Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

siakowa 10:19, 26 lip 2015

polinka napisał(a)

Kocham te Twoje brzózki! Za rok, dwa będzie przyjemny kącik brzozowy.
a wiesz jak ten chudzierlok zrobil juz przytulnie na tarasie
siakowa 10:20, 26 lip 2015

Asisko_2005 napisał(a)
Siakowa, nie wpadła ci gdzieś w oko,ławka ogrodowa pasująca stylistycznie do naszych donków?

Oj niestety nigdy nie szukalam wiec nie zwracalam uwagi
siakowa 10:20, 26 lip 2015

lindsay80 napisał(a)

To chyba nie najgorsza cena, ja płaciłam za swoje wiosną po 140 zł.
Ale z tymi drzewami to faktycznie bida u Ciebie, u nas w lepszych szkólkach te odmiany nie są niczym wyszukanym, można jeździć od jednej do drugiej i szukać gdzie są najładniejsze egzemplarze.

I gdzie sa lepsze ceny bo rozbieżność jest ogromna
inag 11:57, 26 lip 2015

siakowa napisał(a)

A skąd Ty jestes ze tak kiepsko?.....ech....czasami milczenie jest zlotem

Mieszkam w połowie drogi między Gorzowem Wlkp. a Kostrzynem n/O (do Woodstocku mam 17km). Z bylinami , krzewami jest ok. ale drzewa to porażka! Wszystko specjalnie zamawiam u jednego Pana i czekam nawet cały sezon aż znajdzie coś ładnego. Te moje brzozy zamawiałam jesienią zeszłego roku... Widzę, też że ludzie w swoich ogrodach które codziennie mijam prawie nie sadzą drzew ozdobnych. Raczej są to typowe drzewa dziko rosnące lub owocowe. Nigdy nie widziałam u nikogo grujecznika, miłorzębu... Nawet przy drogach sadzą prawie zawsze lipy lub klony. Gdybym ja była odpowiedzialna za zieleń miejską bardziej bym zróżnicowała sadzone drzewa...
polinka 12:31, 26 lip 2015

siakowa napisał(a)
a wiesz jak ten chudzierlok zrobil juz przytulnie na tarasie

Wierzę. Niby jedno drzewko a tyle przyjemności i radości
gusiarz 22:22, 26 lip 2015

Brzozownik wspaniale się prezentuje... Cień będzie szybko.... brzózki tak szybko rosną. Ślicznie
Asisko_2005 08:43, 27 lip 2015

Potwierdzam, rosną bardzo szybko.Tak samo jak wierzby.
gierczusia 09:11, 27 lip 2015

siakowa napisał(a)
Jagoda,Marzena,Kuba brzozy 3 dosadzone brzozy byly ale zalezalo mi zeby ten placyk byl zacieniony caly dzien bo jak wracam po pravy to teraz bylo tam slonce a ja nie mam na calym ogrodzie kszty cienia. Nie chcualam wprowadzac juz innych gatunkow bo mam jakies skrzywienie a chcialam tez zeby ten cien byl azurowy

Skrzywienie powiadasz ??
Tak czytam z zainteresowaniem bo też mam taras na patelni i podobnie kompletny brak cienie.... Niektórzy to się pukają w głowę ( to co co maja na działkę od północy ) ale Ty pewńie wiesz , co ja mam na myśli Kasiu cień ażurowy super koncepcja ,żal mi strasznie ,źe brzózek u mnie upchnąć się nie da wiąz camperdowni chyba mi zrobi cień na tarasie koło osiemdziesiątki

Buziole
siakowa 09:31, 27 lip 2015

inag napisał(a)

Mieszkam w połowie drogi między Gorzowem Wlkp. a Kostrzynem n/O (do Woodstocku mam 17km). Z bylinami , krzewami jest ok. ale drzewa to porażka! Wszystko specjalnie zamawiam u jednego Pana i czekam nawet cały sezon aż znajdzie coś ładnego. Te moje brzozy zamawiałam jesienią zeszłego roku... Widzę, też że ludzie w swoich ogrodach które codziennie mijam prawie nie sadzą drzew ozdobnych. Raczej są to typowe drzewa dziko rosnące lub owocowe. Nigdy nie widziałam u nikogo grujecznika, miłorzębu... Nawet przy drogach sadzą prawie zawsze lipy lub klony. Gdybym ja była odpowiedzialna za zieleń miejską bardziej bym zróżnicowała sadzone drzewa...

no to u nas coraz częściej jednak zielenią miejską zajmują się firmy które coś tam wiedzą o trendach coraz więcj jest brzóz doorenbos, wiśni umbra., moich grusz drobnoowocowych, platanów i innych drzew które nie sa lipami
siakowa 09:33, 27 lip 2015

polinka napisał(a)

Wierzę. Niby jedno drzewko a tyle przyjemności i radości

wczoraj siedziałam i cieszyłam się jak dziecko obserwując cień jaki rzucał ten chudzierlok w idealnym miejscu na tarasie kiedy to poranna kawka ( napisałam wcześniej "poranna trawka" ale na szczęście zauważyłam ) nie będzie wymagała od razu rozsuwania rolet czy czegoś tam co tam bedzie