Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogród z pergolą 14:33, 03 mar 2016

Do góry
Szaaaalona
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:21, 03 mar 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Będę zmawiać rośliny w Bylinowym Raju, czy ktoś z naszych łódzkich i podłódzkich dziewczyn chce cos to mozna by jedną dostwaa zamówic?
Ja bede kupować ciemne jarzmianki.
Dajcie znac jakby co...

Małgosiu
A jak cenowo?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:53, 03 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Czego sie nie robi ...
Voila wgłębnik z dalszej perspektywy
Czy o to chodziło?

PS ... i bez retuszu toteż z chwastami i trawnikiem, którego nie skosiłam bo pada i pada ... a i na te płyty betonowe się wgramolilam żeby kadr z góry zapodać

Reniu ty masz rozplenice Viridiescens? Czym się kierowałaś przy ich wyborze czym one się różnią od Hameln?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 13:43, 03 mar 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Reniu, mam nadzieje, ze nie masz mi tego za zle?
Zrodlo w koncu zacytowalam.
Tak w ogole milo bylo Cie poznac osobiscie, szkoda ze krotko i malo sie pogadalo

Oczywiście, ,że nie mam nic przeciwko ... ja to się zgapiłam bo właściwe te zdjęcia należało wkleić na watku spotkaniowym ale przypomniało mi się trochę później o tym watku bo mało na niego wchodziłam
Również było mi miło ale tak jak już to pisałam wszystko za szybko i za mało czasu by ze wszystkimi pogadać ... jak człowiek się już oswoił to wszyscy powoli zaczęli sie rozchodzić Następnym razem będzie może łatwiej
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:29, 03 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Reniu, rynna jest pod blachą ( Ola-jeszcze raz dzięki za pomysł)
Teoretycznie można połaączyć te dwa dachy ale spadek byłby do końca bo dach od altany jest niższy. W praktyce raczej nie będziemy podnosić tego dachu od altany i zostaną takie poziomy jak są.

W takim razie trzeba zrobić wykop, ułożyć rurę, która odprowadzi wodę w takie miejsce, gdzie 1/się przyda roślinom wymagającym obfitego podlewania lub 2/ będzie można zrobić deszczówkę ...
Ogródek Iwony 13:24, 03 mar 2016

Do góry
Fajny pomysł z malowaniem donic Ja też mam w takim kolorze niską al szeroką donicę ... może spróbuję zrobić tak jak Ty Farba akrylowa mówisz?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:20, 03 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A rynna ukryta jest pod obróbką?
A można jakoś połaczyć te dwa dachy jedną rynną ze spadkiem do przodu i stąd odprowadzenie w ziemi?

Reniu, rynna jest pod blachą ( Ola-jeszcze raz dzięki za pomysł)
Teoretycznie można połaączyć te dwa dachy ale spadek byłby do końca bo dach od altany jest niższy. W praktyce raczej nie będziemy podnosić tego dachu od altany i zostaną takie poziomy jak są.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:49, 03 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Mój okropny tył
Niestety jestem zmuszona do pokazywania teraz takich widoków bo do końca nie mamy pomysłu co zrobić z rurami spustowymi od rynien

Szare kreski przed budynkiem to planowana ścieżka przed altaną. Altana będzie sie zaczynała za szarą rynną a kończyła czarną kreską.
Przód altany będzie wyburzony i położony nowy dach na całym budynku. Opierzenie takie samo jak na budynku przed rynną.
Na końcu, tam gdzie czerwona kreska też będzie rynna.
I teraz pytanie. Co zrobić z wodą z rynien?
Jak widzicie miejsca tutaj bardzo mało, żaden sprzęt nawet mini koparka nie ma tu jak wjechać aby wykopać dół do którego moglibyśmy dać zbiornik na deszczówkę.

A rynna ukryta jest pod obróbką?
A można jakoś połaczyć te dwa dachy jedną rynną ze spadkiem do przodu i stąd odprowadzenie w ziemi?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:54, 03 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Myślę, że w dużych będą kulki a stokrotki w małych ... a może stokrotki z czymś posadzić tylko z czym ładnie by wyglądały?

Może carexy?
Ja mam z Ice Dance
Z Pszenicznej ... 10:51, 03 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To ja rok starsza od Ciebie ... a moje dzieci faktycznie starsze: 12 i 15

41, dzieci 10 i 8, też "późna" mama
Z Pszenicznej ... 10:44, 03 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Renatka, ja pracuję cały czas, ale u siebie. To też ma swoje plusy i minusy. Trzeba wciąż trzymać rękę na pulsie by nie wypaść z rynku. Moje poprzednie miejsca pracy to w większości nienormowany czas pracy, z reguły po 12 h jak nie więcej, odpowiedzialność za pracowników, sprzęt, stres który przeważnie miał odbicie w domu.
Mimo że mam 42 lata to dzieciaki małe 9 lat i 3 lata Balowałam długo

To ja rok starsza od Ciebie ... a moje dzieci faktycznie starsze: 12 i 15
Z Pszenicznej ... 10:35, 03 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Wybrałam inaczej ... ale nie żałuję ... jakoś udaje się tak wszystko poukładać, że dajemy radę ... ale łątwo nie jest ... ale tez nie wiem czy byłoby lepiej gdybym nie pracowała ... wszystko ma swoje plusy i minusy Takie życie ...

A w jakim wieku masz dzieci?

Renatka, ja pracuję cały czas, ale u siebie. To też ma swoje plusy i minusy. Trzeba wciąż trzymać rękę na pulsie by nie wypaść z rynku. Moje poprzednie miejsca pracy to w większości nienormowany czas pracy, z reguły po 12 h jak nie więcej, odpowiedzialność za pracowników, sprzęt, stres który przeważnie miał odbicie w domu.
Mimo że mam 42 lata to dzieciaki małe 9 lat i 3 lata Balowałam długo
Z Pszenicznej ... 10:29, 03 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Wiesz stanęłam przed wyborem - albo kariera i pieniądze, ale wtedy nie widuję dzieci, domu, ogrodu albo zwolnienie tempa, praca dla siebie, mniejsze zarobki, ale za to dzieci mają mamę w domu i wszystko z tym związane - obiady, chleb domowy, obecność na imprezach itd itp no i mogę wyjść do ogrodu kiedy zechcę i na ile zechcę Dla mnie to nie był trudny wybór

Wybrałam inaczej ... ale nie żałuję ... jakoś udaje się tak wszystko poukładać, że dajemy radę ... ale łątwo nie jest ... ale tez nie wiem czy byłoby lepiej gdybym nie pracowała ... wszystko ma swoje plusy i minusy Takie życie ...

A w jakim wieku masz dzieci?
Z Pszenicznej ... 10:16, 03 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Silna kobieta
Masz wiadomość

Wiesz stanęłam przed wyborem - albo kariera i pieniądze, ale wtedy nie widuję dzieci, domu, ogrodu albo zwolnienie tempa, praca dla siebie, mniejsze zarobki, ale za to dzieci mają mamę w domu i wszystko z tym związane - obiady, chleb domowy, obecność na imprezach itd itp no i mogę wyjść do ogrodu kiedy zechcę i na ile zechcę Dla mnie to nie był trudny wybór
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:57, 03 mar 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Bardzo eleganckie donice zakupiłaś. Piękne zestawienie kule bukszpanowe i stokrotki. Znowu się czegoś nauczyłam

Myślę, że w dużych będą kulki a stokrotki w małych ... a może stokrotki z czymś posadzić tylko z czym ładnie by wyglądały?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:56, 03 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

u mnie też są od tzw zawsze mają dużo zalet ..no i długo się trzymają

donice widziałam ...czekam aż pokażesz prezentacje w pełnym wydaniu (z kwiatkami)

A ja jeszcze nigdy ich nie miałam ... to mój pierwszy raz

Do świąt je obsadzę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:55, 03 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
różowe stokrotki goszczą u mnie wiosną już od trzech lat i myślę, że dlatego są obiektem pożądania bo to jedne z pierwszych kwiatów no i do tego urocze

Urocze, delikatne, ładny kolorek, niedrogie, trwałe ... jak tu się nie skusić?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:54, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wszyscy się zawzięli na różowe stokrotki To jakiś hit wiosenny?

A u Ciebie Iwonko nie będzie stokrotek?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:53, 03 mar 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Hej...gwiazdo....polska czy zagraniczna... ho, ho, ho....
Ale komplementów nałapałaś....ale wszystko przez fakt że mnie nie ma na zdjęciach....bo akurat się oddaliłam na stronę...
To się nazywa mieć fart

A teraz poważnie - komplementy zaslużone jak najbardziej, boś laska jest i tyle.
Donice śliczne, też bym takie chciała mieć. Co do stokrotek to jak na nie trafię to dam znać. Ubiegłoroczne bardzo mi się podobały i w tym roku na pewno będzie powtórka.

Buziam !

No jak Cię nie lubić?
Buziaki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:52, 03 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Różowe kulki, czy stokrotki?

Jeśli stokrotki, to w casto kupowałam Duży wybór mieli

Oo widzę, że humor dopisuje Czyżby Cię śnieg omijał?
Jeśli w casto to musiałabym do Łodzi się wybrać a na razie nie mam w planach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies