Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:26, 27 lip 2020

Do góry
W tym roku od 10 lipca zaczęły kwitnąc juki i lawenda

Sezon 2017 u Hanusi 14:41, 27 lip 2020

Do góry
Izabelko, dziękuję za życzenia. Każda ich ilość jest na WAGĘ Uśmiechu, co najmniej.
Serdeczności dla Ciebie.

Sezon 2017 u Hanusi 14:36, 27 lip 2020

Do góry
Basieksp napisał(a)
Miło się czyta i ogląda ja lubię takie "babcine" klimaty fajnie że są no i te placki z młodych swoich ziemniaków W wiaderkach nie wiedziałam że można Pozdrawiam

Basiu można w każdym pojemniku, tylko musi być w dnie porządny otwór. Npo i dwa razy od góry podsypuje się kompostem. Mniej więcej co 3 tygodnie. Pełne słońce nie jest konieczne, ale o wodzie trzeba pamiętać jak nie pada.

I oczywiście podziękowanie za odwiedziny.

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:19, 27 lip 2020

Do góry
Rozgościł się też wrotycz.Rozsadzam jego siewki w różnych miejscach w ogrodzie tworząc zaporę antykleszczową i magazyn na pożyteczna gnojówkę. Przeprosiłam się z żółtym kolorem ponieważ jest naturalny dla mojego ogrodu,a z naturą nie powinno się walczyć. Te białe kwiatuszki przywiało z okolicznych pól.

Zostawiam też pokrzywy, mniszki lekarskie. Wyrosła mi samoistnie dziewanna i rumianek
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:05, 27 lip 2020

Do góry
Czas na chwasty Wspominałam, że zarastam A dzieje się tak dlatego, że często zostawiam rośliny, żeby zobaczyć co z nich wyrośnie. Cieszą oko drobne biało różowe kwiatuszki.

Ostatnie zdjęcie, to nasiona zawilca
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:52, 27 lip 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Wianek jest cudny, powinien długo wytrzymać, dobry pomysł z zasuszeniemU mnie też piaski ten sam problem i też się cieszyłam wczoraj, że ciut popadało jednej pracy mniej. Te rabaty masz w pełnym słoncu? Pytam głownie o jeżówki, bo wymyśliłam im jeszcze inną rabatę ale tam jest ciut cienia. Pozdrawiam
Te pierwsze jeżówki to samosiejki rosną od strony wschodniej, więc od rana do godziny około 14 są w pełnym słońcu.

Tu przy bramie też cały dzień w słóńcu.

Te następne są od strony północnej i one są w słońcu od godziny 10 do wieczora. Dodam, że ta rabata jest regularnie podlewana.

Mój ogrodowy pamiętnik 13:44, 27 lip 2020

Do góry
effka napisał(a)

Oj pasy i plamy jasnej trawy to u mnie standard, nie umiem równo rozsypywać nawozu i zawsze późnej poprawiam.

Aktualnie mam tak . Normalnie kiedyś sobie coś napiszę nawozem na trawniku .

Wczoraj po deszczu sypałam pomiędzy.

W Dolinie Muminków 13:32, 27 lip 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pierwsze schodki już są reszta pójdzie lawinowo. Ładne, dyskretne oświetlenie tarasu macie.Podoba mi się tak, później na stoliku tylko migoczące świece w lampionie i macie cudowny klimat.

Tak Dorotko pierwsze schodki są. Suuuper wyglądają. Mąż stanął na wysokości zadania jak zawsze zresztą oświetlenie fajne.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:25, 27 lip 2020

Do góry
Coraz wiecej dalii kwitnie, nie moge jednak znalezc tych z ubieglego roku.
Nowe zakupy nie zawsze sie zgadzaja z obrazkiem na metce

ta jedyna bedzie jak namalowano

tu sie zgadza ksztalt platkow ale kolor juz nie, powinna byc ciemnobordowa, juz raczej nie sciemnieje

a te mialy byc biale a sa zolte

no i jeszcze zostawie Wam moja dziure dla Arnolda, widac jaka my tu mamy gline i dlaczego tam cala zime woda stala. Dziura bedzie jeszcze wieksza

no i caly czas pracuja nad ta rabata. To zielone to skoszona trawa caly czas nia sciolkuje cienka warstwa i komost sypie
Do raju daleko - u Ewy 13:17, 27 lip 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Princess Diana

Ślicznie z ambrowcami i ta hortka... ach
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:11, 27 lip 2020

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Ten sezon nie żałuje nam deszczu i widać to w Twoim ogrodzie, bogactwo na rabatach i piękna soczysta zieleń trawnika.

Podejrzewam że altanka to Twoje ulubione miejsce w ogrodzie, kreatywność wzbudza mój podziw.

Ciekaw jestem podpór według Twojego pomysłu, z pewnością będą piękne i wyjątkowe.

Z prawdziwą przyjemnością pospacerowałem dziś po Twoim ogrodzie.

Pozdrawiam Przemek.

Bardzo mi miło, że znalazłeś czas na spacer po moim ogródku. Przemku dobrze, że dziś popadało u mnie. Ja mam taką ziemię piaszczystą, że w 3 dni po deszczu u mnie jest susza. Wczoraj trawnik już był zsuszony, a rabaty regularnie podlewam. Masz rację w altanie spędzam dużo czasu, a jako osoba nie pracująca zawodowo mam sporo czasu na wymyślanie. Jak wyrywałam ostróżki szkoda mi było wyrzucać na kompost kwitnące łodygi, to zrobiłam bukieciki do altanki, w wiklinowym wianku ładnie zaschły utrzymując mocny granatowy kolor.
Nad podpórkami muszę jeszcze popracować, bo będę je chciała wykorzystać przy nowym stoliku do dekoracji bożonarodzeniowej. Muszę jeszcze dopracować wysokość i kształt.

altankowo - zdjęcia z wczoraj

Dębowe zakątki 13:09, 27 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Basiu serdecznie dziękuję.Staram się i lubię fotografowanie

Pięknie Aniu. Zdjęcia mistrzowskie.
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin. Wczoraj co prawda były ale dzisiaj mi się przypomniało. Zdrówka.
W samym słońcu 13:05, 27 lip 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Candle light u mnie

Wrzesień

Październik

Piękne! dla mnie najpiękniejsze właśnie jesienią
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:49, 27 lip 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
Dorotka ależ pięknie. A bukiet zachwyca. Panna młoda by się takiego nie powstydziła
Dziękuję Kasiu, dziś inne dekoracje zrobiłam Mam nadzieję, że wianek wytrzyma kilka dni.

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:37, 27 lip 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Pięknie jak zawsze, podziwiam Twoje bukiety, są cudne, widać, że bardzo je lubisz. Ogród kipi od kolorów , jeszcze Ci bardzo ładnie róże kwitną no i lilie ale u Ciebie musi pachnieć Jeżówek też masz dużo, u mnie nie chcą rosnąc, chyba za dużo cienia, tak myśle, a te co jeszcze zostały to mi ślimaki zjadły. Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję Danusiu za tyle miłych słów. U mnie też większość kwiatów już przekwitło, te zdjęcia są z 13 VII. Bukiety, wianki robię jako jedno, lub kilkudniową dekorację. Wiadomo wianek ze świeżych kwiatów cieszy maksymalnie dwa dni. Wczoraj zrobiłam wianek z bluszcza, gipsówki i hortensji zobaczymy ile dni taki będzie dobrze wyglądał. Planuję go po zaschnięciu prysnąć sprajem białym i złotym. W tym roku wiosną posiałam dużo jeżówek i całkiem ładnie mi urosły. U mnie problemem jest piaszczysta ziemia. Bez deszczów i podlewania wszystko zaraz usycha.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:20, 27 lip 2020

Do góry
Asiu właśnie chyba nie bardzo taki sekret bo w ubiegłym sezonie ona wcale nie kwitła tylko przyrastała w kępie, nawet już sierpniowa fotkę znalazłam tej donicy w której mam te jeżówki i rok temu kwitły tylko szarłaty i dalie, jeżówki żadnej kwitnącej nie było. A ten twister jak mówisz mam po raz pierwszy taki kwiat
2019 początek sierpnia

Zabrałam dalie i szarłaty bo już się roslinki porozrastały i nie było pusto i wygląda tak
2020 koniec lipca

rok temu nawet liści tych jeżówek nie było widać, kwiatu wcale nie było
Jeżówkowe-Love 12:17, 27 lip 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
I jeżóweczki ..oczywiście

Te na ostatnim zdjęciu to jaka odmiana?
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 12:14, 27 lip 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Też muszę ściąć szałwię i od razu ją przesadzę

pięknie u Ciebie Basiu!!!

No warto, u mnie znowu ma kwiaty już...

Coś dla Ciebie..
Sezon 2017 u Hanusi 12:13, 27 lip 2020

Do góry
no i przegapilam imieniny ale z calego serca zyczenia skladam i bukiecik przynosze

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 11:44, 27 lip 2020

Do góry
popcorn napisał(a)

Ja też buahaha

Hej Okruszku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies