Rosną w pełnym słońcu na wygwizdowie, pytałam co im robi - i Danusia powiedziała że nic nie robi podlewa tylko. Tyle, że u niej kilka roślin w kupie to nawet jak jakiś kwiatostan ma się gorzej to w masie nie widać
U mnie jak jakaś duża tuja jest do usunięcia mąż obkopuje dookoła i jeśli się da to wykopuje, a jeśli nie ścina piłą poniżej poziomu ziemi.
Można by też wysoko podciąć dolne gałęzie, wtedy dałoby się w tym miejscu troszkę poszerzyć trawnik i przejście.
Dziękuję bardzo Ewuniu Rabaty zmieniają się z tygodnia na tydzień. Jedne kwiaty zawitają, a inne przekwitają. Większość róż już przycięłam,żeby odpoczęły. Niektóre z nich już wypuszczają nowe pąki. To samo jest z lliliami. Czekam na kwitnienie hortensji.
Pozdrawiam cieplutko
Ja przyszłam zapytać o te kulki cudne - trudne w uprawie? Chodzę już dookoła nich z trzy lata i jeszcze nie nabyłam.
Jak one rosną? Bardzo wymagające? Szukam niebieskości pod brzozy i te kulki są bossskie.
Pokuśtykałam po ogrodzie i z radością odkryłam, że w końcu zakwitły i nie są pomylone Leslie Woodrieff Szkoda, że na razie są takie nieśmiałe i kwiaty muszę oglądać od spodu
Na tą panią też się nie mogę napatrzeć
Pod szklarnią będę miała takie kosmosy i prawie patriotyczne nasturcje
Czy ktoś się orientuje co z tego wyrośnie? Myślałam, że białe naparstnice, ale ich siewki na rabacie obok wyglądają trochę inaczej.