Wszystkie trawy oprócz gracilimusów i Ice Dance mam od maja tego roku. ID kupowałam w tamtym roku, gracilimusy są u mnie trzeci sezon.
Gracki do donic to najgłupszy z moich dotychczasowych ogrodowych pomysłów..
takie sadzonki trawek kupiłam na początku maja tego roku. RB może miały 30 cm wzrostu.
Cieszę się bardzo, że ogród przetrwał burzę bez uszczerbku. My przeżyliśmy burzę w górach i było strasznie ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło
Wiesz jak jakiś czas temu Paulonko podjęłaś decyzję o zmianach w twoim ogrodzie i o ujednoliceniu gatunków to nie pisałem nic ale miałam wątpliwości. Teraz widzę jaki te zmiany miały sens . Jest cudnie!!!
Widziałam też twoje wspomnienia z wyjazdu. Znów. Bieszczady i znów przejeżdżałas obok mnie i nie wpadłaś....
Ściskam cię mocno i życzę pokonania przeciwności, dasz radę
Ogród rzeczywiście wygląda jakby się urlopował Taki wypoczęty, dorodny, trochę spasiony Super.
Trawy wszystkie rozmiaru "G" jak gigant.
Nie pamiętam - te trawy to sadzone w tym roku? czy starszaki? 2 czy 3 latki Pytam o Red Barony i Ice Dance
A propos gracków w donicach.
Coraz częściej dochodzę do przekonania, że w donicach to tylko jednoroczne i kwitnące powinnam sadzić
wczoraj siedziałam i cieszyłam się jak dziecko obserwując cień jaki rzucał ten chudzierlok w idealnym miejscu na tarasie kiedy to poranna kawka ( napisałam wcześniej "poranna trawka" ale na szczęście zauważyłam ) nie będzie wymagała od razu rozsuwania rolet czy czegoś tam co tam bedzie