Daria, strasznie dawno mnie nie było na O. Memory są teraz cuuudowne, too prawdziwe ogrodowe gwiazdy, przebarwiły się na niesamowity złoty kolor i te ich pióropusze...
Reszta miskantów jeszcze zielona, niektóre tylko jesiennie przebarwione ale mimo wszystko Memory mnie najbardziej zachwycają.
Zdecydowanie to najpiękniejsza ogrodowo jesień jaką widziałam! Dzięki umiarkowanej temperaturze i deszczom kolory są nasycone, nie ma przypalonych liści, nawet moje delikatne klony palmowe mają jeszcze piękne liście a hakonki w zeszłym roku o tej porze spalone słońcem teraz zachwycają zielenią.
Niestety, to raczej nie ta trawka. Nie jest specjalnie szorstka ale zdecydowanie teraz miziasta też nie. W pierwszym roku bardziej zwiewna była. Teraz pokazuje międzywęźla
Witam po dłuższej przerwie, zastosowałem się do wskazówek i zabezpieczyłem swoją skarpę murkiem. Do porównania na poprzedniej stronie można zobaczyć jak to wyglądało.
I teraz pytanie do Was, co sadzić aby byo gęsto i kolorowo przy czym nie byle jak...