Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 16:18, 09 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Reniu, dla Ciebie fotka porównawcza kolorów donic Ecolite i Fiberglass - a resztę info napiszę Ci na prive.

Przepiękne te donice.
Tu ma być ogród :) 16:08, 09 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

płytki z połyskiem.

Mam nadzieję, że fotka ułatwi Reni podjęcie decyzji bo biedna mota się cały czas

Kasiu, a Ty co na temat kształtu rabaty i ścianki powiesz?

ja bym powiedziala ze wole proste, ale te aranzacje ktore Kasia wrzucila bardzo fajne...

na rzucie z gory jesli taras ani dom nie maja zaokraglen to lepiej wygladaja linie proste, ale nikt na ogrod nie patrzy z gory...
Tu ma być ogród :) 15:51, 09 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Reniu, dla Ciebie fotka porównawcza kolorów donic Ecolite i Fiberglass - a resztę info napiszę Ci na prive.

Dziękuję bardzo
Będę zaglądać i sobie porównywać
Wybaczysz mi, że Cię tak zasypuję pytaniami?
Tu ma być ogród :) 14:43, 09 lut 2016

Do góry
Asia, zasugerowała mądrze, żeby mapkę działki wkleić i pokazać ile realnie zajmuje ta rabata.

Działka już po zbudowaniu domu została poszerzona do tej niebieskiej linii, wiec to ona wyznacza jej aktualną szerokość - 31 m.

Tu ma być ogród :) 14:38, 09 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
podloge masz z polyskiem ?
doniczki bardzo fajne

płytki z połyskiem.

Mam nadzieję, że fotka ułatwi Reni podjęcie decyzji bo biedna mota się cały czas

Kasiu, a Ty co na temat kształtu rabaty i ścianki powiesz?

Tu ma być ogród :) 14:02, 09 lut 2016

Do góry

Tu ma być ogród :) 13:57, 09 lut 2016

Do góry
dziękuję Kochani, że zaglądacie i kombinujecie, troszkę nieoczekiwanie wyskoczył poważny temat, który będzie zajmował mi czas przez kilka najbliższych dni, więc nie do końca mogę teraz oczyścić głowę i zająć się tą rabatą, ale widzę kilka konkluzji po Waszych wpisach - niezależnie od tego jaki będzie jej ostateczny kształt, okazuje się, że poszerzyliście mi ją dwukrotnie od stanu początkowego, czyli z 3 m jak jest obecnie do 5 - 6 metrów.
Zastanawiam się czy to faktycznie jedyna słuszna droga,bo niesie to za sobą istotne konsekwencje, przede wszystkim dotyczące nawadniania rabat i trawnika, które mamy zaprojektowane i zakupione akcesoria (a ta rabata już ma nawadnianie) druga kwestia wklad pracy - tutaj mam na myśli posadzone rośliny, które sadzone były z myślą o tym, że mają się pomieścić na 3 metrach szerokości, teraz gdy do dyspozycji była by większa powierzchnia np. serby mogłyby nie być już tak upchane... ale przesadzać 25 serbów? jakoś tego nie widzę - czekałaby mnie akcja w rozsypanej korze i pomiędzy setkami cebulowych, przy tym zmiana miejsca kilku drzewek, dereni i RH, które też trzeba będzie przemieścić to pikuś.
Wszystko jest możliwe więc nie mówię nie, ale musze mieć 100% pewności, że mam to robić... a na razie to ja mam strach w oczach
Lawendowy zawrót głowy 13:41, 09 lut 2016

Do góry
Jolcia, my tu głodni Twoich fotek z pięknego ogrodu, pokazuj cosik!
Tu ma być ogród :) 09:46, 09 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ciekawy ten kształt Reniu, widzę, że graby przesadzone, ścianka jednak wyoblona.

Mam 3 pomysły od Was, każdy kompletnie inny, każdy na swój sposób ciekawy - muszę się z tym przespać.

Tak jak myślałam, eM nieprzychylny zmianom, spytałam co z nawadnianiem, gdyby tą rabatę poszerzyć i odpowiedź była taka: "znowu wymyślasz i dokładasz roboty, poza tym ja chcę mieć trochę trawnika a nie wszędzie kwiotki"

Coś nam się buntują ostatnio panowie
Jeśli prosta ścianka byłaby bardziej uniwersalna, tak jak pisze Marzenka, to tez pasowałaby na tej rabacie ... chodziłoby wówczas o "nieprosty" układ rabat wokół
Tu ma być ogród :) 06:47, 09 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jakoś mam zakodowane w głowie, że to musi być coś wyższego - albo na wysokość ogrodzenia, albo ciut niższa - te 130 cm wydaje mi się na ten moment optymalnym wyborem.

A jakie wymiary Marzenko ma Twoja ścianka i zbiornik? bo u siebie widzę coś trochę szerszego i ze 20 cm niższe.

Zanim doczytam resztę biegnę z odpowiedzią. Moja miała miec wymiar 2x2 M , oczko tak samo. Ostatecznie gabiony maja szerokosc 2 M a wysokosc 1,5 M bo M nie chciał wyższego muru. I to bład bo mi głowy ludzi nad gabionami na ulicy wystają, a wyciągają je do gory aby nas na tarasie obejrzeć....
Ale gdyby stała wolnostojąca jak u ciebie to 1,5 M byłaby optymalna. Skoro u ciebie ma być duzo szersza to 1,3 M moze byc ok, musisz znakeźc punkt odniesienia do czegoś.
Tu ma być ogród :) 23:27, 08 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Edytko
Późno wróciłam ...
Na szybko nasmarowałam głównie kształt rabaty (sorry za jakość):

Ciekawy ten kształt Reniu, widzę, że graby przesadzone, ścianka jednak wyoblona.

Mam 3 pomysły od Was, każdy kompletnie inny, każdy na swój sposób ciekawy - muszę się z tym przespać.

Tak jak myślałam, eM nieprzychylny zmianom, spytałam co z nawadnianiem, gdyby tą rabatę poszerzyć i odpowiedź była taka: "znowu wymyślasz i dokładasz roboty, poza tym ja chcę mieć trochę trawnika a nie wszędzie kwiotki"
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:18, 08 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Gratki Polinko, niech się spełnią wszystkiego marzenia ogrodowe i nie tylko!

Podszkoliłam się o opryskach i cięciu traw

Dużo bałaganu po cięciu nożycami. Sekator lepszy do mniejszych traw

Niech się spełnią! Dzięki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:10, 08 lut 2016

Do góry
Gratki Polinko, niech się spełnią wszystkiego marzenia ogrodowe i nie tylko!

Podszkoliłam się o opryskach i cięciu traw
Typografia ogrodu 22:47, 08 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

u nas asekuracyjnie rodzice postanawiają zostawić dzieci w przedszolu, do UM płynie sygnał, że mało kto jest zainteresowany powstaniem pierwszych klas, pewnie skonczy sie tak, że te kilkoro dzieci z różnych dzielnic zostanie pozbierane do jednej szkoły i stworzą jedną klasę, a to znaczy, że my będziemy wozić dzieci do jakiejś szkoły, mając pod nosem swoją niewykorzystaną, a to przecież decyzja na kilka lat...

tej asekuracyjności nie rozumiem. u nas nikt nie potrafił podać powodu dlaczego nie chcą wysłać dzieci do szkoły. gdyby Nasza córka miałą 6 lat nie zastanawiałbym się ani chwili. cieszyłabym się, ze będzie takim "pustym" rocznikiem. to w każdym momencie edukacji może ułatwić wiele rzeczy. ale rozumiem tez kłopotliwośc dojazdów jak u Was.u nas też będą ale my nie mamy wyjścia. tylko jeszcze szkoła nie wybrana ale to dopiero za rok raczej bo za młoda teoretycznie jest.
Typografia ogrodu 22:43, 08 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

wiesz ja mam jeszcze tak, że córka nie ma pięciu lat a juz kończy zerówkę... i musze jej edukację zgrać z przyszłym pójściem do szoły młodszej siostry, tak by ich kalendarzowa różnica wieku pokrywała się z edukacyjną. ech nieładne słowa cisną mi się na usta. A ogólnie u nas panuje moda na odwlekanie wszystkiego. rodzice nie widza nawet tego, że teraz przez takie wybory powstaną w podstawówce dwie pierwsze klasy a za rok pewnie 14...

u nas asekuracyjnie rodzice postanawiają zostawić dzieci w przedszolu, do UM płynie sygnał, że mało kto jest zainteresowany powstaniem pierwszych klas, pewnie skonczy sie tak, że te kilkoro dzieci z różnych dzielnic zostanie pozbierane do jednej szkoły i stworzą jedną klasę, a to znaczy, że my będziemy wozić dzieci do jakiejś szkoły, mając pod nosem swoją niewykorzystaną, a to przecież decyzja na kilka lat...
Tu ma być ogród :) 22:36, 08 lut 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
Basen nie miał być basenem a plaskim zbiornikiem. Ewentualnie placem wylozonym płytami.

śmiejemy się, a to dlatego, że ja rano pisałam, że zbiorniczek ma być mały
Typografia ogrodu 22:35, 08 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja też i dalej nic nie wiem, nikt nic nie wie, wygląda na to, że nasze dzieci mają być w tym roku królikami doświadczalnymi, eh...

wiesz ja mam jeszcze tak, że córka nie ma pięciu lat a juz kończy zerówkę... i musze jej edukację zgrać z przyszłym pójściem do szoły młodszej siostry, tak by ich kalendarzowa różnica wieku pokrywała się z edukacyjną. ech nieładne słowa cisną mi się na usta. A ogólnie u nas panuje moda na odwlekanie wszystkiego. rodzice nie widza nawet tego, że teraz przez takie wybory powstaną w podstawówce dwie pierwsze klasy a za rok pewnie 14...
Typografia ogrodu 22:30, 08 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Wrocilam wlasnie z zebrania w przedszkolu o tematyce szkolnej...i powiem wam nie rozumiem ludzi...ale moze lepiej tego nie rozwijac.

ja też i dalej nic nie wiem, nikt nic nie wie, wygląda na to, że nasze dzieci mają być w tym roku królikami doświadczalnymi, eh...
Tu ma być ogród :) 22:24, 08 lut 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

coś poradzimy bardzo lubię to zbiorowe planowanie

no ja myślę!
Tu ma być ogród :) 22:21, 08 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

hehe wiesz, ze ja jestem fanka wielkich rabat Ja ciesze się z kazdego metra wyrwanego trawnikowo. serby zaja ci z tego jak nic z 3 metry to zostanie niewiele do obsadzenia. może pokaż na mapce tę rabate by było proporcje widać.

jutro postaram się wrzucić jakąś mapkę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies