienie to już norma
Pozdrawiam
Modrzew europejski - cięty - w tle nie mam teraz lepszego ujęcia
Piaskownia na zakręcie 15:01, 19 sie 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Ewuś czy już po plagach, jak ty się czujesz?...Ja pomału dochodzę do siebie

Jestem bogatsza o 2 jezówki Marmolade i cleopatrę

Pozdrawiam

Agatko, plagi mijają. Wczoraj już działałam na działce. Nowa magnolka znalazła nowe miejsce zakorzenienia Byłam też na zakupach.

Angina mija. Ten preparat Biszalin pomógł na stłuczone kolano i pomaga na łokieć tenisisty.
Jest ok. Cieszę się, że u Ciebie też już lepiej

A oto magnolia black tulip, jest wysokości siatki Ciekawe, czy wiosną zakwitnie

Jeżówkę Marmoladkę mam, ale tą drugą nie. Mam podobną Daydream

A tu Marmalade

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:22, 18 sie 2014

Do góry
Gośku aleście pojechali!
Meble są śliczne, ładniejsze niż z inspiracji.
Wszyscy zazdroszczą i ja też.
Nawet M zajrzał przez ramię i westchnął do nich zanim zasną- przebiły się przez marzenia o grochówce z boczkiem snute cały wieczór, kiedy wracaliśmy ze spaceru ( on i dwa chłopaki nasze.

Kurka naprawdę wyjechana z Was para i wyjechanymi meblami na tarasie!

Liriope (Liriope muscari) 20:52, 17 sie 2014

Do góry
Magnolia,zrobiłam nową fotkę Liriope,może teraz rozpoznasz
...zrobiłam zbliżenie na kwiatek,ale wyszło rozmazane.

Kosolkowa Pasja 19:02, 17 sie 2014

Do góry
Kasial napisał(a)

Dobrze widziałam przygotowany kawałek pod okrągłą rabatę?

No, tak.. Nie wiem czy tak zostanie. Pośrodku jest rachityczna magnolia :/ Coś tam pod nią planowałam. Ale nie wiem nawet czy ona da radę. Czy mnie nie zdenerwuje czasem wiosną i się nie wyprowadzi.
Zielone Centrum Spokoju 16:21, 15 sie 2014
Do góry
Przyszłam do Ciebie od Katii
Spory masz areał.Bardzo cenię to,że sam rozmnażasz roślinki.Doczytałam o magnolii,z nasionka? Pod blokiem mojej mamy sąsiadka wyhodowała ją z nasionka i dopiero dwa lata tamu zakwitła,ale jak zakwitła...Magnolia ma jakieś 15 lat a może i więcej...
W jaki sposób wykorzystujesz ścinki z iglaków? U nas też sporo tego było bo karczowaliśmy stare cyprysiki,jałowce i zamęczyłabym się przy rębarce,cześć poszła do wysuszenia i na opał a reszta do kontenera.
Pozdrawiam serdecznie
Piaskownia na zakręcie 20:29, 14 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)
I ja zyczę zdrówka zdjęcie jeżówek, róż z trawami...piękne! i ta nowa magnolia, ciekawa jestem jej pierwszych kwiatów, niezłą pokusę wkleiłaś

Irenko dziękuję bardzo, sama jestem bardzo ciekawa jej kwiatów.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:25, 14 sie 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Aguś ja też tej wiosny kupiłam seslerię... sklaną. Czy to ta zwana caerulea??? Bardzo ładne z niej jeżyki porosły, mimo, że ostro dzieliłam. A hortka, którą pokazuje Magnolia... prześliczna! Pozdrawiam zapachem pomidorków

Z nazewnictwa wychodzi, że sesleria c. to skalna. Mam, ale jeszcze małe, rozrastają się. Też mi się podobają.
Pozdrawiam i ja. Też pomidorowo
Piaskownia na zakręcie 13:36, 14 sie 2014

Do góry
I ja zyczę zdrówka zdjęcie jeżówek, róż z trawami...piękne! i ta nowa magnolia, ciekawa jestem jej pierwszych kwiatów, niezłą pokusę wkleiłaś
Ogród niby nowoczesny ale... 08:36, 14 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
o jaka grzeczna dziewczynka

powiedz mi sesleria wysoka rośnie i jaki ma kolor? muszę wymienić oregano aurea i hosty przy stożkach bo je masakrycznie przypaliło

Taa...grzeczna...powiedz to mojemu mężowi

Ja mam seslerię skalistą...caeurlea.

Ona nie jest wysoka...ma ok 20-25cm. Liście na wierzchu ma zielone a od spodu są szare-srebrne. Bardzo fajnie to wygląda.
Szybko rośnie i jak już wydaje się nam, że brzydko wygląda to bierzemy sekator i nisko tniemy...w ciągu 2 tygodni pięknie odrasta.
Ja tego zabiegu jeszcze nie robiłam bo moja dopiera zeszłą jesienią była sadzona ale Magnolia i Motylek już ciachały...
Ogród do kwadratu 21:43, 13 sie 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Ola... no porosło znacznie

Martuś... zapraszam... masz cuuudny avatarek

aa bo ja taka roztrzepana jestem i to zdjęcie chyba trochę o tym świadczy

zdjęcie domku dla owadów bodajże w Działkowcu chyba jutro Magnolia wrześniowa wychodzi, trzeba sklepik odwiedzić
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:29, 13 sie 2014

Do góry
Aguś ja też tej wiosny kupiłam seslerię... sklaną. Czy to ta zwana caerulea??? Bardzo ładne z niej jeżyki porosły, mimo, że ostro dzieliłam. A hortka, którą pokazuje Magnolia... prześliczna! Pozdrawiam zapachem pomidorków
Liriope (Liriope muscari) 19:04, 13 sie 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

Mnie się wydaje że masz liriope spicata-to żelazna roslina, do cienia, słońca,suchego, wilgotnego...
Nie dam głowy bo zdjęcie nie pokazuje kwiatów z bliska

Liriope muscari za to delikatna- te odmiany powyżej to liripoe muscari

Moje l.spicata- takie same kwiaty Gabrysiu?

Jutro zrobię fotkę z bliska i porównamy kwiatki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies