Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 21:02, 27 lip 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Piękny łan jeżówkowy

Jagodaa 21:03, 27 lip 2015

Juzia napisał(a)
Wczoraj nie miałam jak się zwlec na obchód, ale przedwczoraj byłam przed 22 i już cholery były na trzmielinie.
Dzisiaj raczej pójdę...jak kręgosłup znów nie odmówi

A gdzie szukałaś?
Masz trzmielinę chyba na froncie...idź tam sprawdź

Przeglądałam wszystkie rabaty i krzaki, nic. To niemożliwe, żebym nie znalazła żadnego. Do tej pory tylko raz jeden mi wyszedł z ziemi, gdy kombinowałam z nawadnianiem na skarpie.
Jagodaa 21:05, 27 lip 2015

Madzenka napisał(a)
urcze nigdy w nocy na opuchlaki nie polowałam. Mam przeciez Calyspso powinnam na nie skomasowany atak wieczorem przypuścić! No i te cholerne nicienie bomrpzecież juz sie pewnie pod ziemia mnożą.....

Te bezowocne przeglądy uśpiły moją czujność. Właściwie to zapomniałam, że mam opuchlaki...

Calipso też mam, jeszcze zapakowane fabrycznie.
Jagodaa 21:08, 27 lip 2015

agam napisał(a)
Jagodaa opuchlaki wyłażą u mnie około 21-22. Przez trzy dni wytłukłam około 70 sztuk. Najwięcej na hortkach i trzmielinie. Często gęsto siedzą pod liśćmi, więc trzeba kucnąć i latarą z dołu do góry świecić (mój sąsiad na pewno to uwielbia bo po oknach mu walę ). Dużo zebrałam z kwiatostanów hortek, w środku są takie drobne młode listki, one to uwielbiają.
Kreta jednego miałam, eM go załatwił .
Gorąc u mnie okropny, 33 na dzisiaj zapowiadają i burze, jutro tylko 23 więc odetchniemy.
Muszę z nawozem się wstrzelić przed burzą, eM na AC/DC do Warszawki pojechał, rano dawał mi instrukcję jak prawidłowo sypać .
Idę plewić i kolorku wakacyjnego nabrać . Do wieczorka

Czytałam właśnie u Ciebie, gdzie ich masz najwięcej i szukałam na tych roślinach dokładniej. Nawet gdyby były pod liśćmi, to chyba nie wszystkie... Nie mam zapału do tej walki i pewnie srogo tego pożałuję
Jagodaa 21:10, 27 lip 2015

polinka napisał(a)
Chyba też wyjdę na polowanie opuchlakowe, sąsiad dzisiaj wyjechał to nie będzie się zastanawiał co znów wymyśliłam Robiłaś gnojówkę z wrotyczu?

Wciąż jeszcze nie robiłam .
Jagodaa 21:12, 27 lip 2015

leon60 napisał(a)
do mnie nornica od sąsiada przywędrowała.. walka rozpoczęta

Mój kret też pewnie od sąsiada, ma taki kawałek zapuszczony, za moimi świerkami. Innej drogi nie ma, bo asfaltówką chyba nie przyjechał , a z łąkami nie sąsiaduję .
Jagodaa 21:13, 27 lip 2015

Od wczoraj chłodno. Dziś tylko 21st i popołudniu ulewa. Mogłoby w nocy popadać, bo skarpa nie zdążyła namoknąć i cisy może mają za sucho.
Jagodaa 22:14, 27 lip 2015

Perovskia i ML - tyle ocalało po galopie psa To połączenie ma w sobie to coś...

Lawenda do cięcia

siakowa 07:51, 28 lip 2015

Jago umberki ci sporo podrosły co?
Jagodaa 09:03, 28 lip 2015

Były duże, ale urosły już fajnie korony, widzę to szczególnie z okna kuchennego, bo już fajnie przysłaniają niechciane widoki . Środkowa trochę mnie wkurza, bo nie chce się zabudowac od dołu, nie była taka na początku.