Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pod lasem 14:38, 03 lip 2020

Do góry
Przepraszam Iza, że u Ciebie piszę, ale mam pytanie do Aprilka. Co tak fajnie kwitnie w tych donicach? Czy to jest hortensja? Jeżeli tak, to co to za odmiana, że już kwitnie?
Podglądam w zachwycie Wasze ogrody i motywuję się zdjęciami do rycia w swoim
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:38, 03 lip 2020

Do góry
11.06.20 Niezapominajki już przekwitły ale dywaniki robi żagwin

i rogownica

Pszczelarnia 14:33, 03 lip 2020

Do góry
W różance adoruję austinowską r. Olivia. Cudowna.

Mój ogrodowy pamiętnik 14:28, 03 lip 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Agatko, widok z okna bardzo ładny Różyczki śliczne, na zdjęciach nie widać żadnych problemów

Wybrałam co ładniejsze fragmenty . Ale ze 20-30 pąķow Mary Ann pospadało a tak była fajnie zapączkowana.
Dzisiejsza Boscobel.

Mój ogrodowy pamiętnik 14:17, 03 lip 2020

Do góry
Caradonny wreszcie wczoraj ścięłam. Chyba w sam raz bo już puszczają.

To ma być The President. Na takiego chyba wygląda.
Pszczelarnia 14:17, 03 lip 2020

Do góry
Doranma napisał(a)

U mnie identycznie! A że od wiosny go dokarmiałam kompostem i gnojówką z pokrzyw, podlewałam gdy było sucho, to teraz jest 3 razy wyższy niż w ubiegłym sezonie, ale idzie w kwiat. A ja tak bardzo chciałam mieć bulwy Dziś wysiałam zwykły zielony

Fenkuł bordowy u mnie nigdy nie tworzył tych pięknych bulw, nie wiem dlaczego. Zielony mam od wiosny, więc zobaczymy, jak się zachowa.

A tymczasem ogórecznik w różance rości sobie prawo bycia gwiazdą.

A jest tam tyle innych kwiatków

Droga do spełnienia 14:10, 03 lip 2020

Do góry
różyczki póki kwitną bo przy tej pogodzie nie wiem jak długo
bonica, olivia, princess aleksandra of kent, queen of sweden, lavender ice i praktycznie cały "ogród"

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:01, 03 lip 2020

Do góry
Burza kwiatów

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:55, 03 lip 2020

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Przyszedł Adam... yyyyeeee znaczy ja ( filmikiem z Yt skutecznie mnie przywołałaś )

Cisy sadziłabym w dwóch rzędach dość ciasno nawet co 40cm - w sensie patrze na swoje też 60 płytki w salonie (bo takie chyba masz na tarasie i łatwiej mi miarą się odnieść) na taki prostokąt powiedzmy 1,50 długości to wychodzi mi 5 sadzonek x 2 rzedy to będzie 10 na jeden 150centymetrowy.
Wychodzi z liczenia mi, że od ściany domu (drzwi tatasowych) do krawędzi donicy jest jakieś 3 m (liczę rzedy Twoich płytek na tarasie)) to łądnie się te klocki głębokie na 50cm skomponują, żeby i hakone i jakieś cebulowe się zmieściły
Nie wiem jaką masz szerokość tej rabaty od tarasu do drzwi garażu, ale tak na oko to myślę, że będzie spoko jak prostokąt na końcu będzie miał 1,50-1,80cm ("doklejony" do tarasu) drugi od lewej strony ciut odsunięty (szeroki na 1,20-1,30) aby trochę przysłaniał ten pod ścianą i kolejny od prawej także węższy powiedzmy ok90cm... wszystkie od siebie w równych odległościach, tak aby ten z przodu nie był w równej linii z tymi już posadzonymi przy schodku.. mam nadzieje, że rozumiesz że do rozszyfrowania te moje wypociny są

Przyznaj, że filmik, jest świetny

W drodze wyjątku rozumiem wszytko
Choć rabaty faktycznie nie zmierzyłam...No i między ścianą domu, a rabatą jest opaska granitowa.

Mam dodatkowe pytania
- Myślisz że ten najbardziej tylny prostokąt powinien być zaraz przy opasce? Czy między nim, a opaską jeszcze hakone powinna być?

Ma być tak?

Tylko ten najkrótszy bardziej oddalony od tarasu. Bardziej w lewo.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 13:48, 03 lip 2020

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Elu, mam wrażenie, że one niezniszczalne. W poprzednim ogrodzie u mojej mamy rosły równie niezawodnie. Rozłażą się same, jak gooopie, nic ich nie rusza... no chyba, że ktoś lub coś je połamie To najzwyklejsze paprocie może te odmianowe bardziej delikatne? A może zazdrosny "somsiad" je załatwił, albo zajączek przybłęda

Wygladaja zjawiskowo zreszta..zachwycaja mnie już baardzo długo..ja też nie mam nie wiedomo jakiego wydziwiasa tylko zwykłego pióropusznika..może wszystko się jakoś nieszczęśliwie zbiegło..i ta podróż ( bo ze szkółki kurierem ) i zmiana klimatu bo gdzie tam wybrzeże Ślask plus nieszczęśni ogrodnicy ..będę obsrwować w przyszłym roku i jak się poprawia to dam im szansę inaczej wyciepam i orzytargam zwykłe z lasu
Sasiad nie mógł załatwić , bo by przez pło 2.20 skakać musiał zajac chyba ?? też by nie dał rady a ktooo wie ?
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 13:48, 03 lip 2020

Do góry
7 czerwca

Do rododendronów dołączają orliki

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 13:37, 03 lip 2020

Do góry
Z dalszej perspektywy

LeŚnicZaNka 13:34, 03 lip 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Rok 2020 i moja wizja

Kasiu, ale Twoje róże dają czadu! Ta Edenka ( może to nie ona?) wygląda super z tym różowym przetacznikiem.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 13:10, 03 lip 2020

Do góry
Bardzo dobrze, dziękuję raz jeszcze, nie podlewam, posadziłam dookoła zbiornika na wodę, tam jest niżej u wiecznie mokro, radzi sobie świetnie

W ogródku emerytki 13:08, 03 lip 2020

Do góry
gogo napisał(a)

Mikołajek iberyjski, w rzeczywistości jest bardziej niebieski.

Bardzo ciekawy ten Mikołajek, podoba mi się niezwykle. Skąd go masz? Siany z nasionek czy sadzonka ?
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:02, 03 lip 2020

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
mam Iceberg to do kompletu jej sport Burgundy Iceberg

Kolor tej róży piękny. Kompozycje w ogrodzie masz świetnie dobrane. Mega przyjemność pospacerować i oglądać, te wszystkie rośliny
Na zielonej... trawce :) 12:50, 03 lip 2020

Do góry
Zgr napisał(a)

Do tego zdjęcia porównywałem (myślałem że to docelowa wielkość)

A to jeszcze zapytam co to za trawka na pierwszym planie za tą stojącą skałą? (ta wysoka)

To sadzonki w pierwszym roku z każdym rokiem tyją, oczywiście można je co parę lat dzielić aby nie był takie duże, jeśli to komuś przeszkadza Porównując do zdjęcia tego i carexy i kulki cisowe mocno przybrały na masie

ubiegłoroczne zdjęcie okolice września jak widzę po wrzosach - taka jest ich długość docelowa w sezonie.

Za kamieniem jest stipa
Przerwa na kawę... 12:49, 03 lip 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
O nie zazdroszczę ja mam juz temat doniczek opanowany
Sadze w dniu zakupu
Kasia, mi zamówienie 24 roślinek właśnie dotarło a reszta po rabatach była rozstawiona cobym ustawienie zaakceptowała
Mój kramik do posadzenia, jego część
Przerwa na kawę... 12:47, 03 lip 2020

Do góry
To obecny stan Wim's Red
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:43, 03 lip 2020

Do góry
makadamia napisał(a)
Ponieważ też chcę mieć swój udział w powstawaniu takiej ślicznej rabaty (a co), to sugeruję poprawienie linii, żeby była mniej trójkątna a bardziej zaokrąglona

Wiedziałam! Czekałam z utęsknieniem na Cię!
Rabata nie jest w rzeczywistości tak trójkątna, jak na tym zdjęciu. Wygląda bardziej tak:

Niemniej jednak kształt jest do korekty, ale nie bardzo, bo z drugiej strony rabata łaczy się ze ścieżką już istniejącą, więc mnie manewrami ogranicza.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies