Dzisiaj odkryłam fantastyczne ćwiczenie relaksacyjne
A mianowicie ..potrzebujemy ok 5l wiadro wiśni i zamiast drylownicy patyczek albo reczej pałeczkę ..do dzieła
Pełen relaks
No trochę ich urosło Teraz czekam na papryczki Cayenne. Cześć posadziłam w szklarni a resztę jak zwykle w wiadrach. W szklarni mają już spore owoce, ale te na zewnątrz są o wiele bardziej plenne.
Pytanie do Tar Będę przygotowywała paczkę, jak zdążę i chciałabym zapytać, czy przypadkiem jako wypełniacz do pudła nie chciałabyś 3 ukorzenionych siewek naparstnicy, zwykłej, prawdopodobnie różowej ?
Mam też w nadmiarze rosnące siewki trawy, takiej jak na zdjęciu/do ukopania
To efekt tonowania kolorów Jeżówki żyją u mnie własnym kolorystycznym życiem. Ta ostatnia jeżówka ostatecznie okazała się pomarańczowa. Całe szczęście, że białe jeżówki ratują honor Podziwiam uporządkowane ogrody, u mnie zawsze jest busz może dlatego, że rośliny robią co chcą Nawet chwastów szkoda mi wyrwać, bo a nóż widelec coś ładnego wyrośnie
Na moje oko Desdemona
Na razie czekam, żeby ta moja w ogóle urosła, po silnym cięciu bardzo słabej sadzonki, doczekałam się w tym roku kwiatów, ale to wciąż karzełek. Jednak mam nadzieję, że w przyszłości nie urośnie AŻ TAK
Na mojej doświadczalni zakwitł pierwszy raz Ipomopsis. Wysiany w ubiegłym roku i dopiero teraz pokazał na co go stać. Jest ogromny i mało fotogeniczny, ale mi się w naturze bardzo podoba.