Elu dziękuję. Mało mnie ostatnio, bo chorowałam. Dopiero w ostatnią sobotę podziałałam trochę. Posadziłam 7 krzewów róż, które wcześniej, wcześniej zamówiłam i przyszły akurat w zeszłym tygodniu. Jeszcze trzy zostało do posadzenia. U mnie to wolno idzie, bo miejsce tylko częściowo przygotowane.
Do ciebie zaglądam.
Hortensja jeszcze na balkonie, tak nie do końca jeszcze wiem co z nią zrobić.
Kaliny chcę jeszcze w tym roku posadzić.
Agatko no właśnie nie wiem co teraz z tym nowym nabytkiem zrobić na zimę. Zdrowie w tym czasie bardzo potrzebne i nie tylko o coronawirusa mi chodzi. Mnie męczyło przeziębienie przez 2 tygodnie, ale w tą sobotę już podziałałam. Jestem happy.
Aniu chętnie. Tylko chyba po nocy, bo jak wracam z pracy o 16-tej, to już ciemno.
Witaj imienniczko i krajanko w moich skromnych progach. Miło mi, że się podoba.
Później zajrzę do Ciebie. Ostrzegam, że ogrodowisko wciąga.
Wrócę z zakupów, to wstawię zdjęcia z ostatniej niedzieli.
Hania, co to za roślina po prawej stronie stipy?
Planuję zasłonić moje kompostowniki i szukam u Ciebie inspiracji
Po trochu tworzę ogródek leśny, przylegający do mojego, posadziłam już trochę krzewów, derenie (sibirica variegata, Winter Beauty, dereń biały Aurea),forsycje maluch, klona ginnala, Swidośliwę Honeywood, Jaśminowiec Innocence, tawułę Little Princess, ostrokrzewy karbobanolistne. Reszta to hosty, carexy, tawułki, pierwiosnki, liliowce, hakonki, ciemierniki, paprocie i trochę cebulowych wiosną.
Gdyby chciało Ci się trochę u mnie pobuszować po wątku i podpowiedzieć, to byłabym bardzo wdzięczna
Przypomniało mi się że gdzieś utaj był zaczątek mojego wątku... który się urwał...
a teraz wracam z pytaniem, a nóż ktoś tutaj zajrzy i podpowie
Rabatka ma 313 cm długości i 73 cm szerokości, przy ścianie, wystawa południowa
Czy to się tam pomieści i w miarę sensownie będzie wyglądało przez cały rok?
- na ścianie winobluszcz Veitchii
- ostrokrzew karbowanolistny cięty w kule 3x
- babcina róża kremowa z morelowym muśnięciem w środku
- chryzantema niska biała drobnokwiatowa z lila róż zafarbem na brzegach kwiatów
- perovskia litle spiro
- czyściec wełnisty
- rogownica
- białe naparstnice (2-3szt)
- miskant morning light