Prawda?
To nie jest duza szkolka i chyba wiekszosc roslin sprowadzaja.
A co do irg to taki secjalista moze sie czasem przydac i rozwiac watpliwosci jakie juz nie raz z irga tu mielismy
Piękne górskie widoki, piękny żywopłot z choiny i koza the best
Do tej pory Twój ogród kojarzył mi się z tą piękną, wielką magnolią, a jest dużo więcej pięknych rzeczy u Ciebie, będę powolutku nadrabiać
Jak się robi młode sadzonki z dereni Ivory Halo i kiedy jest właściwy moment na ich przycinanie, bo mam od ubiegłego sezonu i będę debiutować z ich przycinaniem?
jestem tam cztery razy dziennie bo to kilometr od przedszkola naszego.a dopiero dzis zauwazylam na fb ze maja.kircze pojechalabym sama ale.mamy chorobowe wagary...
Aniu, my rozmawialiśmy generalnie o tulipanach, pewnie są odmiany, które się tak nie zachowują i oby było ich jak najwięcej, te liliokształtne bardzo lubię.
Jak dla mnie to byłoby miło gdyby odmiana Spring Green kwitła co roku.
Uff, nadrobiłam.
Najpierw zobaczyłam projekcik z samymi stożkami i spodobał mi się bardziej niż wersja z trzmielinami na pniu, potem zobaczyłam wersję z jedym stożkiem i kulkami i spodobał mi się jeszcze bardziej niż ten ze stożkami.
Obstawiam wersję nr 2 i bez żywopłocika z tyłu.
Widziałaś moje stożki cisowe przy furtce? 120 cm - cena 140 zł.
Z bukszpanami z żywopłocika przerabianymi na kulki też mam doświadczenia - więcej bym tego nie zrobiła, tak jak pisze Iwonka są łyse po bokach, podsadziłam je niższymi sadzonkami wiosną, ale dalej mało przypominają kulki.
Jak będziesz chciała to odszukam, na której stronie wątku je pokazywałam i sama zobaczysz.
odnośnie ciemierników wysłałam Ci wiadomość, faktycznie gadałyśmy chyba u Gosi na ich temat, parę tygodni temu
Wiem właśnie, że Marta, nie sadziła jesienią nowych tulipanów, zamierzam się przyglądać jakie będą wyniki kwitnienia u niej.
Ja w tym roku właściwie pierwszy raz będę mieć trochę tulipanów, ale jeśli mają być jednoroczne, to szkoda kasy i roboty przy nich, no chyba, że w jakiejś odmianie zakocham się bez pamięci, to już wtedy żadne logiczne argumenty nie trafiają
Marta, ja czekam na fotki z realizacji bruku i całej reszty, która powstaje u Ciebie
Nie mam pojęcia czemu tak się zachowują u Ciebie ciemierniki - muszę się swoim przyjrzeć, tym które mam od jesieni w gruncie.
Wyślę Ci namiar na prive na osobę, która może coś poradzi.