Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Pszczelarnia 17:41, 22 lut 2016

kosolka napisał(a)
Ewa, nie wysyłałam Tobie cebulek?

Ola, nie. Ale mi z cebulek nie udało się mieć. Trzeba ponoć z kępka wsadzać do ziemi, nawet jak kwitną. Tak robiła Gabrysia.

kosolka 17:42, 22 lut 2016

Lewkonii to kupie flance sobie. No pewnie trzeba było do gruntu. Ale w zeszłym roku orliki ładnie mi skiełkowały w domu..
kosolka 17:44, 22 lut 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Ola, nie. Ale mi z cebulek nie udało się mieć. Trzeba ponoć z kępka wsadzać do ziemi, nawet jak kwitną. Tak robiła Gabrysia.

Wyślę Ci. Nakopię, niech tylko przestanie wiać!

Chociaż wysyłałam cebulki Kasi (Robaczkowi), też mówiła że jej się nie udawały, a pięknie jej kwitły w lutym (w sierpniu wysyłałam cebulki).

Może dlatego że są własnie szabrowane
Mam takie opuszczone domostwo niedaleko, tam sobie wykopuję.
Pszczelarnia 17:45, 22 lut 2016

Oluś, poproszę o taki szaber. Mam stanowisko nowe dla nich. Nakop i ukop.
JoannA 17:48, 22 lut 2016

Latem dostałam od Ciebie cebulki przebiśniegów, sadziłam jesienią i muszę się pochwalić że wszystkie pięknie rosną, a część ma pąki i będzie kwitła.
Dziękuję Olu
kosolka 17:49, 22 lut 2016

No właśnie Mówię że one są niesamowite
kosolka 17:59, 22 lut 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Oluś, poproszę o taki szaber. Mam stanowisko nowe dla nich. Nakop i ukop.

Odezwę się.
lindsay80 22:20, 22 lut 2016

Uff, nadrobiłam.
Najpierw zobaczyłam projekcik z samymi stożkami i spodobał mi się bardziej niż wersja z trzmielinami na pniu, potem zobaczyłam wersję z jedym stożkiem i kulkami i spodobał mi się jeszcze bardziej niż ten ze stożkami.
Obstawiam wersję nr 2 i bez żywopłocika z tyłu.
Widziałaś moje stożki cisowe przy furtce? 120 cm - cena 140 zł.

Z bukszpanami z żywopłocika przerabianymi na kulki też mam doświadczenia - więcej bym tego nie zrobiła, tak jak pisze Iwonka są łyse po bokach, podsadziłam je niższymi sadzonkami wiosną, ale dalej mało przypominają kulki.
Jak będziesz chciała to odszukam, na której stronie wątku je pokazywałam i sama zobaczysz.
makkasia 21:40, 23 lut 2016

Oluś jestem na bieżąco nic ju,z więcej nie napiszę bo widze, że decyzje zapadły i tego się trzymaj
macham
kosolka 10:32, 24 lut 2016

lindsay80 napisał(a)
Uff, nadrobiłam.
Najpierw zobaczyłam projekcik z samymi stożkami i spodobał mi się bardziej niż wersja z trzmielinami na pniu, potem zobaczyłam wersję z jedym stożkiem i kulkami i spodobał mi się jeszcze bardziej niż ten ze stożkami.
Obstawiam wersję nr 2 i bez żywopłocika z tyłu.
Widziałaś moje stożki cisowe przy furtce? 120 cm - cena 140 zł.

Z bukszpanami z żywopłocika przerabianymi na kulki też mam doświadczenia - więcej bym tego nie zrobiła, tak jak pisze Iwonka są łyse po bokach, podsadziłam je niższymi sadzonkami wiosną, ale dalej mało przypominają kulki.
Jak będziesz chciała to odszukam, na której stronie wątku je pokazywałam i sama zobaczysz.

Edyta, nie mogę znaleźć u Ciebie tych stożków, za dużo szukania. Jak możesz to pokaż, te kulki też. Dzięki