Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:26, 06 lip 2020

Do góry
A tu moja Ascot - trochę już za mocno rozwinięta ale ciągle śliczna i pachnąca

I pomponella też wystartowała

Wzgórze chaosu 22:25, 06 lip 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękna ta biała róża i jak obficie kwitnie, do tego zdrowa, więc dbaj o nią. Hakonki ładnie Ci rosną, u mnie są kiepskie.
Nie mam Dorotko serca do róż, dlatego mam ich tylko kilka. Nic koło nich nie robię tylko podcinam. Mam zwyklaki więc jakoś dają u mnie radę
Za to hakonki uwielbiam. Są u mnie trzeci sezon. Dostały piasku i kory przekompostowanej. To im pomaga przetrwać w mojej glinie.

Dwa ogrody 22:25, 06 lip 2020

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Urocze Ogrodowo smakowite
Piękno, pokazane z lekkością. Pysznogłówkę uwielbiam.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:24, 06 lip 2020

Do góry
W sobotę układamy murek, tzn. ja układam lewą ręką, eM donosił kamienie i pomagał. Obróć w prawo, obróć w lewo, wymień na inny. Okazało się, że kamienia na styk starczyło. Dwa zostały.

Na szczęście udało się i jakoś wyszedł ten murek.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:23, 06 lip 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dorotko, pamiętam jak kupowałaś róże, a teraz są takie duże. niech kwitną jak najdłużej. Chętnie bym posiedziała z tobą na tych stołeczkach.
Jak minie zagrożenie Korona wirusem zapraszam na kawkę w mojej altanie.
Niektóre róże przerosły moje wyobrażenia o swoich rozmiarach. W sumie to z większości zamawianych róż jestem zadowolona, gorzej z tymi kupowanymi pod wpływem impulsu na ryneczku. W tym roku eksperymentuję z przeszczepianiem róż.

Pamiętasz tu robiłyśmy sobie zdjęcie, trochę zmieniło się to miejsce.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:23, 06 lip 2020

Do góry
Moja Eden Rose zaszalała w tym roku - zachwyca liczba kwiatów i tą taką klasyczną różaną elegancją.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:22, 06 lip 2020

Do góry
Iwonko po zejściu wody tak to wygląda

Pachnący różami, malowany bylinami 22:20, 06 lip 2020

Do góry
The Pilgrim

Frau Eva Schubert

Lichfield Angel

Funkie - Hosta 22:15, 06 lip 2020

Do góry
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:12, 06 lip 2020

Do góry

EM wraca z pracy. Wykopuje rowek pod kostkę. Z synem rozrabiają zaprawę i dają do rowka. Niestety układanie kostki to zawsze moja działka, więc lewą rączką układam. Udaje się położyć. Ta kostka jest potrzebna do jeżdżenia kosiarką.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:11, 06 lip 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Małe porównanie
Wrzesień 2019

Lipiec 2020

Niesamowite, jakie zmiany w ciągu roku. Widać ogrom pracy tu włożonej. Gratuluję.
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:08, 06 lip 2020

Do góry
Ania liliowce bezimienne zdobywane w przedziwnych okolicznościach
gipsówka prawdopodobnie Compacta plena (pasuje do opisu)
Z GE będzie łatwiej niż z Liberty

Pachnący różami, malowany bylinami 22:05, 06 lip 2020

Do góry
daszum napisał(a)
Moje Balleriny (7 szt) są zupełnie białe, u Ciebie widzę, że jest lekko różowa.

Wspaniały festiwal róż

Danusiu, zapewne u ciebie jest więcej słońca, ona tak ma, że w słońcu bieleje

I moja ulubienica Alexandra Princesse de Luxembourg

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:05, 06 lip 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Dorotka

Każdy zakątek Twojego ogrodu śliczny ,
Jak ty to robisz ,
że nie popełniasz żadnych
błędów ogrodniczych
Miło, że tak uważasz, ale wiosną i jesienią ciągle coś poprawiam. Czasem robię sobie notatki co mam przesadzić na przykład w pobliże róży, albo, że przy lilakach będzie pasowała biała tawuła bo razem kwitną, albo że przy anabelkach trzeba dosadzić białych lilii. Teraz patrzę na zdjęcie zrobone z góry i stwierdzam, że przy kółku z kostki, albo trzrba wyrwać stipę, albo dosadzić. Obserwuję rośliny kwitnące w tym samym czasie i zmieniam im odpowiednio miejscówki.

W poprzednim poście pokazałam jak rabata wyglądała z różą , a tu już bez ogromnej róży.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:03, 06 lip 2020

Do góry
Będzie murek oporowy, aby zniwelować spadek i nawiązać do rabaty bylinowej w kręgu. Okazuje się, że pokłady kamienia, który używaliśmy wcześniej chyba się skończyły. Ale po kilku telefonach okazuje się, że są jeszcze na Słowacji ostatnie 4 palety. Zamawiamy jedną. Pozostaje jeszcze zdobyć 10 mb kostki. Coś mamy u siebie, resztę zdobywam w różnych miejscach. Muszę wykorzystać 3 różne. Kamień eM przywozi. Rozładowujemy ręcznie. Okazuje się, że to końcówka i w związku z tym,że ostatnio dużo padało to jest cały z błota. Dochodzi więc dodatkowa robota z myciem. W piątek przyjeżdża siostra. Niestety pogoda nie dopisuje i pada, ale nie jesteśmy z cukru i myjemy. Siostra z synem pakują na taczki, wywozimy na łąkę przed domem, rozkładamy na paletach a ja myję karcherem. Pakujemy na taczki, syn zwozi na dół i rozkładamy. Zwozimy też kostkę.

Ogród niby nowoczesny ale... 22:00, 06 lip 2020

Do góry
Magda70 napisał(a)
Nowa porcja zdjęć z nad jeziora

Ale przyjemnie u Ciebie
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:00, 06 lip 2020

Do góry
TAR napisał(a)
Aska ale masz porzadnicko poka troche balaganu

A masz! Na końcu tarasu brakło nam żwirku i biedne chwasty musiały włożyć gigantyczny wysiłek, żeby zadarnić znów takie poletko... ciężka sprawa

Pachnący różami, malowany bylinami 21:59, 06 lip 2020

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Róże masz, Ewo, obłędne

Ps. "senne marzenie Mimi" ma pąka, mam nadzieję, że zakwitnie. Bodziszki od Ciebie pięknie się rozrastają

Agnieszko, to bardzo dobra wiadomość. Mój liliowiec też ma pąki.

Kolejne róże

Po prawej Geoff Hamilton, po lewej Alexandra Princesse de Luxembourg

Geoff Hamilton

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:48, 06 lip 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Cudnie, cudnie, bajkowy ogród Stworzyłaś swój raj na ziemi i czerpiesz z niego dużo pozytywnej energii co widać na Twojej twarzy, piękna fotka i piękna właścicielka ogrodu A ogród czuje Twoją miłość i wszystko Ci tak pięknie kwitnie. Gratuluje kompozycji, wszystko masz dopasowane i przemyślane. Pięknie Róże masz przecudne ale też i cała reszta, która ze sobą pasuje Pozdrawiam i zajrze za chwile, bo będzie spektakl kwitnących lilii
Dziękuję ślicznie za tyle miłych słów i zapraszam. Czasem ten ogród mocno daje w kość. W sobotę było mocne przycinanie róży Veilchenblau. Rozrosła się okropnie, chyba ze 3 lata nie była przycinana. Ne dało się już wejść na rabatę, wiatr przerzucił ją na siatkę ogrodzeniową, a była przy słupie podwiązana. Sterta kłujących gałęzi była pokaźnych rozmiarów. Na pewno nie pozwolę jej urosnąć do takich rozmiarów jeśli odbije po tym cięciu.

Sezon 2017 u Hanusi 21:46, 06 lip 2020

Do góry
Kasiu, winogrona rosną poza szklarnią, a tylko niektóre pędy są w środku. Przy letnich temperaturach nie nadążyłabym wycinać pustych pędów. A tak mam po jednym pędzie, na dodatek o różnej porze dojrzewają. Bo sygnały dostają od głównego pnia, ale i tak o miesiąc przed tymi co ma zewnątrz.

Dziś u mnie zawirowanie pogodowe: słońce na zmianę z deszczem i w dodatku porządny wicher. Może przez noc się wypada i uspokoi. A rano może namówię zięcia na podwózkę do ogrodu. Mus zobaczyć co ta ulewa z wiatrem mi nawyczyniały. Jedyna radość dla oka to piękne tęcze, co chwilę z innej strony.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies