Izabela1603
20:17, 21 paź 2020
Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn.
Moj pierwszy post na forum wiec witam się ze wszystkimi i od razu proszę o mobilizacje i podsuniecie kilku fajnych pomysłów. Długo by pisać co się działo w moim ogrodzie wiec skupie się dziś tylko na tym zboczu.Tak wiec: trawnik - zbocze- dereń- rów z woda który jest granica mojej działki. Dereń w tym miejscu bardzo mi pasuje ale to zbocze brrrr kosi tam się strasznie ciężko (zdjęcia z poprzedniego sezonu, a może już nawet wcześniej).

Tu zdjecie z tarasu tej części ogrodu. Te krzewy to Lilak zwisający Syringa reflexa i Kaliny które mam ochotę zrównać z ziemia, w ogóle nie pasują w tym miejscu choć zachwycają mnie bardzo zwłaszcza jesienią.

Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie, jeszcze z innej strony przedstawiające moje zbocze. Skalniak trochę już zarósł, parzydło znalazło inne miejsce.
Za parzydłem wymyśliłam sobie trawy ozdobne tu tez jeszcze obmyślam plan działania.
Wroce do zbocza z dereniem. Myślałam o rabacie z rododendronami ale ten skos psuje mi cala koncepcje. Tak wiec może posadzić po prostu na nim czyściec albo barwinek? Pomocy! Wszelkie pomysły mile widziane!