Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

inag 19:07, 25 lip 2015

A fotki jakieś masz dla nas z tego przedsięwzięcia ???
polinka 22:36, 25 lip 2015

nawigatorka napisał(a)

Ja takiego ubezpieczenia chyba nie mam u nas padało w nocy bez wiatru a teraz wlasnie z takim silnym. I poza deszczem padał deszcz gałęzi z sąsiedniej działki...

Nadrabiam, więc cytuje sprzed tygodnia

Ostatnio przy kontynuacji ubezpieczenia agent się pyta czy ogród też chcemy ubezpieczyć. Z czystej ciekawości zapytałam się o koszty Dla wartości ubezpieczenia 30 tyś składka wyszła 450 zł.
Konieczki 13:12, 26 lip 2015

No to faktycznie będzie poważna sprawa trzymam kciuki. U nas w poniedziałek ruszamy dalej z robota, mam nadzieję ze uda nam sie zalać murki do tygodnia
nawigatorka 08:03, 27 lip 2015

inag napisał(a)
A fotki jakieś masz dla nas z tego przedsięwzięcia ???

Pochylajacy się mur musi chyba poczekać do wiosny-jeszcze go nie robimy bo inne plany.ale wyhlada strasznie nie wiem jak ten widok zniose. Trzeba będzie wyprowadzić rośliny z tamtejszej rabaty, odłączyć tam nawadnianie by móc murować. Ale już mam nowy plan co do roślin tam bo będzie wyglądało trochę inaczej.
nawigatorka 08:04, 27 lip 2015

polinka napisał(a)

Nadrabiam, więc cytuje sprzed tygodnia

Ostatnio przy kontynuacji ubezpieczenia agent się pyta czy ogród też chcemy ubezpieczyć. Z czystej ciekawości zapytałam się o koszty Dla wartości ubezpieczenia 30 tyś składka wyszła 450 zł.

A ja zawsze zařtowalam ze powinnam ubezpieczyć rośliny gdyby kozy albo gęsi sasiadkinprzedostaly się przez płot dzięki za i formacje
nawigatorka 08:09, 27 lip 2015

Konieczki napisał(a)
No to faktycznie będzie poważna sprawa trzymam kciuki. U nas w poniedziałek ruszamy dalej z robota, mam nadzieję ze uda nam sie zalać murki do tygodnia

Demontowane płyt-obu pieter (czytaj rozsypanie ziemi z nich) to byłaby całkowita demolka, konieczność użycia cięższego sprzętu a tego chyba nie chcemy.najpewniej obecne murki zostaną w środku power muru i będa zasypane (będzie jeden wysoki mur) a przed nim rabata.
nawigatorka 08:11, 27 lip 2015

Swoją drogą usunęło mi mój wątek z powiadomień.skandal.miałam trochę innych spraw w weekend i do tego lenia ogrodowego ale dziś juz idę się poprawić i coś sobie podzialam (mam nadzieje).
inag 21:22, 27 lip 2015

nawigatorka napisał(a)

Pochylajacy się mur musi chyba poczekać do wiosny-jeszcze go nie robimy bo inne plany.ale wyhlada strasznie nie wiem jak ten widok zniose. Trzeba będzie wyprowadzić rośliny z tamtejszej rabaty, odłączyć tam nawadnianie by móc murować. Ale już mam nowy plan co do roślin tam bo będzie wyglądało trochę inaczej.

Może to i dobrze. Jeszcze raz na spokojnie sobie wszystko przemyślisz. Może jeszcze jakiś inny pomysł wpadnie Ci do głowy na to miejsce...
A zdradzisz co tam planujesz z roślin? Jaką kompozycję? Czy to top secret?
nawigatorka 21:33, 27 lip 2015

inag napisał(a)

Może to i dobrze. Jeszcze raz na spokojnie sobie wszystko przemyślisz. Może jeszcze jakiś inny pomysł wpadnie Ci do głowy na to miejsce...
A zdradzisz co tam planujesz z roślin? Jaką kompozycję? Czy to top secret?

Może dobrze ale patrzec w te stronę do wiosny nię będę... juz zaczęłam wysadzać rosliny, tak by na wiosnę miejsce było maksymalnie gotowe na zmiany. Będzie trawiasto na pewno. raczej minimalistycznie - to nadal będzie długa (ok 12 m) i wąska rabata (na pewno mniej niz metr) bo nie chce juz tam zwężać przejścia. ale ze szczegółami jeszcze poczekam - ale dwa rysunki juz mam co by do wiosny nie wywietrzały
nawigatorka 21:50, 27 lip 2015

Nawiązując do tego co napisałam do Ilony rozbieram zachodnia rabate w murkach - po pierwsze dlatego, że cos mi w niej nie grało, po drugie bo będzie budowana od nowa przez pochylający się murek...

Barwinek przeprowadził się dzis pod brzozy, przekopałam kolejny pas ziemi w zagajniku na tym razem runiankę. Pierwszy dzień od dawna kiedy robale nie chciały zjeść mnie zywcem

i wyprowadziłam stipę bo mnie denerwowała - pokładała się i mi nie pasowała. Posadziłam ją pod graba w towarzystwie okrywowych róż i... uznałąm, że wcale się nie pokłada i wyglda tak, jakby była tam od zawsze... mam nadzieję, ze jutro nie zmienię zdania i że przezyje przeprowadzkę, bo bardzo mi się tam podoba.

Jedna sztukę obcięłam też dla testów - ale obawiam się, że złygo będzie odbijać zanim estetycznie zarośnie "jeża". No chyba, że padnie.

przepraszam za jakośc fotek ale zmrok mnie zastał.