Nie wiem, jak lecieć z kolejnością, więc może będzie miks szerszych i bliższych kadrów NIestety chwilami słońce tak mocno świeciło, że nie dawałam rady cyknąć fajnych fot tak jak to oko widzi
LO i Cinderella podpięłam tak prowizorycznie, bo całe wisiały odczepione od płotu... Seslerie zjadły szałwie mimo rozsadzenia ich na wiosnę i chyba w ogóle przesadzę szałwię na moje kulkowisko, bo tam koloru brak, a jakaś siewka kwitnie i od razu ożywia
Widok na New dawn - już dywan płatków pod spodem, ale kwiatów i tak co nie miara - też muszę ją lepiej podwiązać, bo się poluzowała
Dzień dobry,
przeczytałam cały internet i nie znajduję odpowiedzi.Liczę,że ktoś mi tu pomoże.
Hortnesje Anabell.Sadzone 2 lata temu.Od początku problemy z plamistością lisci.
W tym roku oprócz plamistości i szkód wyrządzanych przez ślimaki występują chore i powyginane, jakby płożące się pędy.Na długości ok.15cm chorych pędów jest jego zgnicie/ususzenie.Łodyga pusta w środku na tym odcinku.Pęd ostatecznie umiera.
W tym roku zastosowałam 2xTopsin + Asahi na wzmocnienie.
Ktoś, coś?
Ale widok Pięknie Stipa robi robotę, muszę się za nią rozejrzeć...
A tam w tle kwitnie Ci już kosmos? U mnie takie pyćki małe, że nie wiem kiedy zakwitną...
Dzieci sąsiadów dorastają, budowy finiszują w wykończeniach. Ciszy i spokoju z każdym rokiem jest więcej.
Z bylinami raczej się nie kojarzę, ale wbrew pozorom trochę ich jest.
W tym sezonie pozwalam się panoszyć firletce omszonej. W zaprzyjaźnionym nowoczesnym ogrodzie też ją wcisnęłam. I bardzo dobrze się tam wpasowała.