Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 14:20, 30 mar 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Ania głowa do góry-pomyśl ile jeszcze jest osób, które w doświadczeniach są za Tobą i dopiero zaczynają-i mam tutaj na myśli początek początków-np. ja

Czekam na fotki

będę jechała po małą do przedszkola to pstryknę choć mowię ci lipa jest
Ogród Mirelli 22:12, 29 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
jak czytam o Twoich perypetiach z wybieraniem róż to jakbym siebie widziała 2 m-ce temu tez miało być mało a jak weszłam na strone sklepu to popłynęłam i zielona amatorka zaczęła tworzyć ogród zaczynając od różanki
piekne róże wybralaś
a powiedz nie da rady już tej igiełkowej z bylinowa połączyć?

Aniu połączyć się nie da, bo to są rabaty oddzielone od siebie drugim garażem

Ty planujesz róże posadzić bardzo przemyślanie, dobierasz kolorystycznie. Ja wybrałam te, które mi się podobają i gdzieś upchnę
Ogród Ani :) 19:59, 29 mar 2016

Do góry
oo dobra nowina i super teście
a na którą wersje rabaty z koszykowka sie zdecydowałaś?ta z trzmielinami czy bez?
Ogród z pergolą 19:53, 29 mar 2016

Do góry
Makao jak cos padnie to szybko wymienie żeby nikt nie zdążyl zauważyć, ema mam po swojej stronie to mnie nie sprzeda. muszę sobie spisac jakiś katalog pielegnacji róż, żebym wiedziała dokładnie co kiedy robić. np teraz juz niewiem czy mam podlewac róże na kopczyki?posadzilam, podlałam i zakopczykowałam jak zalecali w szkołce na 2 tyg ale jak to teraz podlewać?po kopczyku?i dosypywac go jak się rozpłynie?
Anbu deszczyk potrzebny koniecznie bo niewiem po ile dniach po nawożeniu i bez deszczu sama mam podlac trawę..?
Kasya obyście dalej mnie tak wspierali bo inaczej mnie rodzinka żywcem zakracze! u mnie dziś właśnie tez tak przelotnie padało to wyleciałam szybko rozrzucić nawóz to teraz cholerka nie pada...
Aniu latamy z aparatem jak turyści z Japonii
Ogród Mirelli 19:43, 29 mar 2016

Do góry
jak czytam o Twoich perypetiach z wybieraniem róż to jakbym siebie widziała 2 m-ce temu tez miało być mało a jak weszłam na strone sklepu to popłynęłam i zielona amatorka zaczęła tworzyć ogród zaczynając od różanki
piekne róże wybralaś
a powiedz nie da rady już tej igiełkowej z bylinowa połączyć?
Ogród z pergolą 19:42, 29 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dziekuję Wam jeszcze raz, naprawdę tylko dzięki Wam wierzę że stworzę ogród

tyle osob bierze w tym udzial ze nie moeze byc inaczej

u mnie dzisiaj ze 4 razy byl krotki ulewny deszcz, nawet grzmialo
Ogród z pergolą 19:27, 29 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dziekuję Wam jeszcze raz, naprawdę tylko dzięki Wam wierzę że stworzę ogród moze gdy latem zakwitną róże jak pisze Iwona to uwierzą ze nie takie straszne..oby, oby, oby!
Aniu moze jutro zrobię fotki, tylko ze to brzydka ziemia i kopczyki czarne i tyle
niewiem czy nie za wczesnie ale mnie juz nosi i podlałam serby azofoską i wysypałam nawoz na trawnik, ma padać podobno musi!

W pierwszym roku to Ty jeszcze będziesz się uczyła. Może się zdarzyć że coś padnie ale wszystko zmierza do tego, że będziesz już mądrzejsza i nie pozwolisz paść kolejnej.

Ci sceptyczni oczywiście nie omieszkają tego wypomnieć ale trzeba zasadzić kolejną roślinę i dąży do celu. Tak było u mnie.
Ogród z pergolą 19:19, 29 mar 2016

Do góry
dziekuję Wam jeszcze raz, naprawdę tylko dzięki Wam wierzę że stworzę ogród moze gdy latem zakwitną róże jak pisze Iwona to uwierzą ze nie takie straszne..oby, oby, oby!
Aniu moze jutro zrobię fotki, tylko ze to brzydka ziemia i kopczyki czarne i tyle
niewiem czy nie za wczesnie ale mnie juz nosi i podlałam serby azofoską i wysypałam nawoz na trawnik, ma padać podobno musi!
Ogród z pergolą 10:08, 29 mar 2016

Do góry
dzięki za wsparcie
muszę zrobić wszystko zeby mi te róże się udały... mam nadzieję że w końcu usłyszę od nich jak u mnie pięknie gdy będą siedzieć na tarasie z widokiem na moja różankę..
Ogród z pergolą 06:36, 29 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
słuchajcie nie ma to jak wsparcie..
świeta, obiad rodzinny i temat..co my tam na tej rabacie wymyśliliśmy
ja na to że różankę
o boże po co to wam, tyle roboty, przecież to znać sie trzeba. takie wymagające rosliny....

super podbudowali mnie...

Aniu nie przejmuj się. U mnie do końca też nie wiedzą co w yprawiam. Ja powysadzałam roślinki z rabaty na szambie, niby obyło się bez komentarzy, ale tata zerka tylko z politowaniem na eMa, że musi cierpieć moje pomysły. Z drugiej zaś strony uśmiecha się pod nosem, bo jestem dokładnie taka jak on-uparta Sam w swoim ogródku bez przerwy coś zmienia.
Ogród z pergolą 12:49, 28 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja na to że różankę
o boże po co to wam, tyle roboty, przecież to znać sie trzeba. takie wymagające rosliny....

Od tego masz nas - bo nas też irytują czasem te kłujoki (jak to dobrze, że się to raz do roku tnie! ), ale potem nc tylko wzdychamy do tych kwiatów I choćby ile z nimi było roboty, pryskania, nawożenia to różyczka na forum panuje od lat
Ogród z pergolą 11:33, 28 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja na to że różankę

Ja mam dobrze, teściowe nie wnikają, bo to mój ogród, a moja mama jest wsparciem i zawsze zabiera portfel jak idziemy do ogrodniczego
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:14, 28 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
no pewnie tak jak w projekcie, zielone kolumnowe. tylko projektantka zaproponowala Ci drzewa które sa zielone a dodatkowo kwitną wiosną i pieknie sie przebarwiają jesienią. rozumiem że chcesz bardziej monochromatycznie?
nie robilabym tego samego na rabacie z głazem i na tej co teraz sa zurawki.
moze z glazem buksy, ice dance i sesleria a tutaj tylko sesleria?
ale Kasia myslę żebys narazie skupiła sie na drzewach, trawki kupisz w maju i tez bedzie ok a drzewo dobrze by było sadzić teraz na wiosnę.
no chyba ze wogole wszystko na spokojnie na jesień
jesteś w kontakcie z tą projektantka czy to juz koniec?
bo jesli jestes to pogadaj z nią czemu takie gatunki wybrala, moze Ci cos rozjasni. powiesz jej swoje propozycje i ona je wprowadzi albo ci wytłumaczy czemu nie

Jestem w kontakcie i jak najbardziej będą poprawki. To jest jej wstępna i pierwsza propozycja. Jak tak sobie myślę-nie chcę monochromatycznie i roślin jest za mało, za nudno-wyłazi ze mnie kokocha, ale jedna rabata w jednej trawie do mnie nie trafia tzn. Nie chcę nasączyć w jednym miejscu 15 gatunków po jednej sztuce, ale taka minimalistyczna opcja jest nie dla mnie. Umówiłam się z Panią na kontakt po świętach -będę miała sporo uwag i dlatego też wrzuciłam zarys tutaj, bo może mądrzejsze głowy na podstawie swoich doświadczeń rzucą sugestiami. Nie ukrywam, że zastanawiam się, czy dać sobie jeszcze szansę-czy jednak nasze estetyki rozmijają się?Miałam nadzieję, że moje sugestie były wyraźne-ale nie wiem-może posłać kilka fotek z inspirkami?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:58, 28 mar 2016

Do góry
no pewnie tak jak w projekcie, zielone kolumnowe. tylko projektantka zaproponowala Ci drzewa które sa zielone a dodatkowo kwitną wiosną i pieknie sie przebarwiają jesienią. rozumiem że chcesz bardziej monochromatycznie?
nie robilabym tego samego na rabacie z głazem i na tej co teraz sa zurawki.
moze z glazem buksy, ice dance i sesleria a tutaj tylko sesleria?
ale Kasia myslę żebys narazie skupiła sie na drzewach, trawki kupisz w maju i tez bedzie ok a drzewo dobrze by było sadzić teraz na wiosnę.
no chyba ze wogole wszystko na spokojnie na jesień
jesteś w kontakcie z tą projektantka czy to juz koniec?
bo jesli jestes to pogadaj z nią czemu takie gatunki wybrala, moze Ci cos rozjasni. powiesz jej swoje propozycje i ona je wprowadzi albo ci wytłumaczy czemu nie
Ogród z pergolą 21:48, 27 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja na to że różankę

Aniu nie słuchaj ich, będziesz miała pięknie a dzięki forum przecież się znasz Głowa do góry
Ogród z pergolą 21:46, 27 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja na to że różankę

E Aniiu nie dobieraj sobie do głowy takich słów. U mnie to samo by było ja się nawet za wiele nie odzywam że planuje to czy tamto sadzę i tylę . Moja mama jak jej powiedziłam że będe dużo sadzić w tym sezonie stwierdziła : Po co przecież ładnie masz?

Ogród Ani :) 21:41, 27 mar 2016

Do góry
tak jak pisze Mirella po pierwsze nie wyrzucaj roslin Ania
spisz sobie wszystkie jakie masz i jakie maja wymagania glebowe i stanowiskowe a potem do tego komponuj
masz spory ogrod wszystko ci sie zmiesci, spokojnie
Ogród z pergolą 21:39, 27 mar 2016

Do góry
ja na to że różankę

Ogród Ani :) 21:36, 27 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ten buk lubi kwaśną ziemię jak rodki?

Aniu napisane mam, że preferuje żyzne, świeże, przepuszczalne gleby zawierające wapń o pH od obojętnego do zasadowego - czyli kicha
Ogród Ani :) 21:30, 27 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

to moze obie tam daj i do tego tylko rh i obwódka?

Też się obawiam tego, że za dużo gatunków dałam i ogród nie będzie kompatybilny

Niestety muszę upchać gdzieś jeszcze jednego glauka globosa i świrka inversa, bo mój eM o niego walczy jak lew :/
Resztę wywalam - wszelkie świerki conica i inne badziewia out (dużo już roślin wywaliłam).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies