Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Chwasty w trawniku 13:02, 24 sty 2018

Do góry
Pierwsze to może być wilczomlecz.
Zamieszkać w ogrodzie 11:13, 24 sty 2018

Do góry
Pozdrawiam
Rabaty angielskie 19:32, 22 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miro, to może być wierzbówka, ale bladoróżówa ?...hmmm, zajrzę w nośnik jak wrócę, to powiększę zdjęcie.

Może jakaś Linaria?. O, to raczej na pewno.

Tam była wierzbówka bo pytałam o nią w szkółce ale nie było.
Odmiana chyba Rose Stahl ale Pani sprzedająca też nie była pewna.

A linaria od Gabrysi ma bardzo podobny kolor ale jest dużo delikatniejsza. Też jak Mira jako członek TL dostałam sadzonkę od Gabrysi i jestem bardzo ciekawa czy przetrwa zimę. Ale chyba zebrałam też nasionka a części pozwoliłam się wysiać.
Już nie mogę doczekać się wiosny i tych angielskich rabat.
Moja codzienność - ogród Oli 10:36, 22 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Trzeba pamiętać że buki niezależnie czy zielone czy bordowe, jesienią są miedziane.
Graby w tym czasie wyglądają jak spalone, suche. To przewyższa szalę na korzyść buków.

Oj tego nie wiedziałam myślałam ze moje buki chorują na jesień i dlatego taki kolor.
Dla mnie nr 1 jeżeli chodzi o buki to rohan obelisk - polecam jest cudowny, piękny kolor taki buraczkowy, ciekawe liście. W moim ogrodzie pomimo tego że wole jednak drzewa zielonolistne to jest bardzo atrakcyjna odmiana
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:59, 21 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Leć obejrzyj spektakl. Jednak coś znalazłam w laptopie Zobacz jaka kolorystyka

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2642-rabaty-angielskie?page=20

Ha leciałam jak strzała. Nie ma to jak dobry laptop no i świetny wątek.

pozdrawiam
Rabaty angielskie 21:25, 21 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miro, to może być wierzbówka, ale bladoróżówa ?...hmmm, zajrzę w nośnik jak wrócę, to powiększę zdjęcie.

Ja tak pomyślałam że to wierzbówka ale nigdy w takim kolorze nie widziałam.
Zresztą próbowałam kiedyś przynieść zza płota ale nie udało mi się zadomowić.

Linaria? e, ja dostałam od Gabrysi i mam różową ale to chyba nie to. Sadzonki mam male zobaczymy czy przetrwają.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:57, 21 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aktualne odcinki Mai w ogrodzie są w kanale HGTV i w internecie.

Czy HGTV odbiera w innych krajach, nie wiem

Książkę można zamówić na stronie głównej ogrodowiska, wisi z prawej strony , proszę kliknąć na okładkę.

Można wysłać do mnie, odeślę z autografem. Podpisywałam na spotkaniach, targach książki i Zieleni to życie.

Przeczytalam i obejrzalam zdjecia o propozycjach laki i sie zastanawiam czy ma to sens w malych ogrodach ?
Nie rozumiem pytania

To znaczy czy bedzie widac ten urok. Jak jest tylko maly kawalek na te propozycje czy trawy nie zapanuja nad wszystkim i czy rosliny beda mialy miejsce. To mialam na mysli i dziekuje za odpowiedz bo Ty tylko jedna tu jestes a pytajacych masa.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:59, 21 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Link nie wchodzi bo wkleiłaś niekompletny, urwany i dlatego nie otwiera się, kopiuj link w całości. Zdjęć nie swojego autorstwa nie można wklejać Regulamin oraz ochrona praw autorskich.
Wklej link ponownie, gdy wiesz gdzie to zdjęcie jest, skopiuj jeszcze raz.

Nie ma co deliberować, sadź buka żółtego Może wiśnia Amanogawa, jeśli chcesz kwitnące drzewo, ale buka nic nie przebije.

Ok Szefowa,poprawię się
Spróbuje jeszcze raz
https://www.pinterest.de/pin/304626362284492922/
Coś jeszcze, coś więcej... 11:46, 21 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Masz rację, zrębki są bardziej suche, bo to w końcu drewno. Chodziłam po zrębkach, tak samo się chodzi niż po korze, po korze trochę lepiej.

Miałem Cię prosić o głos, a tu już recepta na dylematy ogrodnicze napisana Dziękuje
Berberys - Berberis 10:27, 21 sty 2018

Do góry
Nie mam pojęcia, czego sarny nie jedzą, ale sprawdź ciemierniki.
Bluszcz pospolity - Hedera helix 10:25, 21 sty 2018

Do góry
Takie zimują w zachodniej Polsce (np. Wrocław).
Ogród Basi 08:48, 21 sty 2018

Do góry
Ładne mebelki, mam takie w starym ogrodzie i teraz je zabrałam, będę szukać miejsca i przypominać sobie stary ogród.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:47, 21 sty 2018

Do góry
Tak, obiele będą się komponowały z korą brzozy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:40, 21 sty 2018

Do góry
sylwai napisał(a)
Link podobno nie wchodzi,więc wstawiam fotke

[zmoderowane]

O takie coś by mi chodziło

Link nie wchodzi bo wkleiłaś niekompletny, urwany i dlatego nie otwiera się, kopiuj link w całości. Zdjęć nie swojego autorstwa nie można wklejać Regulamin oraz ochrona praw autorskich.
Wklej link ponownie, gdy wiesz gdzie to zdjęcie jest, skopiuj jeszcze raz.

Nie ma co deliberować, sadź buka żółtego Może wiśnia Amanogawa, jeśli chcesz kwitnące drzewo, ale buka nic nie przebije.
Coś jeszcze, coś więcej... 08:22, 21 sty 2018

Do góry
Sebek napisał(a)

Wyglądałyby (chyba) dość naturalnie, nie trzeba im żadnych obrzeży, igły mogłyby spokojnie na nie lecieć. Pytanie tylko jak się po tym chodzi? Ma ktoś je z Was wysypane jako ścieżkę?

A może zwykła kora rozwiąże sprawę? Z tym, że ona chyba bardziej nasiąka niż zrębki? Czy się mylę?

Masz rację, zrębki są bardziej suche, bo to w końcu drewno. Chodziłam po zrębkach, tak samo się chodzi niż po korze, po korze trochę lepiej.
Posty użytkownika 08:19, 21 sty 2018

Do góry
Napisz np. kogo szukałeś to zobaczę co pokazuje i dlaczego tak pokazuje.

Pokazuje posty innych osób, jeśli ta osoba zacytowała tę, którą szukasz. Jest też problem, bo czasem forumowicz ma nick rośliny, np. magnolia i już wtedy program nie rozpoznaje czy to osoba czy roślina.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:06, 20 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mam obydwa te krzewy o które się boisz, nie ma problemu z mszycami. To nie jest kalina koralowa ani zwykły jaśminowiec.

Poza tym na łące jest równowaga biologiczna i biedronki nie pozwolą aby mszyce sprawiały kłopot. To biosystem a nie sztuczny ogród.

Piękna ta kalina , jak upoluję to kupię
krzewuszki Kasia i Danusia obiecały z patyczków, a i swoje mogę spróbować rozmnożyć, a Paweł dał mi namiary na żylistki. Mam w ogrodzie dwa i chyba im dobrze bo ładnie rosną. Mam jeszcze dwie obiele( źle posadzone) , które bym mogła przesadzić w łąkę pod siatkę jako tło dla niej. Myślisz, że z brzozami dobrze będą wyglądały w łące?
Rabaty angielskie 16:22, 20 sty 2018

Do góry

Rabaty angielskie 16:18, 20 sty 2018

Do góry
zabaewa napisał(a)
Krwawniki są cudne, urzekły mnie, ale trochę się ich boję za to ich "łajdaczenie się". Straszne z nich łajzy. Danusiu co powiesz ? Mam rację czy zaryzykować ? Pozwoliłam u siebie na niepohamowany rozsiew firletki i niezapominajek. Wyglądają w kwitnieniu w tej masie cudownie ale potem... mnóstwo czasu spędzam na czyszczeniu rabat i reszty ogrodu. Jak dorzucę jeszcze krwawniki to chyba utonę

Ja mam pierwszy rok, zobaczę co będzie na wiosnę Będę się dzielić obserwacjami.
Rabaty angielskie 16:08, 20 sty 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Wobec tego zostawiam. I pewnie masz rację Danusiu, że po prostu wyrodził się, bo najpierw obserwowałam jeden kwiatek w tym kolorze, teraz to już spora kępka. Sylwio, nasion nie zbierałam, ale mogę w przyszłym sezonie. Czy powtórzą kolor, nie wiadomo. Może lepiej sadzonkę pozyskać

Kochana, odkop ten jaśniejszy dzwonek oddzielnie i mnoż przez podział. daj dobrego kompostu moc i niech rośnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies