Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:03, 20 maj 2015

Do góry
Cudowne kolory w ogrodzie majowym! Azalie mnei zachwycaja, ale nie tylko hosty uwielbiam ale nigdy bym nie rozpoznała gatunków wśród takiej mnogości zieleni liści.
Jaszczurkę wypozyczysz?
Rododendronowy ogród II. 18:54, 20 maj 2015

Do góry
Bogdziu ja bardzo prosze o dokładna informacje kiedy wybieracie sie ponownie do Wroclawia. Juz przesyłam zaproszenie. Tylko czy Wojsławice nie nakładają sie ze Szmitami i V rocznicą ogrodowiska?
Ogród niby nowoczesny ale... 18:40, 20 maj 2015

Do góry
Oj Magda jak ja czekam na Twą relację z Londka. Wiesz juz , ktory ogród obfocic z kazdej strony - Marcusa

CHFSh bez Luciano jest piekne, żartowałam Marzę o tym wyjezdzie ale w tym roku ugielam sie pod presją M i byczymy sie dwa tygodnie na płazy... Więc Londka niet.... Bo mi nikt nie da tak dlugiego urlopu..... Ale juz wynegocjowała, za rok tydzień w Londku i tydzien w sieprniu na plazy
Makowo na Kociewiu 07:45, 20 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Czerwony lubię tylko w święta, ale Twoje karminowe tulipany z azalią (jak dobrze, że Madżenka zna się na kolorach to skorzystałem ) przypiąłem sobie

Pięknie jest Kasiu!

one nawet nie są karminowe tylko fuksjowe
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 23:40, 19 maj 2015

Do góry
Jolu i ja cIę uspokajam u buków takie przyrosty to normalne, podrosną, wzmocnią sie i nie będą wiotkie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:06, 19 maj 2015

Do góry
Podsumowując nadzieje z niedzieli

Pisałam już w wczesniej, ze z powodu zywopłotu grabowego, drzew w wielkich donicach i kwadratów (z bukszpanów lub cisów ) oraz łączek kwiatowych to mój faworyt. Zwłaszcza ze realizacja jest wykonywana przez firmę Crocus, ktora ma najbardziej nagradzane ogrody Moich ulubieńców Luciano i Ulfa. W tym roku ich na wystawie nie ma....
https://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/exhibitors/2015/gardens/the-telegraph-garden
nie zawiodłam sie, busz ujęty w ramy to to co mi się w projektowaniu ogrodów najbardziej podoba

Moze być ciekawy. Zwłaszcza interesują mnie te wielkie drzewa czy to platany czy katalpy. Całość buszu kwietnego ujęta w ramy z bukszpanow
https://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/exhibitors/2015/gardens/the-morgan-stanley-healthy-cities-garden
rozczarowanie.....

Pewnie spodoba sie Oli Leon - stal corten i cedr, a dla mnie półkule i drzewa (oliwki czy oliwniki? ). Myslę że Ola się zainspiruje kolorami nasadzeń. Chyba będziemy wzdychać do tego ogrodu
https://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/exhibitors/2015/gardens/the-homebase-garden
Chyba nie w stylu Oli..... Ciekawe na sadzenia ale te brązy to nie moja bajka...i gdzie te szare i srebrne nasadzenia

Te wielopniowe brzozy chyba zostaną zmultiplikowalam w wielu ogrodach, jesli wykonanie będzie dobre to będzie to szlagier
https://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/exhibitors/2015/gardens/the-viking-ocean-cruises-show-garden
chyba oczekiwałam czegos wiecej, aczkowliek czerwien i szarosci do białych pni brzoz bardzo konweniują
https://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/exhibitors/2015/gardens/the-viking-ocean-cruises-show-garden
Dla wielbicieli brzoz inna inspiracja
https://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/exhibitors/2015/gardens/breakthrough-breast-cancer-garden

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:23, 19 maj 2015

Do góry
Bogdziu witaj
Dla wszystkich zaintersowanych wyniki CHFSh . Przewidywalne było ze Dań Pearson wygra.... Niemal co roku wygrywa projekt firmy Crocus... A ich faworyt ma w odcinkach relacje z tworzenia ogrodu. Tak było rok temu z ogrodem zaprojektowanym prez Luciano

wyniki CHFSH

Zmykam bo muszę sie podelektować zdjeciami

Ps. Kwadraty bukszpanowe u mnie SOM przy tarasie kuchennym. Teraz trzeba bylin tam dosadzic.....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:07, 19 maj 2015

Do góry
Idealnie do przeniesienia do Twoich trybun
http://crocus.co.uk/chelsea2015/marcus-barnett/
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:03, 19 maj 2015

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)
Madżenko, ja tak zawsze "z partyzanta" u Ciebie, ale teraz mam pytanie. W tym roku po raz pierwszy mam czosnki gladiatory. Możesz mi napisać, jak się z nimi dalej postępuje? Czy urywać przekwitłe kwiaty, czy wykopywać cebule, a jeśli tak, to kiedy?

Moniko czosnki maja bardzo długo ładne głowki, nawet gdy przekwitna moga zostać dłuzej na rabacie. Tracą tylko swój kolor. Po pewnym czasie gdy pociągniesz za łodygę wychodzą z gruntu , tzn że mozna je wykopac. Ja ich nie wykopuje i co roku kwitna aczkowliek sa coraz mniejsze, co nie znaczy ze brzydkie
Makowo na Kociewiu 22:02, 19 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Czerwony lubię tylko w święta, ale Twoje karminowe tulipany z azalią (jak dobrze, że Madżenka zna się na kolorach to skorzystałem ) przypiąłem sobie

Pięknie jest Kasiu!

dzięki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:00, 19 maj 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
Ja czekam na ChFS, jak na suknie oskarowe

Dobrze, że w tym roku nie pojechałam do Londka...
Wystawa bez Luciano?
No jakże to tak?!!

Bez Luciano to nie CHFSh
Makowo na Kociewiu 21:34, 19 maj 2015

Do góry

Pięknie jest Kasiu!
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 21:31, 19 maj 2015

Do góry
Ogrodzenie Rasi wygooglałem Niesamowite, że wujek Google na hasło "płot rasi" od razu wiedział o co mi chodzi

Co do umbr (o ile istnieje takie słowo ) to po prostu je przytnij Dziewczyny cięły (m.in. Madżenka) i się im pięknie zagęściły korony Drzewom, nie dziewczynom
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:57, 19 maj 2015

Do góry
Lewku napisze gdy wróce z jogi

A teraz dla spragnionych fotki mego faworyta, nie zawiodłam sie
http://crocus.co.uk/chelsea2015/marcus-barnett/

Dań rzekomo lepszy , the best show ale ja wolę Marcusa

Marzy mi sie taka woda od tarasu do sciany wodnej. Eh moze kiedys!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:31, 19 maj 2015

Do góry
Danusiu i ja sie pytam kiedy mozna Cię prosic o autograf w książce Twego autorstwa - prezent na moje imieniny od męża i córki
"W kolorze blue" 19:28, 19 maj 2015

Do góry
Balia z żaglem boska!!! Posiedzę sobie na fotelu, pozowlisz?

Gdy rzucę kiedyś robotę bedę hodować graby, sprzedam Ci takie ukrzyżowane po 150 zł, kcesz? Ale musiz poczekać z 10 lat!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:21, 19 maj 2015

Do góry
Pokaz beatlesy

Ps nie draznij mnie tym domem z ogrodem minimalistycznym , bo nie pobiję rekordu i nie pomieszałam w aktulanym domu 7 lat....tyle do tej pory w jednym miejscu max zagrzewalam ....
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:17, 19 maj 2015

Do góry
Anka zyjesz? Czy palce plomboałas?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 19:15, 19 maj 2015

Do góry
O pierwsza róża!!! Sezon rózany na O uważamy za otwarty!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:34, 19 maj 2015

Do góry
Sebek z tą werbena w tym roku to chyba będzie inwazja mocy... Wszędzie jest, rozprzestrzenia sie po całej Poslce od gór do morza!

Ps. Jestes opóźniony roslinie ok 1 tygodnia Moim rh CW wyrywałam juz przekwitłe kwiatostany a tulipanów juz u mnie nie ma...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies