Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

gusiarz 08:17, 30 paź 2014

Ewuniu dziękuję za podpowiedzi i utwierdzenie, że to dobry pomysł . Pewnego dnia ta myśl zaświtała mi w głowie... i gdzie jak nie u Pszczółki dowiem się tego i owego . Wprawdzie Pszczelarki żadnej nie znam (oprócz Ciebie)... ani Pszczalarza , ale jakiś ich Związek u nas w gminie istnieje... i nawet świece piękne z wosku pszczelego fundowali na ołtarz w kościele... Myślę więc, że powoli zimą dokształcę się... porozsyłam wici... może się uda . Tym bardziej, że właśnie założyłam malutki sad... nazywam go owocownikiem.

A na twoich rabatach tak pięknie i delikatnie - kołyszą się trawy i róże.... połyskują w jesiennym słońcu, jak twoje włosy Ewo ... ogród zdecydowanie przypomina właściciela, który go tworzy
Dziekuję raz jeszcze. Buziaki
magnolia 09:11, 30 paź 2014

po prawej za żywopłotem, od strony łąki posadź drzewo- tylko ono zasłoni tak wysoki widok jak ciężarówka na poziomie + 150 cm.
Może być liściaste ( klony lubisz), albo iglaste( na zimę dobre).
Dalej nie zasłoni/nie zacieni łąki.

Jak patrzę na pracę przy podjeździe to odczuwam ulgę że jeszcze nie mam podjazdu. Poza tymi momentami jestem sfrustrowana jego brakiem

Mala_Mi 10:21, 30 paź 2014

Piękne fotki..tylko tak nam ich żałujesz...

O fejsiku już napisałam u siebie..

Z powodu kolana masz przewalone z pieleniem.. ale twarda baba jesteś..

A teraz uciekam, bo i tak za długo mi zeszło na forum..

Kondzio 19:47, 30 paź 2014

a co czytasz ciekawego i proszę o jakieś zdjęcia angielskiego ogrodu hi hi hi
marzena 20:28, 30 paź 2014

Pszczółko, ja też chyba chwilę nie byłam u Ciebie...super obrazek, ja też tak mam ( tylko na chwilę wyjdę do ogrodu...) i taki stołeczek też jest u mnie i świetnie się przydaje...
bardzo fajne foteczki zaraz muszę poprzeglądać resztę...

A to był niedzielny poranek, więc i praca delikatna lajtowa, wyszłam tylko po buraczki.

Bogdzia 20:34, 30 paź 2014

Czytam u Ciebie na bieżąco. Mam podobne problemy z pieleniem tylko u mnie to już na stałe zostaną ale nie ma co narzekac. Pozdrawiam Was serdecznie.
Pszczelarnia 11:33, 31 paź 2014

Kondzio napisał(a)
a co czytasz ciekawego i proszę o jakieś zdjęcia angielskiego ogrodu hi hi hi

Proszę, Wyken Hall - zapowiedź następnej opowieści.

A to u nas.

Mala_Mi 21:51, 31 paź 2014

Produkuj literaturę na zimę
monteverde 22:00, 31 paź 2014

marzena napisał(a)
Pszczółko, ja też chyba chwilę nie byłam u Ciebie...super obrazek, ja też tak mam ( tylko na chwilę wyjdę do ogrodu...) i taki stołeczek też jest u mnie i świetnie się przydaje...
bardzo fajne foteczki zaraz muszę poprzeglądać resztę...

Ewa kup sobie ten przyrządzik, szybciutko się nim robi jest bardzo fajny mam i stosowałam w rajskim http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/szczotka-druciana-do-czyszczenia-kostki-brukowej pozdrówka
agniecha973 22:09, 31 paź 2014

Ja zapomniałam o kolanie Ewy, stąd moje pytanie o tak dziwną pozycję do plewienia.

Też poproszę o ciekawe wątki na zimę. Mam zamiar prześledzić zimą jeszcze raz Danusiowe wątki o ogrodach angielskich. Łyknęłam je jako świeżak Ogrodowiskowy, teraz na pewno inaczej na nie spojrzę.