Przepraszam Iza, że u Ciebie piszę, ale mam pytanie do Aprilka. Co tak fajnie kwitnie w tych donicach? Czy to jest hortensja? Jeżeli tak, to co to za odmiana, że już kwitnie?
Podglądam w zachwycie Wasze ogrody i motywuję się zdjęciami do rycia w swoim
różyczki póki kwitną bo przy tej pogodzie nie wiem jak długo
bonica, olivia, princess aleksandra of kent, queen of sweden, lavender ice i praktycznie cały "ogród"
W drodze wyjątku rozumiem wszytko
Choć rabaty faktycznie nie zmierzyłam...No i między ścianą domu, a rabatą jest opaska granitowa.
Mam dodatkowe pytania
- Myślisz że ten najbardziej tylny prostokąt powinien być zaraz przy opasce? Czy między nim, a opaską jeszcze hakone powinna być?
Ma być tak?
Tylko ten najkrótszy bardziej oddalony od tarasu. Bardziej w lewo.
Wygladaja zjawiskowo zreszta..zachwycaja mnie już baardzo długo..ja też nie mam nie wiedomo jakiego wydziwiasa tylko zwykłego pióropusznika..może wszystko się jakoś nieszczęśliwie zbiegło..i ta podróż ( bo ze szkółki kurierem ) i zmiana klimatu bo gdzie tam wybrzeże Ślask plus nieszczęśni ogrodnicy ..będę obsrwować w przyszłym roku i jak się poprawia to dam im szansę inaczej wyciepam i orzytargam zwykłe z lasu
Sasiad nie mógł załatwić , bo by przez pło 2.20 skakać musiał zajac chyba ?? też by nie dał rady a ktooo wie ?
To sadzonki w pierwszym roku z każdym rokiem tyją, oczywiście można je co parę lat dzielić aby nie był takie duże, jeśli to komuś przeszkadza Porównując do zdjęcia tego i carexy i kulki cisowe mocno przybrały na masie
ubiegłoroczne zdjęcie okolice września jak widzę po wrzosach - taka jest ich długość docelowa w sezonie.
Kasia, mi zamówienie 24 roślinek właśnie dotarło a reszta po rabatach była rozstawiona cobym ustawienie zaakceptowała
Mój kramik do posadzenia, jego część
Wiedziałam! Czekałam z utęsknieniem na Cię!
Rabata nie jest w rzeczywistości tak trójkątna, jak na tym zdjęciu. Wygląda bardziej tak:
Niemniej jednak kształt jest do korekty, ale nie bardzo, bo z drugiej strony rabata łaczy się ze ścieżką już istniejącą, więc mnie manewrami ogranicza.