Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 09:37, 10 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No, nie wspominałam, ale pomysł z pizzą był jak najbardziej trafiony, dzieci nie za bardzo były zainteresowane jedzeniem, ale pizze zjadły i miały zabawę przy przygotowywaniu swoich zestawów.

Okrągłe urodziny... poważna sprawa, mnie to czeka w sierpniu, też eMa, ale 4 z przodu

Jak Cię znam, to szykujesz na tą okazję coś specjalnego

Czy cos D ecjalnego sama nie wiem.dwa dni gosci beda na pewno w sobote bardziej na luzie ze znajomymi i chyba grila zrobie w niedziele babcie rodzice itp... weny tylko kulinarnej mi brak...za duzo tych okolicznosci ostatnio.jakies drobne dekoracje tez oczywiscie beda ale ciii
Tu ma być ogród :) 09:33, 10 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Staram sie
Madra masz zatem corke.musialo byc Wam milo.fajnie wymyslila.

A to Twoja urodzinowa pizza tez z wczorajszym dniem pizzy fajnie koresponduje

U mnie impreza za tydzien...okragle urodziny M

No, nie wspominałam, ale pomysł z pizzą był jak najbardziej trafiony, dzieci nie za bardzo były zainteresowane jedzeniem, ale pizze zjadły i miały zabawę przy przygotowywaniu swoich zestawów.

Okrągłe urodziny... poważna sprawa, mnie to czeka w sierpniu, też eMa, ale 4 z przodu

Jak Cię znam, to szykujesz na tą okazję coś specjalnego
Tu ma być ogród :) 07:52, 10 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja nie wiem, jak Ty to wszystko ogarniasz, że nawet takie informacje Ci nie uciekają

Śpi, ale ja dziękuję za te życzenia - dziś mieliśmy rodzinne popołudnie i wieczór, mała zażyczyła sobie, że będziemy się cały czas bawić, grać w gry, oglądać jej ulubione filmy i słuchać jej ulubionej muzyki (Sylwii Grzeszczak i Natalii Szroeder ) - fajnie było!

Staram sie
Madra masz zatem corke.musialo byc Wam milo.fajnie wymyslila.

A to Twoja urodzinowa pizza tez z wczorajszym dniem pizzy fajnie koresponduje

U mnie impreza za tydzien...okragle urodziny M
Tu ma być ogród :) 23:58, 09 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pewnie juz spi ale i tak zycze sto lat dla corki

Ja nie wiem, jak Ty to wszystko ogarniasz, że nawet takie informacje Ci nie uciekają

Śpi, ale ja dziękuję za te życzenia - dziś mieliśmy rodzinne popołudnie i wieczór, mała zażyczyła sobie, że będziemy się cały czas bawić, grać w gry, oglądać jej ulubione filmy i słuchać jej ulubionej muzyki (Sylwii Grzeszczak i Natalii Szroeder ) - fajnie było!
Tu ma być ogród :) 23:54, 09 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A ja chciałam zamówić bezpośrednio

spróbuj Renia skorzystać z tej propozycji Asi, tu mają punkty odbioru osobistego:

http://sklep.polnix.com.pl/punkty-odbioru-osobistego-pm-9.html

I w takich sklepikach zwykle jest troszkę taniej niż na stronie.
Tu ma być ogród :) 23:51, 09 lut 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Edytko, przypomniałam sobie naszą "rozmowę" na temat Hameln...pamiętasz?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5641-ogrodowy-song?page=80

i marnie teraz to widzę, suche trawiszcze...chyba, że jeszcze ma czas odbić..

Ewa, moje rozplenice też tak teraz wyglądają i to raczej normalne jest, one tak szybko nie ruszają.

A jak stipa? moja z dnia na dzień coraz gorsza, do niedawna miała sporo zielonych kłosów, a teraz już coraz mniej, większość przybiera słomkowy kolor, chyba jednak nie dała rady ;-(
Tu ma być ogród :) 23:48, 09 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)

Donice super. Ale w tej kolejności co na zdjęciu czyli ta po lewo ecolite a po prawo fiberglass??? Gdzie kupione bo na stronie widzę że fiberglass tylko czarne i białe a ty masz jakiś grafit chyba. Super podobaja mi się.

Asia już poniżej wyjaśniła, ale już dla zupełnej jasności dodam: większa to Fiberglass, mniejsza Ecolite.
Teraz patrzę na ich stronie i na drugiej stronie w tej serii są te szare, bo grafit to to nie jest.
Ja kupowałam w ich sklepiku na najbliższej mi giełdzie, mają kilka takich sklepików, na stronie są podane ich lokalizacje, sprawdź gdzie Ty bys miała najbliżej.
Tu ma być ogród :) 23:44, 09 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Ja tez bede cale dwa serby przesadzala

aleś mnie pocieszyła
Tu ma być ogród :) 23:43, 09 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Donice super!

jeszcze sobie dokupię
Tu ma być ogród :) 23:42, 09 lut 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Czytam i czytam...i tez się przesadzania tych serbów boję. W tamtym roku przesadziłam ok 10 sporych berberysów i miałam dosyć

noo, byłoby to nie lada wyzwanie.

A może zostawić tak jak jest, od strony siatki nastawić się na ostre cięcie, tylko odsunąć RH i derenie, żeby od wewnętrznej strony rabaty miały trochę więcej swobody?
Tu ma być ogród :) 23:38, 09 lut 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

chciałbym... Aczkolwiek najgorsze za mną

ufff, to już poleci z górki!
Typografia ogrodu 22:43, 09 lut 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
nawigatorko i lindsay80 - łączę się z Wami w bólu odnośnie tematu szkolnego. U mnie w teorii jest dylemat czy pierwsza klasa czy zerówka, bo w praktyce szkołę już wybrałam i będzie pierwsza klasa. Teraz tylko się stresuję, czy ta pierwsza klasa będzie, czy dzieci wystarczy.
Nie ważne jakie były cele i zamiary - ogromny bałagan zrobiono i tyle Decyzję trzeba podjąć, a podstaw programowych cały czas brak - nawet gdyby człowiek chciał się zastanawiać, czy dziecko da rade z materiałem, to nie wiadomo czego i jak będą uczyli.

W ramach świętowania wiosny, zryłam dziś kolejny kawałek przedpłocia i poprawiałam to, co panowie od oświetlenia zepsuli. Ze 100 krokusów, które posadziłam jesienią (dokładnie w miejscu, gdzie kopali rów koparką dwa miesiące pżóniej) znalazłam 4.Cóż, mogę płakać, ze całą robotę diabli wzięli albo się cieszyć, że choć 4 ocalały
DO ogrodu nie wchodzę, bo wrzosy na mnie krzyczą, ze mam je teraz, zaraz poprzycinać. A tu cały internet mówi, ze dopiero w kwietniu Nie wytrzymam

Temat szkolny wywoluje u mnie frustracje....brrrr nasza corka juz dwa razy wlasciwie przerobila material zerowki.teraz bedzie trzeci rok.a i tak nie ma pewnosci czy za rok jako 6 latka bedzie mogla pojsc do szkoly...

Co do cebul to moze gdzies sie odnajda jednak...szkoda by byla.oj niekulturalne masz te wrzosy
Typografia ogrodu 22:39, 09 lut 2016

Do góry
nawigatorko i lindsay80 - łączę się z Wami w bólu odnośnie tematu szkolnego. U mnie w teorii jest dylemat czy pierwsza klasa czy zerówka, bo w praktyce szkołę już wybrałam i będzie pierwsza klasa. Teraz tylko się stresuję, czy ta pierwsza klasa będzie, czy dzieci wystarczy.
Nie ważne jakie były cele i zamiary - ogromny bałagan zrobiono i tyle Decyzję trzeba podjąć, a podstaw programowych cały czas brak - nawet gdyby człowiek chciał się zastanawiać, czy dziecko da rade z materiałem, to nie wiadomo czego i jak będą uczyli.

W ramach świętowania wiosny, zryłam dziś kolejny kawałek przedpłocia i poprawiałam to, co panowie od oświetlenia zepsuli. Ze 100 krokusów, które posadziłam jesienią (dokładnie w miejscu, gdzie kopali rów koparką dwa miesiące pżóniej) znalazłam 4.Cóż, mogę płakać, ze całą robotę diabli wzięli albo się cieszyć, że choć 4 ocalały
DO ogrodu nie wchodzę, bo wrzosy na mnie krzyczą, ze mam je teraz, zaraz poprzycinać. A tu cały internet mówi, ze dopiero w kwietniu Nie wytrzymam
Tu ma być ogród :) 20:23, 09 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Reniu, dla Ciebie fotka porównawcza kolorów donic Ecolite i Fiberglass - a resztę info napiszę Ci na prive.

Donice super. Ale w tej kolejności co na zdjęciu czyli ta po lewo ecolite a po prawo fiberglass??? Gdzie kupione bo na stronie widzę że fiberglass tylko czarne i białe a ty masz jakiś grafit chyba. Super podobaja mi się.
Tu ma być ogród :) 16:46, 09 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Sebek, dzięki - faktycznie ten kształt, który wytyczyłeś jakiś sensowniejszy się wydaje niż moje pomysły.

Miło mi, że tak mogłeś się odstresować po egzaminie, mam nadzieję, że poszedł dobrze !
To już koniec sesji?

chciałbym... Aczkolwiek najgorsze za mną
Tu ma być ogród :) 16:44, 09 lut 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Przepiękne te donice.

ja się cieszę, że się donice podobają ale przy rabacie potrzebuję pomocy, Karol jakie Twoje zdanie?
Tu ma być ogród :) 16:43, 09 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

ja bym powiedziala ze wole proste, ale te aranzacje ktore Kasia wrzucila bardzo fajne...

na rzucie z gory jesli taras ani dom nie maja zaokraglen to lepiej wygladaja linie proste, ale nikt na ogrod nie patrzy z gory...

taras, dom, pergola, ogrodzenie - proste linie - tylko układ chodników z kostki falujący jest.
Tu ma być ogród :) 16:41, 09 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Do mojej jasnej kostki na froncie to chyba mógłby być ten szary? niekoniecznie grafit?

Będą pasować na pewno, zresztą i jedne i drugie by pasowały także jeśli wszystkie pozostałe wątpliwości pomogłam Ci rozwiać, to śmiało możesz już podejmowac decyzję i kupować
Tu ma być ogród :) 16:39, 09 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję bardzo
Będę zaglądać i sobie porównywać
Wybaczysz mi, że Cię tak zasypuję pytaniami?

To czysta przyjemność Reniu, nie zapominam, że Ty kiedyś też mi służyłaś swoją pomocą
Tu ma być ogród :) 16:37, 09 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Teraz przynajmniej upewnilam sie ze ta rabata lezy przy glownym Waszym trawniku.ja bym nie bala sie wgryzc jeszcze troche w ten trawnik.wiem ze M nie popiero pomniejszania trawnika a to przeciez jego ogrod tez.ale ja bym pomyslala nad tym.linie kroplujaco mozna przedluzyc o ile juz nie jest za dluga.
Moim zdaniem fajnie jest gdy scianka jest troche w glebi nasadzen,otoczona roslinam a nie na granicy rabaty.no chyba ze postawic ja na granicy rabaty a dołożyć roslin z bokow.nie koniecznie na cale 31 metrow szerokosci.

dokładnie tak jest, tu mamy taki fragment trawnika na którym można rozłożyć siatkę do badmintona, czy pograć z dzieckiem w piłkę - na ten moment to będzie prostokąt o wymiarach 14 m x 26 m (długość x szerokość) odejmuję rabaty po obwodzie i rabatę oraz chodnik od strony wykuszu.

Od wczoraj intensywnie myślę o tym poszerzeniu rabaty, byłam dziś to pooglądać i jej szerokość wyszłaby 5 m.
W tej chwili największym moim problemem wbrew pozorom nie jest wczorajszy sprzeciw eMa (nad tym zamierzam popracować i myślę, że jest szansa wywalczyć to co chcę), z nawadnianiem też pewnie byśmy sobie poradzili.
Ten problem to chyba konieczność przesadzania istniejących już roślin.
Serby mam posadzone ok 70 - 80 cm od siatki i 120-130 cm jeden od drugiego, jeśli rabata zrobi się szeroka na 5 m to dobrze by było te rośliny porozsuwać, ale aż mi słabo jak o tym pomyślę

Kiedy najlepszy moment na takie przesadzanie i czy nic nie im nie będzie po takiej akcji? Do 25 serbów dojdzie 6 dereni i 6 RH i jeszcze jakieś drobiazgi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies