Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 07:47, 21 sie 2020

Do góry
Przerwa na kawę... 07:46, 21 sie 2020

Do góry
A z przyjemniejszych rzeczy - milin kwitnie pięknymi, ogromnymi kwiatami.
Przerwa na kawę... 07:43, 21 sie 2020

Do góry
Zrobiłam porządek z trawnikiem. Jest po wertykulacji. 2 wory suchej trawy wyrwane. Niestety w niektórych miejscach z korzeniami. Po prostu wyszły. Siedząc z pozycji ławki nie wygląda to źle. W innych jest dywan.Grunt to kadrowanie i poziom obiektu.

Ale już jak normalnie się stanie i trochę cofnie... Prawda wychodzi na jaw

Muszę dosiewkę zrobić. I skłaniam się do zrobienia jej trawą na stanowiska suche. Boję się tylko, że znacznie będzie się różnić od obecnej
Gożdzikowa - wiejski ogród 07:41, 21 sie 2020

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 07:38, 21 sie 2020

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 07:32, 21 sie 2020

Do góry

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 07:29, 21 sie 2020

Do góry
m_gocha napisał(a)
Dorotko! Z tą kondycją roślin różnie bywa Na szczęście kilka dni temu spadł deszcz i ogród trochę odżył.
Hortensji jest tak dużo odmian, że aż oczopląsu można dostać Przekonałam się gdy wiosną wertowałam oferty szkółek w poszukiwaniu jakiejś ciekawej odmiany. Skończyło się tym że nie kupiłam żadnej W maju co ciekawsze odmiany były już niedostępne. Fajnie jest wymieniać się małymi sadzonkami czy nawet łodyżkami. W taki sposób mam You&Me Together od Mirki z Wszystkiego po trochu a moja NN pojechała do Asi z Ogrodu do remontu
Fakt, że mam zawsze spore obiekcje prosić o sadzonkę

A tu już wsadzone łodyżki You&Me Passion od Renaty z Osiedlowego
Trochę późno już na sadzonkowanie, ale może się uda

Clematisy zostawiam

Mnie się ułamała gałązka przy przesadzaniu Diva Fiore i oczywiście wsadziłam do doniczki. Widzę, że chyba będą z niej ludzie. Jak jesteś chętna to wiesz. Tylko może jeszcze chwilkę niech będę jej pewna.
Gożdzikowa - wiejski ogród 07:27, 21 sie 2020

Do góry

Gożdzikowa - wiejski ogród 07:22, 21 sie 2020

Do góry
i dalej

Gożdzikowa - wiejski ogród 07:16, 21 sie 2020

Do góry
U mnie upalnie i susza ..Od dawna niespadła nawet kropla deszczu'

z moimi dziewczynami odwiedziłam Ogród i szkółkę Szmit w Pęchcinie (caly czas pałętaly mi się w tle zn dziewczyny)

Coś tam kupiłam ,
a co zobaczyłam? pokażę troszeczkę

Zaczynamy spacer od stawu

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 01:31, 21 sie 2020

Do góry
popcorn napisał(a)

(...) To nadal chyba najlepszy program u nas, niemniej do pięt nie dorasta GW, niestety... To oczywiście moja opinia. Zbyt sztuczny jest ten program, zwłaszcza jak właściciel odwiedzanego ogrodu nie umie się wyluzować. Ale wiem, czepiam się...
Buźki!
Tak to najlepszy program u nas. Chociaż drażni mnie często nachalne lokowanie produktu
GW ogladam! Super!

Z poziomek podobno rewelacyjna nalewka. Zimą pachnie lasem i latem
Ogród Małej Mi 2017 01:20, 21 sie 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Miały ok. 10cm-15cm. Ale raczej było to 10cm
W zeszłym roku kupiłam 3 nowe kojaczki i widzę jak przez rok urosły
A to ma ok. 85cm
Jak chesz rybki to mów, z wyjątkiem kojaków mam do wydania sporo

Podziwiam u Ciebie Aniu nieustannie ogród a w nim m.in. staw. Pamiętam, że w ubiegłym roku miałaś problem z rybami. Ale chyba jest już wszystko OK

U mnie mam w oczku karasie. Pewnie mają z 7-8 lat. Tej zimy niestety z ośmiu pięć mi padło. Miały takie zgrubienia na ciele i płetwach - miejscami takie jakby pleśniawki. Potem pojawił sie jakby taki odrywający się biało-szary nalot

Niestety jesienią padła m.in. pompa do wody i wodanie była idealnie czysta. Poza tym zimą ryby wyjątkowo cały czas pływały a rzucany im pokarm nie był zjadany. Myślę że to wszystko spowodowało ich osłabienie i w efekcie te choroby

Pytałam w sklepach zoologicznych o poradę i o jakiś lek ale rozkładali ręce, że nie zajmują się rybami stawowymi. Zagadnęłam też weterynarza to popatrzył na mnie dziwnie...

Wczesną wiosną odłowiłam te trzy co zostały - ich stan też nie był idealny (nalot i zgrubienia). Zrobiłam im moczenie w wodzie z nadmanganianem potasu. Wymieniłam wodę w oczku, włączyłam pompę. Widać że wygladają dobrze, są bardzo żywotne - niestety jedna ma niewielką narośl na płetwie a druga na głowie.

Czy spotkalaś się z czymś takim?
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:31, 21 sie 2020

Do góry
Przy przeglądaniu bukszpanów takie spotkanie oko w oko z małym krokodylem

Jest ich u mnie sporo

I co ja czytam na niepodlewam.blogspot
Co jedzą jaszczurki zwinki
W ich menu jest bardzo dużo drobnych zwierząt wyrządzających szkody w ogrodzie:
* ślimaki
* gąsienice
* chrząszcze
* wszelkiego rodzaju poczwarki
* pająki
* pluskwiaki
* wije
* muchy
* jaszczurki własnego gatunku
* inne owady, które się nawiną.

Jaszczurki to takie małe, drapieżne "krokodyle" o bardzo dużym apetycie.

I tak sobie pomyślałam może i gąsienicami ćmy bukszpanowej by nie pogardziła?
A właściwie "nie pogardził" bo to pan jaszczur
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:45, 20 sie 2020

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Gosiu nadrobiłam zaległości u Ciebie. Nie czytałam tylko pismo obrazkowe. Wiesz, że masz piękny ogród, rośliny takie zadbane, zdrowe, dobrane, zestawienia, kompozycje - no rozpływam się nad każdą fotką.

Powinnam wszystko zacytować

Jednak nad tymi hortensjami zatrzymałam oko najdłużej. Jakie one cudowne Tak bardzo jestem na siebie zła, że nie pomieszałam Annabell białych z różowymi brrrrrr.

No cóż mądra po fakcie. Będę podziwiała u Ciebie

Nie rób sobie wolnego od forum - wstawiaj jak najwięcej zdjęć
Mirello! Tyle pochwał to raczej na wyrost Ale dzięki bardzo
Przyznam, że podoba mi się to moje połączenie Strong i Pink Anabell i cieszę się, że tak mi się kiedyś obmyśliło

Jeżeli Ci się podoba to zestawienie to zawsze możesz dosadzić Pink jak masz jeszcze miejsce albo podmienić część Strong na Pink

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:18, 20 sie 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Podziwiam zdrowotność roślin w ogrodzie, ich kondycji można pozazdrościć. Różnorodność hortensji masz ogromną, czasem człowiek nawet nie wie, że takie istnieją.
Dorotko! Z tą kondycją roślin różnie bywa Na szczęście kilka dni temu spadł deszcz i ogród trochę odżył.
Hortensji jest tak dużo odmian, że aż oczopląsu można dostać Przekonałam się gdy wiosną wertowałam oferty szkółek w poszukiwaniu jakiejś ciekawej odmiany. Skończyło się tym że nie kupiłam żadnej W maju co ciekawsze odmiany były już niedostępne. Fajnie jest wymieniać się małymi sadzonkami czy nawet łodyżkami. W taki sposób mam You&Me Together od Mirki z Wszystkiego po trochu a moja NN pojechała do Asi z Ogrodu do remontu
Fakt, że mam zawsze spore obiekcje prosić o sadzonkę

A tu już wsadzone łodyżki You&Me Passion od Renaty z Osiedlowego
Trochę późno już na sadzonkowanie, ale może się uda

Clematisy zostawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies