Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:03, 10 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dorotko, dziękuję za otwarta furtkę. To na razie w sferze moich marzeń.Kiedyś tam
Piękne kwitnienia. Bogactwo przeogromne. cudne
Rabaty, ech mozna sie gapić i gapić
Misternie wszystko dobrane
a liliowce, lilie masz piękne.
Dziękuję za tyle miłych słów o moich roślinkach.
Aniu ja jestem osobą bardzo kontaktową, lubię gości, ale zaznaczam że zapraszam tylko na kawę. Leczenie mojego raka złośliwego skutkuje wieloma skutkami ubocznymi. Teraz bardzo bolą mnie nogi, myślałam, że jak inne dolegliwości minie i to, ale to prawdopodobnie neuropatia i nie chce mnie to opuścić. Ogród nie jest tak dopracowany jak bym chciała, ale po prostu nie mam sił. Bazuję na tym co wypracowałam w poprzednie lata.

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 11:55, 10 lip 2020

Do góry
Aktualnie, już po pierwszych "zbiorach

Podobnie jak w zeszłym roku jest urodzaj na borówki, krzaki są całe obsypane owocami
Ogród Moniki z nutą czerwieni 11:54, 10 lip 2020

Do góry
Ogród Moniki z nutą czerwieni 11:52, 10 lip 2020

Do góry
Fotki klonów dla Ciebie Małgosiu jeszcze malutkie ale pojawiają się juz nowe przyrosty, mączniaka nie mam bo przy okazji innych roślin pryskam też klony
Podwórkowa rehabilitacja 11:32, 10 lip 2020

Do góry
ryska napisał(a)

Reniu, pisz szybciutko, ja Cie proszę, co tu masz na tych zdjęciach, bo mię zamurowało osobiście rozszyfrowałam ogórecznika (chyba), krwawnika, ale to z czerwonym czubem , białe, jakieś fiolety... no cudo, co to jest?
Zieleń, drewno i antracyt 11:30, 10 lip 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Burzę miałaś? u mnie jeszcze ani razu w tym roku nie grzmiało... Za to popadało fajnie, i w nocy, i teraz.
Różyczki fajne, u mnie już prawie po pierwszym tłoczeniu. Nawoziłaś je drugi raz?

Osobiście nie słyszałam burzy bo spałam, ale mam takie informacje od tych z lżejszym snem. U mnie już kilka w tym roku przeszło. Jedna z bardzo mocnym deszczem, tak mocnym, że gniazdko z jajkami makolągwy z tui wymyło
Ta pomarańczowa róża kwitnie prawie non stop cały sezon (ma chyba tylko jedną krótka przerwę), czerwona na tej samej rabacie dopiero się rozkręca, część też kończy, ale niektóre będą piękne cały sezon (np. Swany).
Jeżeli chodzi o nawożenie, to nie stosuję żadnej zasady w tej kwestii. Pewnie to błąd, ale róże u mnie mają bardzo zróżnicowane terminy kwitnienia. Wczesną wiosną podrzucam obornik, kompost i popiół. Potem zaczynam podlewać gnojówką (wychodzi kilka razy). Ostatnio podlewałam w zeszłym tygodniu. Tarasowe kwiaty jednoroczne podlewam florovitem i jak mi coś w konewce zostanie, to też trafia pod którąś z róż, to samo jest z hummusem pod warzywa.

To miała być Louise Odier. Chyba powinnam się mianować królową ogrodowych pomyłek

Ogród bez reguł 11:28, 10 lip 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Hortensji czas się zaczął

O matyldo u mnie na jednych ledwo pączki, a na innych nawet tego nie ma
Asia, 3mam kciuki za spotkanie
Majówka na Majówce 11:22, 10 lip 2020

Do góry
Wczoraj spotkałam ślimaka wysokogórskiego

Tuja ma 2m

Jeżówkowe-Love 11:13, 10 lip 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Dzisiejsze działania ..zarys rabaty jest (wielka ona) nakopałam się jak głupia..najgorsze jest to przenoszenie gliny i przynoszenie czegoś lepszego ..mieszanie i znowu od nowa ..

Teraz tylko dalsze działania nad poprawą gleby i jupiii można sadzić
to ty robot i torpeda w jednym
Zieleń, drewno i antracyt 11:12, 10 lip 2020

Do góry
Jeżówki w stipie mam i ja

Lawendowa pięknie pachnie, za to heliotropy z wysiewu dużo mniej od tych sklepowych.

I na koniec czerwone maleństwo na różance. Bałam się tej czerwieni, ale jest lekko muśnięta buraczkiem i chyba tu zostanie.

Zieleń, drewno i antracyt 11:05, 10 lip 2020

Do góry
Kilka ujęć po nocnej burzy.
Przy śmietniku ciągle królują róże, już z lekkim różowym rumieńcem. Reszta też jest ładna

Bzyczki szaleją na mokrych kwiatach.

Ostatni bodziszek żałobny, a za nim dębolistna. Kwiaty ma piękne, ale nie daje rady ich udźwignąć.
Szmaragdowy Zakątek 10:40, 10 lip 2020

Do góry
Urodzin nigdy dość, więc teraz kolejne!!! Tym razem na pewno rozpoznacie i jubilatkę i uczestniczki imprezy.
Nasza Margarete kończyła…no ustalmy że 30 lat i tego będziemy się trzymać !!!
Przyjęcie było niesamowite! Pogoda dopisała, goście także, frykasy na stołach, trunki wypełniały kielichy, a relaks na nowej huśtawce rewelacyjny. Jednym słowem śmiech, dobre humory i super zabawa!

A to jeszcze nie koniec imprez w ogrodowiskowym gronie. Kolejne już wkrótce…
Szmaragdowy Zakątek 10:36, 10 lip 2020

Do góry
Teraz po trzecie, czwarte i następne… czyli miliony kolejnych spraw, tych mniejszych, średnich, dużych i całkiem ogromnych też załatwiłam. Nareszcie !!
Na koniec najprzyjemniejsze. Czyli imprezy !
Urodziny mojej teściowej. Nie żeby zaraz jakaś okrągła rocznica, ale po prostu impreza niespodzianka zorganizowana na wolnym powietrzu, w super towarzystwie.
Tort był przepyszny, a balony troszkę odmłodziły solenizantkę .

Szmaragdowy Zakątek 10:35, 10 lip 2020

Do góry
Po drugie.
Tak się złożyło że na koniec czerwca przypadał termin operacji okulistycznych moich rodziców. Oboje w ten sam dzień mieli mieć zabieg. Tak więc żeby nie było za prosto, zawiozłam ich do kliniki …w Czechach.
W związku z tym machałam do Was z Cieszyna Czeskiego !!!

Ok., temat wyjazdów medycznych i rekonwalescencji też ogarnięty.
W samym słońcu 10:30, 10 lip 2020

Do góry
Przyszły roślinki. Jeżówki maleńkie, ale za tą cenę większych się nie spodziewałam. Za rok będą ładne
Rozpoznawanie traw 10:27, 10 lip 2020

Do góry
Ja to jest trawa? Stawiam, że jakaś ostnica. Dużo tego rośnie na ulicznych trawnikach nad morzem.
Czubajkowy Ogród 10:17, 10 lip 2020

Do góry

Ja z ławki raczej nie korzystam, ale powojnik to i owszem

Kolejny dziki zakątek, który czeka na ulepszenia

Mam nadzieję, że nie macie przesytu Jutro kolejna porcja zdjęć, bo mam nadzieję, że pogoda nie pokrzyżuje mi planów wyjazdowych
Czubajkowy Ogród 10:13, 10 lip 2020

Do góry
W tej wierzbie Iwa szpaki (chyba) założyły gniazdko - nie chciałam tam mocno zaglądać, by nie straszyć podczas wysiadywania jajeczek.

Doczekałam się zawiązków pierwszych pomidorków. Rok temu ok. 10 lipca zbierałam już dojrzałe owoce, teraz trzeba będzie na nie jeszcze poczekać, ale fajnie, że są

Sadźca wiosną próbowałam trochę ograniczyć, ale i tak jest kolos

Czubajkowy Ogród 09:58, 10 lip 2020

Do góry
Przetacznikowiec zaczyna Niestety po deszczach rozłożył się na boki - czy Wy go podwiązujecie jakoś u siebie?

Guzikowiec coraz większy, już pączkuje

Czubajkowy Ogród 09:53, 10 lip 2020

Do góry

Ten krzew wygląda moim zdaniem bardzo ciekawie - wiosenne liście zrobiły się bordowe, a młode przyrosty są zieloniutkie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies