Straaasznie dawno u Ciebie nie byłam.Gdzie zgubił mi się po prostuNawet nie będę ukrywać ,że nie dam rady nadrobić całego wątku .obejrzałam ostatnie fotki i ta stipa to szał normalnieJak futro lawenda cudowna, moja ulubiona roslina.Bedę częściej zaglądać
No nie wiem jak to się stało ,że przeoczyłam taki cienisty ogródPięknie u Ciebie Zazdroszczę bujnej hortensji pnacej...u mnie sie nie udała.Z paproci polecam jeszcze długosza królewskiego.Piekna paproć.
Ciekawe jak będzie Ci rósł bodziszek Rozanne...liczyłam na bujną kepę a rosnie zbyt luźno i chaotycznie
U swojego Dawyck Gold wycinałem grubsze boczne gałązki by był bardziej szczupły. Pozwól mu rosnąc swobodnie gdy uznasz ze zbliża się do strefy granicznej możesz mu wyciąć przewodnik i np co 2 lata przycinać go według swojego uznania.
Przycinając teraz gałązki porobisz kołtuny, lepiej zastosować rozpórki odchylające u wybranych grubszych odrostów bocznych
jeżeli parasol z Camperdowni wychodzi za nisko można go tak podnieść
Tak się zastanawiam czy moim Anabelkom w przyszlym roku urosna kwiatostany bo coś małe są. Patyczki muszą mieć cień i ciąglą wilgoć, dobrze jeszcze jak jest ciepło i upalnie.
Pamiętasz jak walczyłam od ulicy i sadziłam barwinka? Wogóle się nie sprawdził i dzisiaj wszystko skosiłam i położę szmatę.
A za rok szpaler z pęcherznicy kalinolistnej- zrobiłam więc 10 sadzonek z własnej. W zeszłym roku dostałam malutkie sadzonki 10cm od sąsiadki z okolicy. Urosły szybko
I ożanka dla Ciebie na zachętę w osłoniętym miejscu odbija.
Witam, w kwietniu zakładałem trawnik ( Trawa Barenbrug Sportowa RPR Play&Sport). Kosze systematycznie, nawadniam. Chwasty trochę zniknęły po pierwszych koszeniach. Trawa wolno rośnie, koszę, a raczej równam raz na 6 dni. Proszę o doradzenie, czy już czas na nawóz. wóz. Pozdrawiam