Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:49, 03 wrz 2013

Do góry
Uśmiałam się z Twojej odpowiedzi
musze polać chyba trawnik dursbanem, powiedz w jakim rozcieńczeniu lałaś na krewety?
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:42, 03 wrz 2013

Do góry
a mi się podoba ten pierwszy pomysł, tzn trzy cisy w rzędzie a przed nimi bonsaj i kulki po prawej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:30, 03 wrz 2013

Do góry
a u nas też dzisiaj po południu już jako tako, nawet po pracy trawę skosiłam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:22, 03 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Faktycznie szczotką czeszesz...muszę szczotkę kupić
Czyli te pokręcone włoski ciachasz...

Tak ciacham to co poczochrane
Agnieszka_B napisał(a)

Kurka wodna ! Marzenko , pierwszy raz cos takiego widzę - nie wiem co powiedzieć - ale pod wrażeniem jestem. Kupiłam trzy , ale chyba dokupię .

Czyli ścinasz im tylko te zmierzwione końcówki- jak u fryzjera. A podstawą jest porządne czesanie . Dobrze zakumałam ?

Właściwie frosted curls nie trzeba przycinać, wystarczy wyczesać. Jednak poczochrane i mocn suche końcówki mnie denerwowały. Carexy rosly potem jak szalone.
Sugeruję dokupić wiosną, bo pierwszej zimy sadzone jesienią mi wymarzły. Jeśli sadzić trawy to latem aby się dobrze ukorzeniły lub wiosną.

ana_art napisał(a)
hahaha ja też po wiosennej akcji Marzenki czesałam szczotką swoje carexy dobrze, że nikt tego nie widział ...

Myślę, że Twoja sąsiadka widziała co pomyślała lepiej nie wiedzieć

malkul napisał(a)
No tak to na wiosną czeka mnie sporo czupryn do czesania

Pewnie gdybym miała bardzo dużo to bym nie czesała... Ale przy moim ogrodzie to prawdziwy relaks

mira napisał(a)
super te trawkowe zdjęcia i kuszące

Marzenko kiedyś czytałam u Ciebie mądre rady o dolomicie - zapomniałam że kupiłam i zastanawiam sie czy teraz jeszcze można go użyć - jakie masz doświadczenia ?

pozdrawiam

Dolomit zawiera wylącznie magnez i wapń więc wg mnie można go teraz stsować, gdyż nie zawiera azotu, ktory nie jest wskazany jesienią.
butterfly napisał(a)
Super i jakże prosty pomysł z kartonem

A stipa i czosnki tez mnie kuszą, oj kuszą... Martwi mnie tylko czy ta moja stipa mi przezimuje, tak jak chcę...

Moja stipa przezimowała, więc znów ją mocno przysypię korą , może tej zimy też da rade

ewa004 napisał(a)
Marzenko a ML zabezpieczasz na zimę ?

Jedyne co robię to sypię na ok 5 cm korę na korzenie póżną jesienią i związuję trawy, zatem jeśli nie będzie minus 30 to wytrzymają. Wymarzły mi w poprzednią bardzo mroźną zimę wyłącznie carexy i rozplenice rosnące na środku ogrodu bez okrycia korą.

Magda70 napisał(a)
Jak zwykle tu się dzieje....oj dzieje...
Dobrze, że rozplenic nie trzeba czesać...bo bym się zaczesała...
Ale z drugiej strony to się jej natne...nie wiem co gorsze....
50 sztuk...ulala...

Oj cięcie rozplenic a szczególnie miskantów to masakra piłą teksańską....albo sobie kupię jak Irenka sektor akumulatorowy albo je piłą jak ASC będę ciąć....

barbara_krajewska napisał(a)

Wąchałam ją, ma bardzo miły i subtelny zapach

A ja nadal nie....

Urszulla napisał(a)
Marzenko gratuluję wygranego srebra w konkursie donicowym
a na Twój ogród się napatrzyć nie mogę
doskonałe te Twoje kompozycje

Dziękuję Ula

atena35 napisał(a)

Muszę więc kupić kapelusz

Lepiej szablon do cięcia bukszpanów w kule

asc napisał(a)
Magda.. ja swoje trawy, w tym i rozplenice tnę piła spalinową do żywopłotów Inaczej bym sie zarżnęła na amen
Madżen.. dokupiłam kulek..6 szt.. mniejszych i większych.. Jak szaleć to szaleć..a co

Jak sie bawić to się bawić, spodnie sprzedać dom zastawić zaraz pobiegnę do Ciebie obejrzeć!!!

jotka napisał(a)
Aniu, dziwne zjawisko, my ledwo nadążamy z oglądaniem efektów Twoich (waszych) prac, a Ty z robotą, która wymaga i czasu i sił pędzisz jak na wyścigach

No o czymś to świadczy - cieniasy jesteśmy

pozdrawiam

Jolu ta presja ogrodowiska

Margarete napisał(a)
Byłam, jestem na bieząco...Buziaki zostawiam i pozdrowienia, oby do lata...brr.... zimno... do "babiego lata " ma sie rozumiec

U nas już cieplutko i słońce

Joaska napisał(a)
Marzenko właśnie te lawendu to śmieszne są ta co łądniej i lepiej kwitnie fatalnie wygląda jej kępa, a ta co kulkowana jest to skubana ładnie kwitnie tylko raz a potem ledwo co!

Sama prawda, coś za coś
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:51, 03 wrz 2013

Do góry
hahaha a jednak dajesz kulki do końca Masz rację, że takie różnorodne będą git bo wtedy nie musi być idealnie równo a łądnie to wygląda z każdej strony Podsyp je kamykiem a pod klona daj podświetlenie.
ogrodoweimpresjejolki 10:31, 03 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Jolu wlaśnie przestudiowałam przepis i gdyby nie to, że późna pora i brak skladników poszłabym piec

Aniu, to dzisiaj już chyba byłaś po składniki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:52, 02 wrz 2013

Do góry
AlKa napisał(a)
Aniu u mnie też dziś szaro i buro za oknem i wieje jak nie wiem. Pogoda niestety nie sprzyja moim planom a chciałam dziś posadzić Vanilla Fraise które udało sie kupić jupiii, za Twoja radom wsadziłam teraz i mam nadzieję że w przyszłym roku choć w 1/3 beda tak ćudne jak Twoje.
Aniu jeśli nie masz nić przeciwko to chciałabym się inspirować Twoim ogrodem.
od środy zapowiadają poprawę pogody posadzisz wówczas. Inspirować mówisz? Strasznie będzie mi miło
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:18, 02 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
u nas dzisiaj późna jesień.... szaro, buro, deszcz i przeszywający wiatr... brrrr. Zanim się ściemniło przeszła taka ulewa że nic nie było widać, moje biedne hortki...
Wczoraj miałam plany koszenia trawnika, ale na planach się skończyło...

U nas to samo...jesienne klimaty...
Vanilki śliczne, bardzo je lubię też mam trzy sztuki + 5 ukorzenionych maluchów z wiosennych patyczków troszkę mi kwiatki wakacyjne słonko przypaliło ale i tak są fantastyczne.
pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:12, 02 wrz 2013

Do góry
malkul napisał(a)
,

Lubię to hihihi
ja też
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:11, 02 wrz 2013

Do góry
Bogda napisał(a)
a jak gęsto mas zposadzone horti?
chyba co 70cm
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:11, 02 wrz 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu ślicznie ,a horki powalają ,przecudownie jest
Wiesz co aż szczerze beż ściemy zazdraszczam ;p
buziam
ogrodoweimpresjejolki 22:10, 02 wrz 2013

Do góry
Jolu wlaśnie przestudiowałam przepis i gdyby nie to, że późna pora i brak skladników poszłabym piec
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:48, 02 wrz 2013

Do góry
malkul napisał(a)
aniu to fajnei że bezzstresowo. mój to już6-latek. który do przedszkola uczęszcz od prawie 4 lat. tyle że terz ma zmienione na nowe.
Każda zmiana jest stresująca Mój najstarszy dzisiaj też zaczynał nową szkołę i pomimo tego że 'twardziel' to też się denerwował
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:47, 02 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
prze bardzo dzisiejsza Vanilla Fraise

,

Lubię to hihihi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:42, 02 wrz 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Dzięki za info A myślałam, że ich tam więcej
jutro sprawdze bo na 100% nie jestem pewna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:41, 02 wrz 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Gabrysia -synek dzis pierwszy dzien w nowym przedszkolu-wrócił zadowolony i usmiechnięty.
Syluś-ja też
ooo mój Jaś dzisiaj też poszedł pierwszy raz do przedszkola i zapowiedział, że jutro też idzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:35, 02 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
nie chce zełgać ale chyba 3 wiosną jak wykopie te które są po prawej stronie to dosadze jeszcze 2szt

Dzięki za info A myślałam, że ich tam więcej
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:58, 02 wrz 2013

Do góry
kurza twarz jest boooosko, już widzę te odbicie lustrzane
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:55, 02 wrz 2013

Do góry
hahaha ja też po wiosennej akcji Marzenki czesałam szczotką swoje carexy dobrze, że nikt tego nie widział ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:49, 02 wrz 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Aniu a ile tam masz tych Vanilek ???
nie chce zełgać ale chyba 3 wiosną jak wykopie te które są po prawej stronie to dosadze jeszcze 2szt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies