Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 14:20, 19 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Żeby zobaczyć cię w akcji, musiałam się cofnąć 15 stron. Przy okazji wszystko przeczytałam. Sporo zaległości miałam. Moje stokrotki też takie ładne i szkoda mi ich ruszyć. A że pelargonie czekają na swoją kolej, dokupiłam skrzynkę

Tylko 15? Plan naprawczy jak widac działa

Stokrotki juz wyciepię, tylko muszę kupić coś w zamian
Sebek 14:22, 19 maj 2015

Kuba napisał(a)
piękne kolory w Twoim ogrodzie,a zieleń trawnika wręcz powala.

moje rh już przekwitły, więc z przyjemnością patrzę na Twoje

A ja wczesnej nacieszyłem się Twoimi Forum wydłuża czas kwitnienia roślin
Sebek 14:23, 19 maj 2015

Ensata napisał(a)
Werbeny urosna az za bardzo i złośliwe zajmą pół ogrodu zasłaniając co się da. Ja w zeszłym roku wywaliłam wszystkie. Zadowolona chodzę po ogrodzie i co widzę...siewki werbeny dorodne jak klacze

Werbenę lubię i w zeszłym roku gdy nie przezimowaly i słabo się wysiały brakowało mi ich W tym roku liczę na większą ilość
Madzenka 18:34, 19 maj 2015

Sebek z tą werbena w tym roku to chyba będzie inwazja mocy... Wszędzie jest, rozprzestrzenia sie po całej Poslce od gór do morza!

Ps. Jestes opóźniony roslinie ok 1 tygodnia Moim rh CW wyrywałam juz przekwitłe kwiatostany a tulipanów juz u mnie nie ma...
mateuszmichn 23:35, 19 maj 2015

Sebek napisał(a)

A myślałem, że nikt nie zauważy Brawa za spostrzegawczość

Poprzednia huśtawka się zamortyzowała w 100% - przewidziałem początkiem maja, że aktualna długo nie postoi, a 3 dni później słowo ciałem się stało i po prostu runęła na ziemię... Nowa miała być metalowa, ale z powodu dziury w budżecie znowu jest drewniana... No trudno - pewnie ta też postoi 3 czy 4 lata

Dobrze, że nie siedziałeś na niej jak runęła, bo trochę by bolało
Powiem ci, że drewniana też fajnie wygląda no i cieszy oko bo zrobiona samemu
Hortensja 00:21, 20 maj 2015

Sebek a te Hortensje Limelight które masz posadzone przy wejściu do domu - jak są posadzone, że tak ładnie się prezentują? Odległośc ok.1 metr i jedna czy dwie w dołku?
Sebek 22:01, 20 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Sebek z tą werbena w tym roku to chyba będzie inwazja mocy... Wszędzie jest, rozprzestrzenia sie po całej Poslce od gór do morza!

Ps. Jestes opóźniony roslinie ok 1 tygodnia Moim rh CW wyrywałam juz przekwitłe kwiatostany a tulipanów juz u mnie nie ma...

I pomyśleć, że ta werbena pochodzi w większości od Danusi, która kilka lat temu wysłała forumowiczom nasiona

Cieszę się kwiatami szybciej u Ciebie, a potem przychodzi kolej na moje
Sebek 22:04, 20 maj 2015

mateuszmichn napisał(a)

Dobrze, że nie siedziałeś na niej jak runęła, bo trochę by bolało
Powiem ci, że drewniana też fajnie wygląda no i cieszy oko bo zrobiona samemu

Nie siedziałem, za to Babcia tak... Dobrze, że nic się jej nie stało - Opatrzność czuwa
Sebek 22:18, 20 maj 2015

Hortensja napisał(a)
Sebek a te Hortensje Limelight które masz posadzone przy wejściu do domu - jak są posadzone, że tak ładnie się prezentują? Odległośc ok.1 metr i jedna czy dwie w dołku?

Hortensjo - tyle lat jestem na ogrodowisku, a słynnej Limelight w ogrodzie nie mam - ffffstyd mi strasznie Miałem jedną sztukę, ale zniknęła po zimie wraz z korzeniami

Mam odmianę Silver Dollar - są posadzone w 2012 oczywiście po jednej sztuce - patrz jakie wielgachne sadziłem A co najlepsze przyszły do mnie jesienią, czyli właściwie to był ich drugi sezon ze mną Widzisz je tam?

A to one w 2014

Aż się mi micha ucieszyła do tych zdjęć, a humor miałem kiepski

Odległość między nimi to mniej więcej 2 metry W tym roku pojawił się plan przesadzenia ich, ale w końcu je zostawiłem w spokoju Całą resztę przewróciłem do góry nogami
Kasya 22:23, 20 maj 2015

Trzeci raz pisze...moze sie uda

piekne te hortki i ciesze się ze na ta odmianę sie zdecydowałam w koncu