Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 19:04, 27 paź 2015

to chyba dobrze)
lindsay80 19:30, 27 paź 2015

frezja napisał(a)
raczej ta opcja zwycięży bo miejsca mało na tyle sztuk..; a w nogach Hameln??

Tak - będzie dobrze.
Czytałam u kogoś, że już kupiłaś - będziesz musiała chuchać i dmuchać na nie, żeby przetrwały, bo z ich zimowaniem jak nie są zakorzenione to niestety może być różnie - ale trzymam kciuki, za nie razem z Tobą!
frezja 20:40, 27 paź 2015

to mnie wystraszyłaś porządnie...to trzymamy kciuki za łagodną zimęszkoda kasy by było..
Dominika11 20:58, 27 paź 2015

Fajnie to będzie wyglądało z tym trzmielinami i rozplenicami. Sama chce wsadzić rozplenice na wiosnę i chyba mam dla nich miejsce
frezja 21:11, 27 paź 2015

Dla tych,co nie znają odczynu gleby w swoim ogrodzie znalazłam taką ciekawostkęspróbować można..

Zbadaj odczyn gleby.
Włóż do naczynia garść ziemi z ogrodu i nalej ½ szklanki octu. Jeśli zacznie się pienić i syczeć, to znaczy,że jest zasadowa.
Zmieszaj ziemię z ½ szklanki sody oczyszczonej i ½ szklanki wody. W tym przypadku pienienie się wskazuje na kwaśny odczyn.
I jeszcze:
Pozbądź się ślimaków.
Spryskaj miejsce, które sobie najbardziej upodobały solą emską i pomachaj im na „ do widzenia”.
Dominika11 21:14, 27 paź 2015

każdy sposób jest dobry ja mam zakupiony płyn Heliga tylko tak jakoś nie mogę się zebrać
ren133 23:42, 27 paź 2015

frezja napisał(a)
Dla tych,co nie znają odczynu gleby w swoim ogrodzie znalazłam taką ciekawostkęspróbować można..

Zbadaj odczyn gleby.
Włóż do naczynia garść ziemi z ogrodu i nalej ½ szklanki octu. Jeśli zacznie się pienić i syczeć, to znaczy,że jest zasadowa.
Zmieszaj ziemię z ½ szklanki sody oczyszczonej i ½ szklanki wody. W tym przypadku pienienie się wskazuje na kwaśny odczyn.
I jeszcze:
Pozbądź się ślimaków.
Spryskaj miejsce, które sobie najbardziej upodobały solą emską i pomachaj im na „ do widzenia”.

To jest dobry sposób
JA tak sprawdzałam początkowo moją glebę i jak wyszlo, że zasadowa to stwierdzilam, ze to malo skuteczny sposob ... i jakież było moje zdziwienie kiedy po profesjonalnym badaniu w lipcu okazalo się, że mam zasadową glebę?!
Warto spróbować
A propos rabaty z trzmielinami uważam, ze wystarczą 3 sztuki ... a tą kulke, która tam jest ja bym przesadziła w inne miejsce
A jeszcze tylko troszkę się wtrącę ... zakładając, że ta rabata jest w słonecznym miejscu to nie myślalaś aby posadzić w nogach trzmieliny lawendę? To bardzo wdzięczne zestawienie
Pozdrawiam
Ewik 17:33, 28 paź 2015

Dzieję się u Ciebie, będzie superteż jestem za zaokrągleniem rabaty.
Margot 21:06, 28 paź 2015

No, dzieje się z rabatkami
Podglądam i podziwiam
ja planuję w głowie, a potem kupuję oczami i przesadzam, przesadzam, przesadzam...
aż będę zadowolona
albo aż urosną rośliny tak duże, że nie mogę ich już przesadzić

trzmieliny + trawy - wydaje mi się, że to jest fajny pomysł
pozdrawiam
frezja 21:38, 28 paź 2015

Margot napisał(a)
No, dzieje się z rabatkami
Podglądam i podziwiam
ja planuję w głowie, a potem kupuję oczami i przesadzam, przesadzam, przesadzam...
aż będę zadowolona
albo aż urosną rośliny tak duże, że nie mogę ich już przesadzić

kiedyś też tak miałam ale podejście się zmienia i za to wielki plus dla tego forum