Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 07:31, 23 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no patrz, jaki ten świat mały!
Musisz tam zajrzeć jak dziewczyny wyzdrowieją, może jeszcze ta szkółka zapunktuje u Ciebie i odkupi dawne winy.

A propos irgi, jesienią natrafiłam na miejsce, gdzie dziewczyna właśnie specjalizuje się w irgach i ma tych odmian do wiwatu, co kto lubi.

Prawda?
To nie jest duza szkolka i chyba wiekszosc roslin sprowadzaja.
A co do irg to taki secjalista moze sie czasem przydac i rozwiac watpliwosci jakie juz nie raz z irga tu mielismy
Tu ma być ogród :) 07:30, 23 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

też śliczne, jak Ci w tym roku zakwitną to kupię sobie je na jesieni

Wyszly juz ladnie wiec powinno byc dobrze.choc ja ciagle grzebie tam gdzie one rosna polecam je bo one takie eleganckie sa
Pszczelarnia 00:55, 23 lut 2016

Do góry
Piękne górskie widoki, piękny żywopłot z choiny i koza the best
Do tej pory Twój ogród kojarzył mi się z tą piękną, wielką magnolią, a jest dużo więcej pięknych rzeczy u Ciebie, będę powolutku nadrabiać

Jak się robi młode sadzonki z dereni Ivory Halo i kiedy jest właściwy moment na ich przycinanie, bo mam od ubiegłego sezonu i będę debiutować z ich przycinaniem?
Tu ma być ogród :) 23:17, 22 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
jestem tam cztery razy dziennie bo to kilometr od przedszkola naszego.a dopiero dzis zauwazylam na fb ze maja.kircze pojechalabym sama ale.mamy chorobowe wagary...

no patrz, jaki ten świat mały!
Musisz tam zajrzeć jak dziewczyny wyzdrowieją, może jeszcze ta szkółka zapunktuje u Ciebie i odkupi dawne winy.

A propos irgi, jesienią natrafiłam na miejsce, gdzie dziewczyna właśnie specjalizuje się w irgach i ma tych odmian do wiwatu, co kto lubi.
Tu ma być ogród :) 23:13, 22 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
te zielone piekne.to fakt. Ja mam lilioksztaltne sapporo i od 2 albo trzech lat nie ubyl ani jeden.

też śliczne, jak Ci w tym roku zakwitną to kupię sobie je na jesieni
Tu ma być ogród :) 23:07, 22 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

całkiem możliwe, wyślę Ci namiar.
jestem tam cztery razy dziennie bo to kilometr od przedszkola naszego.a dopiero dzis zauwazylam na fb ze maja.kircze pojechalabym sama ale.mamy chorobowe wagary...
Tu ma być ogród :) 23:06, 22 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Nie kupilas czasem tych ciemiernikow w mojej okolicy?

całkiem możliwe, wyślę Ci namiar.
Tu ma być ogród :) 23:05, 22 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Aniu, my rozmawialiśmy generalnie o tulipanach, pewnie są odmiany, które się tak nie zachowują i oby było ich jak najwięcej, te liliokształtne bardzo lubię.
Jak dla mnie to byłoby miło gdyby odmiana Spring Green kwitła co roku.
te zielone piekne.to fakt. Ja mam lilioksztaltne sapporo i od 2 albo trzech lat nie ubyl ani jeden.
Tu ma być ogród :) 23:02, 22 lut 2016

Do góry
ziele napisał(a)
Ale tulipany liliokształtne które mam od dobrych kilku lat nie zmieniają się w wyglądzie. To chyba ich to nie dotyczy...

Aniu, my rozmawialiśmy generalnie o tulipanach, pewnie są odmiany, które się tak nie zachowują i oby było ich jak najwięcej, te liliokształtne bardzo lubię.
Jak dla mnie to byłoby miło gdyby odmiana Spring Green kwitła co roku.
Tu ma być ogród :) 22:58, 22 lut 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Ciemierniki przecudnej urody

Noooo, ale Twoja wiosenka z białymi krokusikami i ciemiernikami w trawach równie urocza!
Tu ma być ogród :) 22:56, 22 lut 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Piękne ciemierniki i krokusiki. Pozdrawiam koleżankę

Ściskam Kasiu, widziałam Cię w wersji blond, zupełnie nie poznałam - spektakularna przemiana, brawo Ty!
Tu ma być ogród :) 22:52, 22 lut 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Ciemierniki przecudne, ogród przecudny
Pozdrawiam,

Dziękuję Aniu, witam u mnie
Kosolkowa Pasja 22:20, 22 lut 2016

Do góry
Uff, nadrobiłam.
Najpierw zobaczyłam projekcik z samymi stożkami i spodobał mi się bardziej niż wersja z trzmielinami na pniu, potem zobaczyłam wersję z jedym stożkiem i kulkami i spodobał mi się jeszcze bardziej niż ten ze stożkami.
Obstawiam wersję nr 2 i bez żywopłocika z tyłu.
Widziałaś moje stożki cisowe przy furtce? 120 cm - cena 140 zł.

Z bukszpanami z żywopłocika przerabianymi na kulki też mam doświadczenia - więcej bym tego nie zrobiła, tak jak pisze Iwonka są łyse po bokach, podsadziłam je niższymi sadzonkami wiosną, ale dalej mało przypominają kulki.
Jak będziesz chciała to odszukam, na której stronie wątku je pokazywałam i sama zobaczysz.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:46, 22 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ale pięknie stokrotkowo u Ciebie.
Ja też jeszcze przed opryskami, temperatura dziś by się nadawała, ale wiatr taki, ze łeb urywa.
wiatr łeb urywal a plecy całe.mokre bo tak cieplo
Ogród wśród pól i wiatrów 20:10, 22 lut 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jeżeli zatem zostaje tylko opcja wschód zachód to chyba wybrałabym otwierane na zachód. Rankiem na wiosnę z reguły zimno jeszcze i ostre promienie wtedy pod przykryciem jeszcze będzie roślinkom ciepło. A potem otwieramy gdy już ciepełko i do słoneczka... Chyba z reguły otwiera się inspekt troszkę bliżej południa

to wydaje się sensowna analiza
Tu ma być ogród :) 20:05, 22 lut 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

ja tez poproszę ..od miesiąca jęczę ze chce kupić pełne kwitnące ciemierniki a w necie tylko same kłącza widziałam ...i nie maiłam odwagi ...ale jak ty masz dobry adres to się rzucę?

co do tulipanow do właśnie tak wszyscy piszą ...ja swoich zeszłorocznych nie wykopywałam ...sprawdzę jaki będzie ich tegoroczny wygląd zielona Marta tez zostawiła i jesienia nowych nie sadziła ...zobaczymy

odnośnie ciemierników wysłałam Ci wiadomość, faktycznie gadałyśmy chyba u Gosi na ich temat, parę tygodni temu

Wiem właśnie, że Marta, nie sadziła jesienią nowych tulipanów, zamierzam się przyglądać jakie będą wyniki kwitnienia u niej.
Ja w tym roku właściwie pierwszy raz będę mieć trochę tulipanów, ale jeśli mają być jednoroczne, to szkoda kasy i roboty przy nich, no chyba, że w jakiejś odmianie zakocham się bez pamięci, to już wtedy żadne logiczne argumenty nie trafiają
Tu ma być ogród :) 19:54, 22 lut 2016

Do góry
wodzyn napisał(a)
Też poproszę o namiar na te piękności
Przy garażu robią się donice, więc będę mogła sadzić. Pewnie w tym roku już nie zdążę, ale przyda się za rok

I mam prośbę może ktoś coś doradzi. Kwitną mi nabyte w zeszłym roku ciemierniki, ale kwiaty zamiast ładnie sterczeć to leżą, jakby łodygi były zbyt wiotkie. Wiecie jaka może być przyczyna?

Marta, ja czekam na fotki z realizacji bruku i całej reszty, która powstaje u Ciebie

Nie mam pojęcia czemu tak się zachowują u Ciebie ciemierniki - muszę się swoim przyjrzeć, tym które mam od jesieni w gruncie.
Wyślę Ci namiar na prive na osobę, która może coś poradzi.
Tu ma być ogród :) 19:41, 22 lut 2016

Do góry
Marta, Justyna, Marzena - zaraz Wam piszę co i jak z ciemiernikami
Tu ma być ogród :) 19:40, 22 lut 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
krokusiki !

ja dziś nadrabiam ostatni tydzień na forum, myślałam, że już powszechnie krokusy u wszystkich kwitną, czyżby nie?
Tu ma być ogród :) 19:17, 22 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Z tych dwóch bardziej podoba mi się Buchananii, a jeszcze jakieś 1,5 roku temu myślałam, że te rude trawy są uschnięte

moja mama ostatniej wiosny chciała mi wyrzucić buchanani "bo Ci to chyba zmarzło" niby ogrodniczka, ale trawy dopiero jej zaszczepiam w głowie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies