Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

ewakatowice 10:13, 18 maj 2015

Przelałam trawnik, zrobił mi się placek w jednym miejscu . Wygląda podobnie jak u Ciebie.
Swój podleje :
http://www.kwiateo.pl/humus-active-papka-do-trawnikow-zapas-12l-na-350-600m2-trawnika.html
i zobaczę czy będzie mu lepiej
Ensata 10:20, 18 maj 2015

Hm, a nie jest tak, ze masz zwyczajnie nienaostrzone noże? Plus Danusia pisala, że nie można za nisko kosić, bo wtedy trawnik nie ma powierzchni liści, która coś tam robi. Artykuł o trawnikach, to wyjaśnia
Juzia 12:00, 18 maj 2015

Ja dalej nie widzę żadnej chwastnicy....
bleebla 16:53, 18 maj 2015

Nie jestem pewna ale wydaje mi się, że to inny rodzaj trawy. Jak kupujesz opakowanie z trawą, to zawsze są różne gatunki zmieszane. Bo jeśli dobrze rozumiem i widzę chodzi Ci o te grubsze źdźbła...?
malkul 19:51, 18 maj 2015

Kuba napisał(a)
...Tak więc będę walczyć usuwając chwasta, mój mąż już jest przerażony że wyrwałam pół trawnika a to jeszcze nie koniec

szczęście w nieszczęściu to jednak nie grzyb

nie mam dobrych wieści- chwastnica jest maskrycznie ciężak do usunięcia, kładzie sie , cieżko ją skosić a jak się wysieje to dupa bo się rozprzestrzenia szybko
Madzenka 06:40, 19 maj 2015

Mam zachwaszczony trawnik ale nic mi się nie chce robić, tylko mlecz usuwam ręcznie
Kuba 07:11, 19 maj 2015

Dziewczyny kochane- dziękuję Wam za rady, wsparcie i "niewidzenie" problemu. Wszystkie wasze propozycje analizuję ale muszę trochę wyluzować bo przecież mam się cieszyć ogrodem Ja już też uznałam że temat trawnikowy zostawiam bo wpadłam w jakąś paranoję, trzeba tworzyć dalej rabaty i zachwycać się roślinami a trawnik jaki będzie taki będzie.

Biegnę na przegląd waszych wątków

Kacha123 08:05, 19 maj 2015

Obejrzałam fotki trawnika i myślę, że jeśli to młody trawnik to zasilaj go biohumusem, bo bezpieczny, nie koś niżej niż na 4 cm, białawe końce na źdźbłach mogą świadczyć o konieczności naostrzenia noża
anna_p_k 08:27, 19 maj 2015

Kuba napisał(a)
Dziewczyny kochane- dziękuję Wam za rady, wsparcie i "niewidzenie" problemu. Wszystkie wasze propozycje analizuję ale muszę trochę wyluzować bo przecież mam się cieszyć ogrodem Ja już też uznałam że temat trawnikowy zostawiam bo wpadłam w jakąś paranoję, trzeba tworzyć dalej rabaty i zachwycać się roślinami a trawnik jaki będzie taki będzie.

Biegnę na przegląd waszych wątków

i w końcu dobrze piszesz
Kuba 09:41, 19 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Obejrzałam fotki trawnika i myślę, że jeśli to młody trawnik to zasilaj go biohumusem, bo bezpieczny, nie koś niżej niż na 4 cm, białawe końce na źdźbłach mogą świadczyć o konieczności naostrzenia noża

właśnie o biohumusie myślę albo o papce którą poleca ewakatowice- pewnie wybiorę co znajdę w sklepie