Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Blaski i cienie nowego życia 22:32, 08 lip 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Ula
pięknieją Ci rabaty te białe róże masz niesamowite-sam kwiat na nich
podziwiam Cię za te dzielenie i sadzonkowanie -ja próbuję trochę limek ukorzenić -jak narazie mają listki ,więc może coś z nich będzie
Ożanka też Ci pięknie rośnie -jakbyś miała za dużo ,to jestem chętna na sadzoneczkę
Buziaki

W tym roku róże są piękne
Mam u siebie jedno miejsce w którym patyki się super ukorzeniają. W donicy też się sprawdza w dobrej ziemi.
A dziś miałam przenosiny moich znacznych sadzonek tawuły. I dzieliłam ulubioną brunerkę. To ostatnia fotka przed podziałem, znów na nią trzeba czekać- to są mankamenty moich działań.

Posadziłam też ze 300 patyczkowych sadzonek trzmieliny na obwódki w przedogródku. Ten plan wyszedł z nienacka niedawno a głównie z powodu sąsiadówi plan okazał się niezły będę mieć od wejścia dużo żółtych dodatków bo trzmielina, niskie tawuły i złoty buk i magnolia kwitnąca na jasno żóły. Zdjęć nie pokazuję bo przedogródek z moimi sadzonkami jest ciągle pobojowiskiem chwastowym i przy okazji źródłem ogrodowego złota. Tak za 2 lata będzie do pokazania

Ożanki nie mam za dużo bo ciągle mi jej mało i non stop dzielę co mogę. Zrobię Ci sadzonkę bo mam 1 kępę nieruszoną. Chcę żeby mi się zaczęła wysiewać. To się umówimy jak pojadę do Pisarzowic.

Po koszeniu lubię swój ogród a jak kanty zrobię to chcę żeby lato się nie kończyło

Dębowe zakątki 22:32, 08 lip 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)

Aniu pokazujesz tyle piękności że nie wiem co zacytować, masa róż, liliowców, piękne przetaczniki, warzywka, owoce ... no i hosty oj rabatkę trzeba poszerzyć
Malinki masz bardzo ładne , w tym roku posadziłam po dwie każdego rodzaju, pierwsza zaczęła owocować żółta i morelowa, dojrzewa purpurowa, nie wiem co z czarną, myślę że na przyszły rok się troszkę rozbujają. Czerwonych mam kilkanaście sadzonek, może Polka się zbierze jeszcze tego lata i coś tam posmakuje. Najbardziej zadowolona jestem z żółtej poziomki, wielka, podłużna i aromatyczna.
Prawie wszystko w sadku sadziłam w tym roku, więc na efekty muszę troszkę poczekać.
Napatrzę się na Twoje zbiory ...

Aniu, lato bogate w różne kwitnienia.Bardzo bogate.
Aż samemu ie wiadomo co pokazywać.
Liliowców jeszcze będzie i będzie. Warzywka też rosną i cieszą
Bakłażany tez już rosną .

Fasolką szparagową już się objadamy.
Swoje owoce są pyszniutkie. Ja prawie codzienne idę na ogród i podjadam porzeczkę agreśiki, malinki. Mam czerwoną i żółta .Wystarczy.
Za rok i ty będziesz Aniu zajadać się owocami.
Oj wiem, wiem,ze hosty mam za ciasno posadzone.
Kiedyś je przelużnię, przesadzę. Ale miejsca takowego z cieniem to nie mam. Poczekają.
A jak tam masz ślimaki ?? U mnie w tym roku sa. Po raz pierwszy.
I kilka host mi podziurawiły Ale juz granulat wysypałam.
I teraz zbieram niedobitki.

Karczoch rośnie jak szalony

Grubo mam ponad 2 metry.Chyba inne zdjęcia na drabinie muszę mu robić.

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:21, 08 lip 2020

Do góry

Deszcz spowodował,że w tym roku piwonie bardzo szybko przekwitły.
Bylinowa łąka 22:15, 08 lip 2020

Do góry
Z tarasu. Na pierwszym planie jeszcze nieogarnięty bałagan po zakopaniu zbiornika. Ta ilość opadów nie sprzyjała pracom ziemnym w mojej glinie. Temat ogarniam po kawałeczku.

Po wycięciu bodziszków, margerytek i większości szałwii zostały róże i parzydło. Bodziszki już wypuściły nowe liście i musiałam się trochę gimnastykować z wycinaniem.

Ostróżki w tym roku piękne. Będzie pierwsze kwitnienie wiązówki Venusta.

Pięknie kwitnie smotrawa. Najlepsze jest to, że jest absolutnie niewymagająca.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:14, 08 lip 2020

Do góry
Haniu sporo mam roślin od Bogusi, teraz muszę o nie dbać żeby jak najdłużej cieszyły oczy
W tym lawendowym kole rosną cztery hortensje, które dla mnie ukorzeniła

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:10, 08 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
ta cała w kwiatach

możliwe, że bonica?

the fairy

Moja The Fairy ma drobne kwiatuszki, Twoja kolosy!
Blaski i cienie nowego życia 22:06, 08 lip 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Ula jakie masz wrażenia z uprawy Eden Rose? chcem, ale jedynie jeśli jest w miarę bezproblemowa, nie chcę w kółko pryskać...
okrywasz na zimę?

dzięki

Wydaje mi się że z różami różnie bywa. U mnie na mojej ciężkiej glinie róże są świetne. Ale nimi niestety trzeba się zajmować. Oprysk na mszyce co roku na pewno. Teraz tylko nie ma mszyc bo pada.
Kopczykować trzeba. W tym roku nie zabezpieczałam róż, na szczęście nie było zimy.
Chodzę i ścinam kwiaty w czerwcu i lipcu.
Z różami zawsze jest praca.

Edenka to wszyscy wiedzą że jest warta zakupu

U mnie lista róż to 3 ulubione: eden, chopin i comtessa. Wszystkie na równi, każdą lubię za coś innego. I zachwycają co roku niezawodnie.

Dziś pościnałam Artemis, Comtessę i częściowo Chopina na drugie kwitnienie. Edenka w pełni kwitnienia jest długo.

A tu pachnąca Senteur Royale

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:01, 08 lip 2020

Do góry

Zielony zakątek z Antonówką 21:56, 08 lip 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)

Ale fajny klimacik powyżej, aż się chce pospacerować Jak ten kotek na którejś z fotek
Nowe paprocie piękne.

Takie czerwone akcenty kwiatowe ( gdzieś wczśniej) uwielbiam na tle zieleni.
Sałatka pokrzywowa 21:55, 08 lip 2020

Do góry
Mgduska napisał(a)

Jak zwykle - marketowe i to z przeceny, sadzone już kiełkujące rok temu. Pachnące Może gdzieś znajdę opakowanie z nazwą.

Poszukaj, pliss uwielbiam lilie w tym kolorze też mam podobne, tylko moje nie pachną pamiętasz w jakim markecie kupiłaś?
W Kruklandii 21:52, 08 lip 2020

Do góry
Juzia napisał(a)

I zrobione

Ale ślicznie!!!
Hakonechloa tam daj w masie pod te tuje!
Albo jedną hortkę i same hosty.
Albo same hosty.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:52, 08 lip 2020

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Pąki piwonii muszą być słodkie, bo są uwielbiane przez mrówki. Czytałam, że mrówki są dla piwonii nieszkodliwe. Jednak na wszelki wypadek posypywałam je cynamonem

ooo i te białe i różowe co za jedne?
Blaski i cienie nowego życia 21:52, 08 lip 2020

Do góry
Renii napisał(a)

Ale nacieszyłam oczy

Edenka dla mnie najpiękniejsza!

Dla mnie też ale Comtessa fajnie pachnie jak się jest obok i bywa że ma niesamowitą ilość kwiatów. Teraz już przycięta.
Za to Edenka naprawdę długo cieszy.

I uwielbiam Chopina, który też pachnie

Bylinowa łąka 21:52, 08 lip 2020

Do góry
Wycinasz przekwitłe? Nie chcesz żeby się rozsiały?

Sylwia u mnie i tak robi się dosłownie kożuch z margerytkowych siewek. Żeby było prościej przygotować miejsce, to już miałabym je na całej łące.
No to żeby być w temacie kilka łąkowych fotek.

Świerzbnica

Chabry, biała bylica i to żółte to chyba komonica.

Ale oprócz tego co ładne mnóstwo powoju, z którym uparcie walczę.

Ogólny widoczek

Ogród kwiatowy 21:51, 08 lip 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zaglądam, podziwiam i zastanawiam się ile Ty masz rabat. Pokaż ogród z góry jeśli masz taką możliwość bo nijak nie mogę zrozumieć, gdzie Ty tyle barwnych plam mieścisz. Przyznam, że bardzo mi się podoba taki uładzony ogród.

Ja bym go "uładzonym' nie nazwała. Raczej kolorowy misz masz. Poleciałam teraz i zrobiłam zdjęcie. Nie mam możliwości ogarnięcia całości. Na przeciwko drzwi do hangaru jest jeszcze moja doświadczalnia, której na zdjęciu nie widać. No i jest jeszcze front, ale zrobiło się ciemno i już nie dałam rady zrobić zdjęcia.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:50, 08 lip 2020

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Moje piwonie są młode. Ciemno różowe mam od wielu lat, jeszcze z ogrodu Babci. Jednak podzieliłam je i przeniosłam z poprzedniego ogrodu. Wiosną z niecierpliwością wyglądałam pąków

Kasiu a co to sa za różowe kwiatuszki, żurawki jakies? czy cos innego, szukam takich cudeniek na wypelniacze, uwielbiam taka drobnice
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:47, 08 lip 2020

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Dobry czas na wycieczkę
Doczytałam jak dużą masz działkę. Ogród wygląda na większy, może to przez dorodne okazy drzew, albo doskonały plan

Trochę nas ten wirus powstrzymuje przed dłuższymi wyjazdami. Zostają nam na zwiedzanie tylko te jednodniowe.
Ogród niewielki i chyba układ rabat sprawia że wygląda na większy.

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:47, 08 lip 2020

Do góry
W końcu 10 czerwca piwonie zaczynają rozkwitać. Pierwsze są ciemno różowe

Jasno rożowe pudrowe jeszcze w pąkach, ale cieszy to, że mimo, że posadzone w zeszłym roku, to tych pąków jest całkiem sporo

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:43, 08 lip 2020

Do góry
Pewnie trudno bez sponsorów, ale zwykle to było po prostu żenujące. No ale...
Pada u nas. Fajnie nawet, bo już było sucho po paru gorących dniach.

Posiałam kapustne na poplon, wprost do gruntu bo mi na tackach słabowite pół spalone siewki wyszły teraz podlane mam nadzieję że urosną

Po porannym/nocnym miękkim jajeczku, po południu normalne i to w gnieździe a nie pod grzędą obok fałszywego jaja

Pan od szklarni odpisał, tak wygląda czarna

Dobranoc!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:41, 08 lip 2020

Do góry
Leonardo

Sylwia

Pięknie ,
Jakie łany liliowca
na żywo to dopiero musi być efekt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies