Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:41, 29 lut 2016

Do góry
Miło czytać, że Cię do czegoś zainspirowałam, mnie też zainspirował ktoś z O. wcześniej
Buraki tez piekę w piekarniku, ale do sera koziego nie umiem się przekonać, mi on śmierdzi.

U mnie śniegu brak, ale pada.

Typografia ogrodu 15:37, 29 lut 2016

Do góry
Ładnie się prezentują już teraz te iryski, a co dopiero jak zakwitną, jaki to będzie kolor, niebieski?
Typografia ogrodu 15:36, 29 lut 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Wy moze odwiedzicie naszego Kapiasa alby my Wasze Pisarzowice i taki jest plan a najlepiej o to i to

Jola, a Ty o innych Pisarzowicach myślisz niż te koło Bielska?
Ja w zeszłym roku byłam i tu i tu, w oba miejsca polecam się wybrać, do Kapiasa w dowolnym terminie bo zawsze jest coś pięknego do zobaczenia, a do Pisarzowic szczególnie na święto azalii i rododendronow.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:31, 29 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wczoraj pisała, że nie ma polskiej klawiatury, więc...

sprytna baba
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:00, 29 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Gosia, wracasz czy zostajesz w tej urokliwej scenerii na stałe ?

Coś czuję, że już nie możesz się doczekać obchodu po ogrodzie żeby stwierdzić ile cebul na wierzchu, tak?

obchód zrobiony sporo cebul wylazło i nawet dwa koszyki były na wierzch wywalone podkopane od dołu (chyba mam wielkie te krety czy nornice) i cebule wyjedzone z nich
Typografia ogrodu 20:13, 28 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no nie pocieszyłaś mnie, bo ja mam blisko siatki, to wiesz.
Ale jakbym miała tak dużą działkę jak Ty to też bym sadziła z takim rozmachem.

Ja chcialam bliżej plotu ale M przywolal mnie do pionu i mial racje
Ogród wśród pól i wiatrów 19:49, 28 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola, skrzynie super się prezentują, przy takim ukształtowaniu terenu trzeba się nakombinować.
A ja dojrzałam jeszcze kompostownik na dwie komory, czy zbiliście z desek czy on jest z palet? Jakie ma wymiary? Ja mam stare deski do wykorzystania na ten cel, właśnie rozeznaję temat wymiarów, żeby prawidłowo go zrobić.

Edyta kompostownik z palet, wymiar standardowych palet.
Od razu Ci mówię, że jest to strasznie pożyteczna "budowla ogrodowa". Masz święty spokój z odpadkami ogrodowymi i wielką frajdę z własnego kompostu. Nie wspominając o korzyściach dla roślin

Edit: jak teraz na niego patrzę (znaczy na kompostownik) to żałuję,
że nie znałam wcześniej szarego remmersa..
Ogród wśród pól i wiatrów 19:46, 28 lut 2016

Do góry
Jola, skrzynie super się prezentują, przy takim ukształtowaniu terenu trzeba się nakombinować.
A ja dojrzałam jeszcze kompostownik na dwie komory, czy zbiliście z desek czy on jest z palet?
Jakie ma wymiary?
Ja mam stare deski do wykorzystania na ten cel, właśnie rozeznaję temat wymiarów, żeby prawidłowo go zrobić.
Tu ma być ogród :) 19:42, 28 lut 2016

Do góry
elwirka67 napisał(a)

Witam, takie patyczki najlepiej ukorzeniają się w wodzie z jednorocznych świeżych przyrostów tak gdzieś w czerwcu. Ukorzeniałam sobie w ten sposób kilkakrotnie. 100% sukcesu. I Tobie też życzę. Pozdrawiam

Zmartwiłaś mnie Elwirko, bo nie chciałabym tak długo czekać, ale jeśli teraz się nie uda to spróbujemy w tym terminie co piszesz.

Link masz nieaktywny i nie ma jak do Ciebie trafić ;(
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:38, 28 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to chyba nie tylko wrażenie, bo ja też tak mam

Specjalnie zaglądałam co tam z tymi brunerami.

A jak Twoja stipa, powschodziła, czy będziesz siała jeszcze raz?
Ja w czwartek wieczorem siałam, czekam też aż zacznie kiełkować.

A to dobrze, że nie tylko ja tak mam

Roślinki mamy omówione na priv

Z kilku sztuk stipy mam już 36 !!! (liczę codziennie) ... to przecież mi w zupełności wystarczy Ale wysiałam dziś nasionka od Asi żeby zobaczyć jak szybko wzejdą
Czasem słońce czasem deszcz 19:35, 28 lut 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
No to jest chyba wyobrazenie edyty

eee nawet w najgorszych wyobrażeniach nie posądziłabym Ewy o taaakie uda
Czasem słońce czasem deszcz 19:27, 28 lut 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

i u mnie by się to sprawdziło, chociaż w sezonie moje serce skradła elata

jeszcze poczekajmy z wyrokami, Evergoldy też teraz ładne, a niedługo zbrązowieją i trzeba będzie wyskubywać... eh jak one mnie drażniły w zeszłym roku.

Blondyna, hihi
Tu ma być ogród :) 18:56, 28 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Słuchajcie, mam pytanko...
Marta może mi dać patyki z hortensji ogrodowych, kiedy jest najlepszy termin na pobranie takich patyków, czy już można, czy jeszcze warto się wstrzymać, na razie mamy niewielkie nocne przymrozki od kilku dni.

Witam, takie patyczki najlepiej ukorzeniają się w wodzie z jednorocznych świeżych przyrostów tak gdzieś w czerwcu. Ukorzeniałam sobie w ten sposób kilkakrotnie. 100% sukcesu. I Tobie też życzę. Pozdrawiam
Czasem słońce czasem deszcz 18:23, 28 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jak najbardziej, dziękuję, że chciało Ci się iść fotki porobić.

Anaart pisała, że u niej Elaty wyglądają teraz jak red baron, czyli siano, a ma je już łużej niż jeden rok.
A u Szefowej chyba jest Everillo i na zdjęciach po zimie wyglądają super.

i u mnie by się to sprawdziło, chociaż w sezonie moje serce skradła elata
Czasem słońce czasem deszcz 18:21, 28 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja też, nie wiem z jakiego powodu myślałam, że masz włosy farbowane na blond, a tu brunetka...

w sumie bez farbowania może i okazałabym się blondynką w odcieniu siwym
Typografia ogrodu 18:20, 28 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Twoje wydaja mi sie znacznie szersze.ale u nas duzego wyboru nie ma a cena tez ma znaczenie.
Wiesz dokladnie nie pamietam bo miejsca posadzenia serbow wyznaczalam jakis czas temu ale jesli dobrze pamietem (jutro sie.upewnie) to 2,5 lub 2,7 metra od siatki.raz chcemy miec do ogrodzenia dostep choc za kilka lat i tak pewnie bedzie klopot.dwa chcemy dac serbom swobodnie roznac a one rosna duze.

no nie pocieszyłaś mnie, bo ja mam blisko siatki, to wiesz.
Ale jakbym miała tak dużą działkę jak Ty to też bym sadziła z takim rozmachem.
Czasem słońce czasem deszcz 18:17, 28 lut 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

mam nadzieję że pomogłam

jak najbardziej, dziękuję, że chciało Ci się iść fotki porobić.

Anaart pisała, że u niej Elaty wyglądają teraz jak red baron, czyli siano, a ma je już łużej niż jeden rok.
A u Szefowej chyba jest Everillo i na zdjęciach po zimie wyglądają super.
Czasem słońce czasem deszcz 18:14, 28 lut 2016

Do góry
ja też, nie wiem z jakiego powodu myślałam, że masz włosy farbowane na blond, a tu brunetka...
Czasem słońce czasem deszcz 18:04, 28 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no tak wygląda, że ładniejszy, to może to jest ten powód dlaczego ta trawa taka droga.
Ciekawe czy ktoś jeszcze ma takie spostrzeżenia jak Ty odnośnie tych dwóch odmian traw?

mam nadzieję że pomogłam
Typografia ogrodu 17:41, 28 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Okazałe te serby kupiliście, napisz od razu ile od siatki i od siebie je posadziłaś, wiesz, że teraz mnie to interesuje

Twoje wydaja mi sie znacznie szersze.ale u nas duzego wyboru nie ma a cena tez ma znaczenie.
Wiesz dokladnie nie pamietam bo miejsca posadzenia serbow wyznaczalam jakis czas temu ale jesli dobrze pamietem (jutro sie.upewnie) to 2,5 lub 2,7 metra od siatki.raz chcemy miec do ogrodzenia dostep choc za kilka lat i tak pewnie bedzie klopot.dwa chcemy dac serbom swobodnie roznac a one rosna duze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies