Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Basi 22:23, 10 lip 2024

Do góry

Ogród Basi 22:22, 10 lip 2024

Do góry

Ogród Basi 22:22, 10 lip 2024

Do góry
Mam już nowy aparat foto. Zrobiłam więc duuuużo zdjęć.

Tu powojnik Polonez.

Tu Polish Spirit, Carmencita i biały White Prince Charles.

Bylinowa łąka 22:18, 10 lip 2024

Do góry
Bodziszek Rozanne ma się dobrze mimo wcześniejszego oskubania wszystkich pąków przez sarny. Z trawą Melica cliata tworzy piękny duet. I długo taki efekt się utrzymuje, bo miesiąc temu też zdjęcie wstawiałam.

Pierwszy kwiat Hanstead Rostock

Rosplenica Red Head w końcu jest widoczna.

Bylinowa łąka 22:10, 10 lip 2024

Do góry
Ożanki mam co raz więcej, trzeba pilnować żeby nie zagłuszała sąsiadów, ale w roli zadarniacza sprawdza się dobrze. Siewki w trawie znajduję, to niedługo łąka będzie ożankowa.

Biały ostrogowiec z własnego wysiewu bardzo mnie cieszy.

Kwitnienie goździka kartuzka już zbliża się ku końcowi.

Czas liliowców.

Ogródek Gosi 22:09, 10 lip 2024

Do góry

JaQualine de pure
Ogródek Gosi 22:07, 10 lip 2024

Do góry

Cottage Rose

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 22:06, 10 lip 2024

Do góry
Wafel napisał(a)
...i coraz więcej różyczkowych kwiatów mojej ulubionej pelargonii

Rzeczywiście śliczna ta delikatnie różowa pelargonia, jak różyczki a ma jakąś nazwę? Nigdy nie miałam w ogrodzie pelargonii
Ogródek Gosi 22:06, 10 lip 2024

Do góry

Sweet Haze

Ogródek Gosi 22:05, 10 lip 2024

Do góry

Crocus Rose

Baroness w głębi
Ogródek Gosi 22:03, 10 lip 2024

Do góry
Juziu, Alicjo, to był widok z połowy czerwca. Teraz to trochę inaczej wygląda.
Bardzo dziękuję za uznanie rabaty.
A ja cały czas jestem niezadowolona

Aniu-Anabuko, u mnie niektóre czosnki, szczególnie te olbrzymie nie kwitną. Wypuszczają liście, ale nie kwitną. Tez nie wiem dlaczego

Bardzo Wam dziękuję za tak miłe reakcje na mój ogród. Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy.

Dzisiaj jest dla mnie tragiczna pogoda. Nie cierpię upałów. Bardzo źle się czuję.
Jak nie lubię basenów tak dzisiaj chętnie bym wskoczyła do basenu Agatorka.
Mam urlop i niestety zawsze kiedy mam urlop mam takie ekstremalne temperatury. Miałam tyle planów i nic prawie nie zrealizowałam. Siedzę zamknięta w domu.
Odwołałam wszystkie spotkania ogrodowe.
Tylko w weekend jadę do Olsztyna. Ciekawe, czy wytrzymam ten upał, chociaż ma być niego chłodniej niż dzisiaj

Kolejne czerwcowe zdjęcia

Stephane Baronin zu Gutenberg

Acropolis

Bylinowa łąka 22:00, 10 lip 2024

Do góry
Alija napisał(a)

Gosia, tarczownica pięknie Ci rośnie. Dzieliłam ją zawsze wiosną, ale wydaje mi się, że podobnie,
jak inne byliny można ją porozsadzać również jesienią.

Zobaczymy jaka będzie pogoda i jak czas pozwoli. Fajnie byłoby mieć kilka takich kęp, a nie tylko jedną.
Urszulla napisał(a)
Gosiu, odważyłam się dziś podzielić onokleę. Fajnie się rozrasta po bokach, ale tempo ma niesamowite. Zrobiłam 5 sadzonek I została spowrotem początkowa sadzonka. Przy okazji też rozmnażam rodgersję po raz pierwszy. Ciekawe jak się przyjmą pojedyncze liście. Rdest himalajski się u mnie sieje.

Ula zaglądam do ciebie i widzę, że działasz cały czas. Mnie trochę ślimaki zdołowały, bo zjadają wszystko, a zwłaszcza to świeżo posadzone. Zamówiłam już granulki z żelazem, bo szkoda mi roślin i mojej pracy.

Agatorek napisał(a)
Gosia, u Ciebie to prawie jak w dżungli się zrobiło .
I też zazdroszczę paproci, u mnie jest z dużo słońca dla nich, może jak będę miała więcej cienia, to się z nimi przeproszę

Wilczomlecz świetnie wygląda w takiej masie, ma świetny kolor .

Aga u ciebie też dżungla tylko bardziej kolorowa.
Spokojnie jeszcze ze dwa lata i te wszystkie drzewa, które posadziłaś ruszą z impetem - będzie cień.
Paprocie śliczne i tyle różnych, że można przebierać, wybierać co się chce.

A teraz trochę fotek, bo już prawie miesiąc minął.

Perowskia u mnie leży, bo nie zdążyłam jej podwiązać na czas. Robiłam sadzonki i w innych miejscach nie chciały rosnąć. Tu ma sucho i patelnię.

Taka hortensja kwitnie. To ogrodowa, z tych malutkich. Miała być wrażliwa, a jest najładniejsza ze wszystkich. Patyki dla ochrony przed mężem.

Takie mam miniaturowe budlejki.

I kwitnie firletka chalcedońska na bocznych przyrostach - sarnie Chelsea cup.

Hortensjowo 21:56, 10 lip 2024

Do góry
vita napisał(a)
Czy Ty Helen jakoś specjalnie traktujesz orlaye? Uparcie wysiewam co roku i bardzo marnie u mnie rośnie. Trzeba mieć rękę do jednorocznych Czy makówki to mak lekarski?

Sadzonki orlayi dostałam od Violi z O. (przy okazji załapałam się także na siewki marchwi ozdobnej). Trochę Violi teraz mało na O., ale mamy swoją grupę z Wielkopolski i jesteśmy w stałym kontakcie

Moje mikrusy orlayi z wysiewu stały się przysmakiem ślimaków... zresztą nie tylko one...

Maki są tylko ozdobne, nie znam dokładnej odmiany, dostałam nasionka od Mgduski. Madzia, pozdrawiam serdecznie, jeśli podczytujesz

A tu czarnuszka z wysiewu
Hiszpańska
Na ostatnim zdjęciu orlaya obok róży

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 21:53, 10 lip 2024

Do góry
A tę hortensję zobaczyłam i wpisałam na listę chciejstw w zeszłym roku w Holandii, podobną albo taką samą ma Ewa, ech chyba jednak któryś dereń pójdzie w inne ręce albo holenderskie rozwiązanie, czyli donica..
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 21:44, 10 lip 2024

Do góry
Hura! Zakwitła mi rutewka Delevaya i przeżyła tę wichurę

coraz więcej jeżówek...

i coraz więcej różyczkowych kwiatów mojej ulubionej pelargonii
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 20:28, 10 lip 2024

Do góry
Wafel napisał(a)

Nie da rady wyciąć tych kikutów tuz nad ziemią żeby nie drażniły oka ogrodniczki? Albo posadzić coś zadarniającego żeby przysłonić? Ale widzę że po sąsiedzku rośnie bodziszek Rozanne, za kilka tygodni on się rozpanoszy bardziej. Możesz go trochę pokierować w pożądanym kierunku.
Cieszę się że mogłam ciebie poznać, sympatyczna bardzo dziewczyna z ciebie.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:12, 10 lip 2024

Do góry

Zacisze Alicji 18:59, 10 lip 2024

Do góry
Alija napisał(a)
I takie różności

Śliczne, każda inna
Grzebiuszka ziemna 18:51, 10 lip 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Parę zakątków:
czerwone lilie zakomponowały się z czerwonym krwawnikiem:

Moje ulubione białe lilie, wściekle pachnące już przekwitają, zwłaszcza teraz w upał przyspieszony proces:

Zachwycam się tym uroczym przejściem, pamiętam jak robiłaś te prace ziemne, sama. Liliami się zachwycam, szczególnie tą największą oraz różami u mnie róże mają przestój ale są nowe przyrosty, tylko deszczu brakuje.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 18:35, 10 lip 2024

Do góry

Ogórki już szlag trafia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies