Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

Napia 08:27, 30 paź 2014

Gardener27 napisał(a)
Owszem jest tego od groma https://www.ogrodowisko.pl/forum/6-projektowanie-ogrodow ale nie wiem czy przedrzesz się przez to do wiosny Najszybciej i chyba najprościej prowadzić rozmowę zawsze doradzimy

Już sam nie wiem czy mówicie o tawule czy tawułce Tawuła krzew który kwitnie na biało lub różowo wczesną wiosną najlepiej rośnie w pełnym słońcu Tawułka bylina zaś najlepiej w cieniu lub półcieniu po słońce upala jej liście
Klon palmowy czerwony powinien rosnąć w słońcu bo ładnie się wybarwia ale nie na patelni to go usmaży, w cieniu traci purpurowy kolor liści
Z Rh według mnie trawy też fajnie wyglądają Jeśli są jeszcze niezbyt wysokie to można za nimi dać miskanty a przed rozplenice lub turzyce Fajnym patentem na rabaty jest dobieranie roślin pod względem odczynu gleby np. z tyłu rząd hortensji bukietowych przed nimi azalie lub różaneczniki przed nimi hortensje ogrodowe a przed nimi wrzosy O każdej porze roku coś kwitnie

Przemku, myślę, że rozmowa i dobre rady są najlepsze ale zima jest dłuuuga i myślę, że wystarczy czasu na jedno i drugie

Mam rabatę, na której rosną kwaśnolubne - przed rh hosty, obok tawułki chyba chińskie (?), a za nimi hortensje annabel. Z boku posadzona jest magnolia i iglakiwrzosy też byłyby dobrym pomysłemale ja akurat za nimi nie przepadam. Tak, że pomysł, by na jednej rabacie umieścić rośliny wymagające podobnych warunków glebowych, jest moim zdaniem świetny, bo w ten sposób ułatwiasz sobie sprawę i masz ( teoretycznie) mniej pracy
Napia 08:29, 30 paź 2014

marta_d napisał(a)

rozplenice małe typu Little Bunny - urocza jest

Rzeczywiście śliczna
marta_d 08:57, 02 lis 2014

wszyscy mają jesienne ozdoby - mam i ja

kotek sąsiadów bez przerwy u nas przesiaduje, mimo że nie dokarmiałam go wcale, upodobał sobie nasze podwórko
Ogrodeczek 15:33, 02 lis 2014

Witaj Marto
Dyńki fajne ogród jak zawsze piękny.. kawał pracy za Tobą, trochę tych dalii masz śliczny Mruczek korzysta ze słoneczka i relaksuje się w jesiennym ogrodzie pełnym jeszcze koloru wspaniale i przyjemnie dla oka

Pozdrawiam serdecznie

Miłej niedzieli

Gardener27 18:48, 02 lis 2014

marta_d napisał(a)

Witam

Ogarnąłem święta i masę gości a teraz nadrabiam zaległości na forum Marto moja droga herbaciane chryzantemy w tej donicy z technoratanu wyglądają cudownie a dyńki są już wisienką na torcie w tej kompozycji Bardzo gustownie i ze smakiem Ja dzisiaj przywiozłem 3 reklamówki cebulowych Wiem ... obiecywałem sobie że już więcej nic nie kupię ale Mirella dała mi cynk że w Auchanie cebulki przecenione po 2 zł więc pojechałem i się obłowiłem

Pozdrawiam
lojalna_ 10:58, 03 lis 2014

Dekoracje sliczne a kociatko do zagłaskania co tam w kinie widziałas ?
marta_d 19:05, 03 lis 2014

Gardener27 napisał(a)

Witam

Ogarnąłem święta i masę gości a teraz nadrabiam zaległości na forum Marto moja droga herbaciane chryzantemy w tej donicy z technoratanu wyglądają cudownie a dyńki są już wisienką na torcie w tej kompozycji Bardzo gustownie i ze smakiem Ja dzisiaj przywiozłem 3 reklamówki cebulowych Wiem ... obiecywałem sobie że już więcej nic nie kupię ale Mirella dała mi cynk że w Auchanie cebulki przecenione po 2 zł więc pojechałem i się obłowiłem

Pozdrawiam

jak taka jesień utrzyma się do stycznia, to ogród Twój będzie wypchany cebulowymi po brzegi tym bardziej czekam na wiosnę u Ciebie w ogrodzie to będzie eksplozja kolorów !
marta_d 19:09, 03 lis 2014

lojalna_ napisał(a)
Dekoracje sliczne a kociatko do zagłaskania co tam w kinie widziałas ?

byliśmy z mężem na Miasto44 - czekaliśmy aż wszyscy pójdą po premierze, bo nie lubię tłumu w kinie, a w szczególności denerwuje mnie jak słyszę dookoła szelest otwieranych chipsów, chrupek i głośnego jedzenia na seansie było może maksymalnie 20 osób i to mi pasowało
Napia 21:20, 03 lis 2014

Śliczny kociak, do nas też przychodzą koty sąsiadów, a jeden powiedziałabym nawet, że się zadomowił
Pomarańczowe dynie i chryzantemki w pięknej donicy - świetnie to wygląda
marta_d 12:14, 05 lis 2014

Napia napisał(a)
Śliczny kociak, do nas też przychodzą koty sąsiadów, a jeden powiedziałabym nawet, że się zadomowił
Pomarańczowe dynie i chryzantemki w pięknej donicy - świetnie to wygląda

chyba mamy w ogrodach sprzyjające warunki dla kotów