Teraz przynajmniej upewnilam sie ze ta rabata lezy przy glownym Waszym trawniku.ja bym nie bala sie wgryzc jeszcze troche w ten trawnik.wiem ze M nie popiero pomniejszania trawnika a to przeciez jego ogrod tez.ale ja bym pomyslala nad tym.linie kroplujaco mozna przedluzyc o ile juz nie jest za dluga.
Moim zdaniem fajnie jest gdy scianka jest troche w glebi nasadzen,otoczona roslinam a nie na granicy rabaty.no chyba ze postawic ja na granicy rabaty a dołożyć roslin z bokow.nie koniecznie na cale 31 metrow szerokosci.
dokładnie tak jest, tu mamy taki fragment trawnika na którym można rozłożyć siatkę do badmintona, czy pograć z dzieckiem w piłkę - na ten moment to będzie prostokąt o wymiarach 14 m x 26 m (długość x szerokość) odejmuję rabaty po obwodzie i rabatę oraz chodnik od strony wykuszu.
Od wczoraj intensywnie myślę o tym poszerzeniu rabaty, byłam dziś to pooglądać i jej szerokość wyszłaby 5 m.
W tej chwili największym moim problemem wbrew pozorom nie jest wczorajszy sprzeciw eMa (nad tym zamierzam popracować i myślę, że jest szansa wywalczyć to co chcę), z nawadnianiem też pewnie byśmy sobie poradzili.
Ten problem to chyba konieczność przesadzania istniejących już roślin.
Serby mam posadzone ok 70 - 80 cm od siatki i 120-130 cm jeden od drugiego, jeśli rabata zrobi się szeroka na 5 m to dobrze by było te rośliny porozsuwać, ale aż mi słabo jak o tym pomyślę
Kiedy najlepszy moment na takie przesadzanie i czy nic nie im nie będzie po takiej akcji? Do 25 serbów dojdzie 6 dereni i 6 RH i jeszcze jakieś drobiazgi.
Będą pasować na pewno, zresztą i jedne i drugie by pasowały także jeśli wszystkie pozostałe wątpliwości pomogłam Ci rozwiać, to śmiało możesz już podejmowac decyzję i kupować