Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 22:17, 08 wrz 2015

Do góry
Nie mogę robić w ogródku, bo pada.
Ale co tydzień wpadam do Janiny na zakupy. Za każdym razem coś wpadało do koszyka i się uzbierało. Może nie setki, ale na miarę mojego ogródka i możliwości - te cebulki cieszą. Polowałam na Everesty, a wpadły mi Gladiatory To była chyba nowa dostawa. Wykupiłam wszystkie pięć opakowań

Sadzenie planuję w październiku. Muszę poszukać trochę inspiracji cebulowych: co z czym posadzić. Zwłaszcza czosnki, bo mam pierwszy raz
Ogródek Iwony 22:12, 08 wrz 2015

Do góry
Sama już nie wiem, czy to jesień, wiosna, czy lato?
Siewki bratków zaczęły kwitnienie :

Łuki pisał, że jak się ma puste miejsca, to dobrym wypełniaczem jest stipa. Do wszystkiego niemal pasuje

Ogródek Iwony 21:59, 08 wrz 2015

Do góry
Na chwilkę wyszło dziś słoneczko. Wykorzystały to motylki i usiadły na werbenie:

Ogródek Iwony 21:52, 08 wrz 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Iwonko trawki masz piękne a vanilki sliczne rumieńce maja. Pozdrówka.

Bogdziu, Vanilki sprawiają mi wiele radości w tym sezonie

Ogródek Iwony 21:48, 08 wrz 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Iwonko cudowne fotki.
Też za hortki coś bym wcisnęła Pewno trawy
Pozdrawiam

Gosiu, martwię się, czy jak hortki się rozrosną, to czy trawy się zmieszczą. Może werbenę tam wcisnąć? Tylko ona chyba nie lubi kwaśnej ziemi, a hortki tak. A może jakąś kulkę na pniu dać ? Brakuje przy ścianie najwyższego piętra. Sezonowały tam róże w doniczkach, ale znalazły nowego właściciela I teraz jest łyso.
Ogródek Iwony 21:43, 08 wrz 2015

Do góry
beata_m napisał(a)

żartujesz?!?!?!? hahahah a ja tylko z czystej babskiej ciekawości

Beatko, nigdy nie wiesz, jak zareagują inni
Ogródek Iwony 21:43, 08 wrz 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
Witaj Iwonko , chwilę mnie nie było a u Ciebie wątek tak pognał do przodu, mam co nadrabiać a ogród nieustanie zachwyca, pięknie to wszystko wygląda

Olga, miałam przestój, więc chyba nadrobiłaś kochana.
Czytałam u ciebie, ze dach Ci porwało. Straszne. I koszta się mnożą i to niemałe. Współczuję ...
Ogródek Iwony 21:41, 08 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Już drugi dzień pada,i dobrze bo w zeszłym tygodniu trochę roślin przesadzałam to fajnie podleje. Muszę jeszcze na tej nowej rabacie bukszpanową obwódkę przesadzić bardziej do przodu bo rozplenice i kocimiętka cały bukszpan przykryła, wcale go nie widać

Daj znaka w wiadomej sprawie.Powodzenia życzę.

Ewa, u mnie pada już cały tydzień
Cały czas analizuję postępy na twojej nowej rabacie, bo planuję na mojej nowej rabacie, którą będę widziała głównie z daleka z okna posadzić hortensje i kocimiętkę. A z tyłu werbenę. Wszystko jest na tle żywopłotu z ligustru.
Wychodzi na to, ze kocimiętka pożera bukszpan? U mnie pożarła lawendę przy różach, dlatego planuję ją przesadzić. Tylko raz, że pada, a dwa chyba mam zakaz kopania
Zbyszek ostatnio słabo osiągalny. Brakuje siły roboczej...
Ewa, w sobotę nie jadę.
Moja codzienność - ogród Oli 09:35, 08 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pokazywałam to dopieszczenie e-Mowi. Powiedział: to proste. Firma ogrodnicza to robi
Nie chciał wierzyć, jak mówiłam, że Ola sama ... Może ma rację ?

Firma ogrodnicza "Ola" i budowlaniec eM Najlepsze połączenie aby mieć wymuskany ogród!

Buziaki kochana
Moja codzienność - ogród Oli 08:37, 08 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pokazywałam to dopieszczenie e-Mowi. Powiedział: to proste. Firma ogrodnicza to robi
Nie chciał wierzyć, jak mówiłam, że Ola sama ... Może ma rację ?

firma ogrodnicza nieźle
Tu ma być ogród :) 07:25, 08 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To czekam jutro na fotki, jak się wpasowały. Śliczne.

To dopiero w przyszłym tygodniu, teraz co najwyżej mogę przesłać jakieś wakacyjne widoczki
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 23:16, 07 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Michał pewnie już szykuje listę róż
Pozdrawiam

Jeszcze za wcześnie na róże, cały czas się uczę nie zapominajcie o tym
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 23:15, 07 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, ładna kolorystycznie rabatka. Jak zobaczyłam u Łukasza w tych kolorach rabatkę - to się zakochałam
U ciebie te same kolorki. Też muszę pomyśleć o kulkach bukszpanowych
Pozdrawiam

Kolory są fajne i na tej rabacie inne nie będą. Musze tylko pomyśleć o przemeblowaniu, bo zamierzonego efektu nie osiągnęłam i rośliny są niewidoczne. To tak jest jak zamiast tego czego człowiek szuka dostaje od sprzedawców zupełnie coś innego.

U nas rynek klienta nie istnieje- i sprzedawcy nie mają ciśnienia przykładać się do swojej pracy. O opisie roślin można pomarzyć i trzeba liczyć na to, ze mówią prawdę opisując sprzedawaną roślinę.

Ogródek Iwony 14:44, 07 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Beatko, ulżyło mi
Dawno temu, kiedy byłam jeszcze panną, mój przyszły szwagier jak się dowiedział, żem nauczycielka, gadać ze mną nie chciał. Tak z zasady, bo nie lubił szkoły i nauczycielu
Dziś po latach się z tego śmiejemy. Ale wtedy musiało trochę potrwać, by mnie zaakceptował

żartujesz?!?!?!? hahahah a ja tylko z czystej babskiej ciekawości
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:01, 07 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Van eijk jest mocno ciemniejszy. Momentami ma kolor maka nawet. Taki koralowy. Do tego Quin ciemby- powinno pasować.
Tylko trzeba je znaleźć tanio. Eijk w biedrze nie jest dostępny

Ale jest w bardzo dobrej cenie w benexie ... mam nadzieję, że jeszcze jest ... i że Karola nie złożyła jeszcze zamówienia
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:58, 07 wrz 2015

Do góry
Van eijk jest mocno ciemniejszy. Momentami ma kolor maka nawet. Taki koralowy. Do tego Quin ciemby- powinno pasować.
Tylko trzeba je znaleźć tanio. Eijk w biedrze nie jest dostępny
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:56, 07 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Toszka pisała, że z każdego czosnka za rok będą dwa. Jak kupisz 5 sztuk, za rok będzie 10, a w następnym sezonie już 20.

To w takim razie czosnki będą jeszcze na rabacie świerkowej
Dziękuję Iwonko za tyle cennych rad
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:55, 07 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Renia, chyba nie chciałaś zrobić ogrodu w rok?
Ja w zeszłym roku kupiłam 50 tulipanów jednakowych na jedną zrobioną rabatę i cieszyłam się ich widokiem. Nie musisz zaraz całego ogrodu zacebulować. Tylko w rozplenice też zaplanuj do donic. Będziesz się wiosną z nich cieszyć. Moze tam gladiatory ?

A wiesz chciałabym w rok ... ale twardo stąpam po ziemi ... wiem, że się nie da
Przy donicach chciałam dać czosnki, ale w ten sposób, że posadziłabym je między donice a tuje ... liście byłyby schowane za donicami ... nie wiem tylko jaki kolor tulipanów w donice dać?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:45, 07 wrz 2015

Do góry
To czekam na kanciasty ogród
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:45, 07 wrz 2015

Do góry
Posadzenie stipy w poczekalni, to bardzo dobry pomysł. Przesadzałam kilka razy z bryłą ziemi i nic jej nie było
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies