Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 20:17, 28 kwi 2025

Posadziłam dziś papryki w gruncie. Prognoza na najbliższe 10 dni pokazuje 2 noce po 2 i 3 stopnie, pozostałe dużo cieplejsze. Mam nadzieję że już mrozu nie będzie.

W ciągu długiego weekendu zamierzam wysadzić dynie i cukinie i wysiać resztę nasion. I posiać słonecznik - w zasadzie od tego zacznę.

Dziś posadziłam też kilkanaście porów zimowych, parę jarmuży dla kur na zimę. I wypieliłam pierwszy taras który zaczął odrastać chwasty. Z miesiąc temu tam zaczęłam wiosenne pielenie. Bylinowe rabaty jednak są pracochłonne.
Makao 21:08, 28 kwi 2025

Kurka, dopiero przeczytałam o perypetiach z płytkami. Koszmar. Zawsze boję się żeby mi coś takiego się nie przytrafiło jak kupuję przez neta. Aż mi ciarki po plecach przeszły, brrrr
Rojodziejowa 21:23, 28 kwi 2025

Papryki zawsze masz w gruncie?
Wafel 22:20, 28 kwi 2025

Fajny jaszczur cię odwiedza
UlaB 23:02, 28 kwi 2025

O żesz, historia z plytkami nieciekawa.
Spokojnie z tą krzewuszką, sama tez się rozejrzę. Dzięki.
Gratuluję ziemniaków tona dyni, wow, ja wysialam 9 doniczek po 2 nasiona w kazdej do wybrania silniejsza sadzonka. Kur nie mamy to wystarczy
Kontonaogrod 04:26, 29 kwi 2025

Ania no jeszcze mi się nie zdazylo, kiedyś musi być ten pierwszy raz odsyłam to a potem będę się szarpać o zwrot pieniędzy. Przynajmniej nie będę na nie musiała patrzeć

I tak na zdjęciu nie wyglądają tak ordynarnie.

A tak powinny wyglądać . A Gosc się mnie pyta skąd wiem że tak miały wyglądać. Bo takie zdjęcia ma pan w ogłoszeniu że to pan sprzedaje???

Jakoś mało podobne, czy ja nagle oślepłam???

Asia część papryk posadziłam w igloo. Ale zauważyłam że te w gruncie wprawdzie połowę niższe ale zawiązują więcej owoców i lepiej sobie radzą. Zapylenie? Więcej pszczół? W igloo wybiegają na metr z hakiem zanim jakaś papryka się zawiąże…

Asia jaszczurek mnóstwo i tu i tam. Byle miały gdzie się schować. Tam 60 MB gabionowych koszy z kamieniem, raj

Ula chodzi o to żeby przykryć te ziemię żeby chwasty nie wygrały słoneczniki są dobre radzą sobie z zachwaszczeniem bo to głodomory. Dynie podobnie a dodatkowo zacieniają glebę pod sobą. Jak już ruszą będzie dobrze

Ziemniaków nigdy nie miałam prócz kilku krzaków, zobaczymy co to będzie

Kontonaogrod 08:39, 29 kwi 2025

Nowa zabawka pana Mirka dziś u mnie w akcji przewożenia ziemi kamienia i zrębków

I wyciągając pustą ciężarówkę którą nie umiała wyjechać po świeżym kamieniu…

110 rolek, połowa wełny, po południu druga dostawa

Juzia 09:51, 29 kwi 2025

U ciebie to nie ma nudy
Kiedy nie zajrzę, to serial trzyma w napięciu

Powodzenia z płytkami! :/
Kontonaogrod 09:54, 29 kwi 2025

Odeślę je, mam nadzieję choć część pieniędzy odzyskam. Wolałabym innego rodzaju rozrywki ale już niewiele zakupów mnie czeka (oby!)

Nadal nie mam płytek prócz podłogowych na parterze... heh
veva 10:31, 29 kwi 2025

Ależ u Ciebie się dzieje. Ziemniaki posadzone, dynie i słonecznik w planach. Gdzie będziesz przechowywać plony?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies