W przerwach między wykopkami udałam się w rabaty na poszukiwania kwitnących jeżówek ..powiem Wam .. coś nie śpieszą się zwykłe powoli zaczynają kwitnąć ,odmianowe ciągle w pąkach Ta z wysiewu ..śliczny ma kolorek i ciekawy środek
Dziękuję w imieniu liliowców.
Dorotko byłam i wdziałam twoje piękne liliowce.Wcale nie utonęły.
Oj mi też przydałoby się poskromić tą pazerność na rośliny .Znam to doskonale.
Teraz miałam zamówić 2 lilie.A wyszło 8 czy 10.
O matko tyle nagusów nałapałaś! Widok na okolicę masz piękny. Piękny naturalny krajobraz. Ostrózka ma piękny kolor.
Nie znam smotrawy, pierwszy raz widzę ją u Ciebie. Wygląda bardzo ładnie. Jeśli jest bezproblemowa to wydaje się być rośliną idealną.
Co to za róża na drugim zdjęciu? Uwielbiam kwiatostany z tak wywiniętymi płatkami ☺ A tej wielkiej, którą wycięłaś żal mi - nie mogła rosnąć na ogrodzeniu? Była wspaniała!
Ok , przycięłam dzisiaj te łodyżki po kwiatach. chyba trochę się wysiało.
A te co zebrałam jutro posieję tak jak piszesz. Tylko muszę zaznaczyć .
To czekam na chłodniejsze dni i pójdzie w nowe miejsce.Oczywiście będę podlewać.
O dziękuję za tą dokładną instrukcję .
Pozdrawiam Grażynko
nostalgia zaczyna
pnącą pomarańczową koło oczka połamało nawet
po ostatniej wichurze okienko z kotkiem spadło
wyłożyły się trzcinniki, na szczęście miały siłę częściowo wstać
ale mogło być gorzej
Dzięki za troskę po ostatniej rehabilitacji najpierw było gorzej a potem się poprawiło z dnia na dzień mam powera ogrodowego z tej radości i obym nie przedobrzyła. Po 2 dniach tyrania jutro robię przerwę.
A na plan marzeń wysunęła się rabata liliowcowa bo przypliżył się plan innej rabaty. Docelowo liliowce muszą być przesadzone do słońca. Ale to taka zajawka planów jesiennych i przyszłorocznych jak zdrowie dopisze i czas pozwoli.
Cudowne liliowce od Bogdzi i Ewy
Goryczka od sąsiadki- 3 próby były żeby chciała u mnie zostać
Dziękuję w imieniu liliowców
Cieszą teraz oczy i ogród i to bardzo
O tak warzywka swoje sa najlepsze.
Trochę przerabiania jest.Dzisiaj ziemi z jagód robiłam i kolejne ogórki.
Lilie też cieszą