Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

malgorzata_s... 23:01, 31 sie 2015

Cudownie Szaleństwo hortkowe. Jestem zachwycona
JulkAd 23:08, 31 sie 2015

Kasik napisał(a)

Jula- dlaczego nieprzyzwoite? Kosmaty pączek i piękny kolor

No właśnie dlatego, że taki kosmaty....a kolor fakt cudny
gierczusia 18:34, 01 wrz 2015

Milka napisał(a)

No ba! Jakby inaczej

Noooooo jaaaaa a ja tu szukam wianka u Kasi a on u Irenki
Iwk4 19:33, 06 wrz 2015

Kasik napisał(a)
Nowa rabata i do poprawy- miała być rozplenica (nieduża), okazało się, że sprzedano mi inną trawę, no i miały być dalie o czarnych liściach , niskie i biskupie, a mam to co mam.

Kasiu, ładna kolorystycznie rabatka. Jak zobaczyłam u Łukasza w tych kolorach rabatkę - to się zakochałam
U ciebie te same kolorki. Też muszę pomyśleć o kulkach bukszpanowych
Pozdrawiam
Kasik 23:01, 07 wrz 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudownie Szaleństwo hortkowe. Jestem zachwycona

No czekałam na nie długo i choć nie pokazały w tym roku całego swojego uroku, to i tak oczka cieszą.

Ta susza dała im do wiwatu pomimo podlewania.
Ja i tak jestem szczęśliwa, bo je uwielbiam. Będę czekała na przyszły rok i przyszły, przyszły.....
Kasik 23:05, 07 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

No właśnie dlatego, że taki kosmaty....a kolor fakt cudny

Kolejne pąki pękają, tylko że dostają górą brązowego koloru- nie można mieć wszystkiego- to chyba przez te zimne noce.

I jak patrzę, ze to u mnie jego trzecie lato, to stwierdzam że strasznie powoli rośnie. Może to dlatego, że był z niego malutki patyczek- dziś dostaje pięknych grubych liści i może ruszy z kopyta.

malgorzata_s... 23:05, 07 wrz 2015

Kasiu u mnie kwiaty malizny, już zresztą większość przekwita. Candelight już zzieleniała wręcz i prawie jej nie widać. Vanilki różowe całkiem.
Kasik 23:07, 07 wrz 2015

gierczusia napisał(a)

Noooooo jaaaaa a ja tu szukam wianka u Kasi a on u Irenki

Wianek był u mnie chwilkę. Nadarzyła się okazja - córcia jechała do Wrocka i wianuszek wisi u Irenki.
Kasik 23:10, 07 wrz 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu u mnie kwiaty malizny, już zresztą większość przekwita. Candelight już zzieleniała wręcz i prawie jej nie widać. Vanilki różowe całkiem.

Gosia moje Vanilki nawet nie osiągnęły koloru różowego - od razu stały się lekko brudne i prawie bordowe. I jak patrzę u Bozgi 9a Ona mieszka w moich rejonach) to aż się dziwie, ze takie różnice w wyglądzie.

Pewnie jest wiele czynników mających na to wpływ.
Kasik 23:15, 07 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, ładna kolorystycznie rabatka. Jak zobaczyłam u Łukasza w tych kolorach rabatkę - to się zakochałam
U ciebie te same kolorki. Też muszę pomyśleć o kulkach bukszpanowych
Pozdrawiam

Kolory są fajne i na tej rabacie inne nie będą. Musze tylko pomyśleć o przemeblowaniu, bo zamierzonego efektu nie osiągnęłam i rośliny są niewidoczne. To tak jest jak zamiast tego czego człowiek szuka dostaje od sprzedawców zupełnie coś innego.

U nas rynek klienta nie istnieje- i sprzedawcy nie mają ciśnienia przykładać się do swojej pracy. O opisie roślin można pomarzyć i trzeba liczyć na to, ze mówią prawdę opisując sprzedawaną roślinę.