Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:29, 19 maj 2015

Do góry
Zamowienia nie składam, bo zamiast u Bigdzi będe u mamy

Moje nawadnianie tez oszczędzam.... Ale jak fajnie zamiast biegac ze szlaufem od czasu do czasu linie kroplujące włączyć
Moja "przyziemna" :) pasja 18:22, 19 maj 2015

Do góry
Jagoda gdybym miała mieć obniżony nastrój z powodu opuchlaków to juz dawno bym ogród prezorała, teraz Dursban, wrotycz, wieczorami w czerwcu Calyps lub Apacz a we wrezsniu nicienie. Dasz radę ja nawet mam nadal zurawki
O....! 18:16, 19 maj 2015

Do góry
Veronica u mnie początkowo była fioletowawa a potem niemal biała w upalne lato.
Pozdrawiam właścicielke pieknego ogrodu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:07, 19 maj 2015

Do góry
Margaret moje stipy z elatami są na tzw "patelni" czyli przez calutki dzien od wschodu do zachodu słońca wystawione na promienie słoneczne. Jesli elata nie wytrzyma to wymienie, bo po cóż nam piekno nieużyteczne?
Czasem słońce czasem deszcz 15:00, 19 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Mam zachwaszczony trawnik ale nic mi się nie chce robić, tylko mlecz usuwam ręcznie

jak tak, to ja też nie usuwam chwastnicy ! Madżenka może to ja nie???
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:07, 19 maj 2015

Do góry
Enya i Alina dla mnei CHFSh jest corocznym świętem ogrodowym na ktore czekam.
Miałam w tym roku jechać do Londka ale M zapowiedział urlop za miesiac i nikt mi nie da urlopu w takich odstepakrótkich odstepach czasu. A ze nie byłam w Londyńie, wiec zamierzam sie wybrac na co conajmniej tgodniową pobyt ze zwiedzaniem całego miasta . Moze za rok?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:05, 19 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
A ja szczerze powiem nawet nie oglądam ChFS, niestety te ogrody pokazowe nie wywołują u mnie takiego zachwytu jak wiele waszych ogrodów w tym Twój Marzenko, tamte po prostu traktuję jako ciekawostkę nie do przeniesienia na nasz grunt.
Miłego dnia

PS. Napisz mi proszę jak masz włączone podlewanie trawnika- 2 x w tygodniu pk 20 minut starczy?

Steruje tym ręcznie w zaleznosci od siły opadów, bo mi Mikołaj z fruwającymi meblami uszkodził czujnik opadów...... Ale i tak zawsze wolałam ręcznie ustawić częstotliwość podlewania. Latem podlewam w upalne dni codziennie rano, rozne sekcje przez różny czas. Miejsce najbardziej nasłonecznione tylko z dwoma zraszaczami przez 20 min, zachodni trawnik przez 10 min. Ale sprawdzam jak trawa rosnie, jesli dobrze to skracam czas, słabo po prostu właczam ręcznie dodatkowo wieczorem niektore sekcje
Nie ma na to zadnej reguły, musisz zobaczyc jakie masz cisnienie wody (wczoraj wieczorem u mnie niemal w domu na pietrze wody nie było bo wszyscy podlewała......) , jak sa ustawione zraszacze, jak intensywnie operuje słonce.
A jak dostaniesz rachunek za wodę i tak ograniczysz podelwanie.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:01, 19 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Madżen, ja uwielbiam oglądać fajne obrazki, nawet jak są na kilka dni Tylko może się okazać, że cześć z tych układów w realu nie zawsze się sprawdzi A że jestem praktyczna to patrzę pod tym kątem
Mało tego , nawet ośmielam się coś tam skopiować.. jak tojeść bordową
W zeszłym roku chciałam rabatę bylinowo-bukszapnową, stąd tyle kulek kupiłam.. i ze względów praktycznych zrezygnowałam Rabata kulkowa dzięki temu powstała

Cześć mojego zycia nie musi byc praktyczna
Praktyczna jestem na codzien w pracy a w ogrodzie musze poszalec. Ale kazdy ma inne zycie, preferencje, liczbe obowiązków i czasu wolnego
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:59, 19 maj 2015

Do góry
Margo napisał(a)
Marzenko, mam pytanie odnośnie śliw bordowych.
Czy zdarzyło Ci się mieć pozjadane przez jakieś robale listki?
Dziś podczas wieczornego obchodu ogrodu dojrzałam, że liście mam pogryzione, część zjedzona prawie doszczętnie, zwłaszcza młodszych, część ma drobne wgryzienia w środku liści. Żadnego szkodnika nie dojrzałam
Spotkałaś sie może z czymś takim ???

Oczywiscie, w maju grasują na nich namiętnie gasienice. Pryśnij Mospilanem, ale jakis szczególnych szkod drzewom do tej pory nie robiły po za tym , ze wisnie sa w cętki.
Mam pełno gąsienicami na wszystkich lisciastych, malutkie i wieksze..... Za chwile przeobrażą sie w latające.....
Z powodu tych gąsienic załuje, ze nie robie opryskow lanca doglebowa ... Nie smakowałaby drzewa robalom...
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:56, 19 maj 2015

Do góry
Czekam Ewo na zdjecia kwiatuchów gdy sie porzadnie rozrosną
. Co to za limonkowe trawki kupiłaś?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:53, 19 maj 2015

Do góry
Lubie ten Twoj busz niezgodny z "dekalogiem"
Czasem słońce czasem deszcz 06:40, 19 maj 2015

Do góry
Mam zachwaszczony trawnik ale nic mi się nie chce robić, tylko mlecz usuwam ręcznie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 00:10, 19 maj 2015

Do góry
Pokaz swoją molinie. Moja po trzech przeprowadzkach protestuje...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 00:04, 19 maj 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
Pomyśl o E m a5 z wrotyczem, to na opuchlaki.

Nie działa , wylałam za 200 zł płynu i doopa
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 00:02, 19 maj 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
http://sklep-ogrodnik.pl/adalia-100-biedronka-dwukropka-adalia-bipunctata-na-mszyce-p-967.html

kup sobie Mospilan i Dursban. Tylko pryskaj wieczorem.
A z biologicznej broni wyciąg z pokrzyw lub roztwór z mydła szarego. Albo kup biedronki , link powyżej , bo w tym roku plaga mszyc.

Błagam tylko nie Dursban..... Chyba ze chcesz sie otruć....
Kup Calyspo nie szkodliwe dla pszczół i ludzi lub Mospilan (podziała systemicznie, pisałam o tym )
To gasienice a nie opuchlaki, teraz są wszędzie i robią kokony z pajęczyny. W maju zawsze tego jest duźo, za chwilę będa z tego fruwające.... Albo motyle albo ćmy. U mnie tez zrą graby, brzozy, buki
Nie animujemy, działamy
Opuchlaki wycinają koronki a gasienice te małe dziurki
Moja "przyziemna" :) pasja 23:52, 18 maj 2015

Do góry
5-6 l bez kółek, z paskiem na ramię, polecam Marolex.
Skoro sie zdecydowałaś na Dursban to pamietaj, że temperatura gleby musi wynosić co najmńiej +12 stopni rowniez w nocy. To środek gazujący, ktory działa tylko w wysokich temperaturach, lanca lepsza niz podlewanie tym świństwem... Mało nie zagazowalam całej rodziny i psa bo podlałam w upalny dzien. Pomijam że żurawki wypaliłam.... Ale częsciowo wytłukłam opuchlaki a miałam ich wtedy mnostwo. Przywlokalm z kilkudziesięcioma zainfekowanymi zurawkami, pod kazda miałam po kilkanascie larw...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:15, 18 maj 2015

Do góry
dziękuje ... jesteście kochani

Irenko wstawiłam co miałam ... obiecuje coś pofocić ale ileż można 3 rabaty na krzyż focić ... za to byłam widziałam ... a dziś jeszcze masz piękniej

Małgosia ... teraz już nie mam wątpliwości ... dziś matury bym nie zdała ! ... dobrze, ze każdy zdaje swoją na miarę swoich czasów ...

Dorcia żebyś wiedziała jak ja się cieszę ! ... to niesamowite jak dobrze znów być w domu no ogrodzie niby ... z Wami

Madżenka wiosenne purpury w pełnym rozkwicie ... bez stokrotek nie ma życia ... tulipany prawie przekwitły może aniołki wytrzymają do jutra ...
graby za to mnie zaskoczyły ... takie były mikre w zeszłym roku ... podcinałam z pewną dozą nieśmiałości ... za to dużą niewiary w całe dzxiałanie ... a tu masz ... grabiszcze szaleją ... w kadr to złapać trudno ale ich zieleń jest bossska ...

Sebek propozycja zwyczajnego zaakceptowania wydaje mi się być idealnym wyjściem ze świata, w który nieopatrznie wprowadziła nas Małgosia ... wszystko zdane kciuki można chyba puścić bo teraz to tylko na wyniki czekamy ...

Anek byłaś widziałaś to powiedz mi jak u mnie stać się mistrzem perspektywy !!! ... prędzej Salomon by nalał z próżnego ...

Aga - Wieloszka narozrabiałaś ... kamasje kcem ... a nie chciałam ... ba nawet nie wiedziałam, ze istnieją ... tylko chyba ten szpaler sobie w rynnie zwizualizuję )))))))))))) ...

Ewka kobieto dziekuję !
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 21:30, 18 maj 2015

Do góry
Ja bym wsadziła do srodka trawy lub lawendy. Lawendy u mnie padaja a trawy są piekne, wiec do kulek bukszpanowych proponuje trawki. Róze daj w inne miejsce, bo z czasem bedą za duze i będziesz tak jak ja grzebać w korzeniach magnoli a ona tego nie lubi.

Przywrotnika nie mam , widziałam cudowne połaczenia z rozami , kocimietka i szalwia
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 21:30, 18 maj 2015

Do góry
Ja bym wsadziła do srodka trawy lub lawendy. Lawendy u mnie padaja a trawy są piekne, wiec do kulek bukszpanowych proponuje trawki. Róze daj w inne miejsce, bo z czasem bedą za duze i będziesz tak jak ja grzebać w korzeniach magnoli a ona tego nie lubi.

Przywrotnika nie mam , widziałam cudowne połaczenia z rozami , kocimietka i szalwia
Co z tym ogródeczkiem począć 21:25, 18 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
buchannanii

Potwierdzam buchanani, czyli taka jak u mnie pod trzema trzmielinami. Początkowo będzie mocno pionowa , z wiekiem bedzie wysoka i będzie sie rozłazić

Latarenki boskie, moje na grafit sobie przemaluje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies