Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielonym do góry... :) 18:30, 15 cze 2020

Do góry
Czerwcowo

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 18:27, 15 cze 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Hehehe, wspaniale Beatko To by było ciekawe doświadczenie Ja też lubię ten zakątek, w tym roku zrobiliśmy tam ławeczkę, jeszcze ją obsadzam roślinkami

Przepraszam, ale nie mogłam się oprzeć i muszę wrzucić znów coś z serii "przed i po"

PS. Czarny pies na zdjęciu, to nasza poprzednia sznaucerka olbrzymka

Mistrzowska zmiana, ale jesteś uzdolniona
Psica super
Serraty uwielbiam, masz Chocolate?
W którym miejscu stoi basen?
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:21, 15 cze 2020

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Dorotko piękne Masz różyczki
Pozdrawiam.
Basiu cieszę się, że Ci się spodobały.

RENE DES VIOLETTES

LADY OF SHALOTT

W samym słońcu 18:20, 15 cze 2020

Do góry
Jakoś nie chce rosnąć
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:16, 15 cze 2020

Do góry
nicol21 napisał(a)
Little/lovely rokoko - 3ci sezon i dopiero pokazuje swój urok, pokroj i piękno. Niestety szybko złapała mączniaka.

Dżizas Moje serce Cudownie -piękna jest
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:15, 15 cze 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Pięknie różany teraz ten Twój ogród. Stipy robią za fajne tło. Róże w pełnym rozkwicie już masz więc zdecydowanie szybciej niż u mnie.
Dziękuję Zanim wstąpiłam tu na forum, nie przepadałam za różami, były dla mnie za bardzo drapieżne. Nie znałam odmian i nie wiedziałam gdzie mam kupić. Dopiero tu na forum podglądałam w innych wątkach, nieśmiało pytałam i stałam się tak pazerna na rośliny , że ciągle było mi mało. No i doszłam do 80 sztuk i nie ma szans na kolejne, bo brak miejsca na rabatach, a jest jeszcze tyle pięknych odmian. Myślę, że u mnie ta piaskowa ziemia nagrzewa się szybciej i rośliny wcześniej startują, a może te odmiany wcześniej kwitną.

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 18:11, 15 cze 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)
Dzięki Basia. Myślałam że one są bardziej zwięzłe a nie takie ażurowe. Musiałabym posadzić krzaki gęściej i więcej.
Ile wysokości mają? Tniesz je? Jeśli tak to po całości czy tylko obcinasz kwiatostany?
Danusia pisała że można ciąć mocniej ale kosztem kwitnienia. Jednak to może być klucz do ich zagęszczenia.

Jeśli możesz to napisz jeszcze jak duże liście mają u Ciebie albo zrób fotkę liścia z dłonią.

Ps. Sorki że aż tyle pytań ale ja maruda jestem - już Kasia mi to powiedziała Kiedyś taka nie byłam.

Aniu nie tnę ich, postępuję dokładnie tak, jak z ogrodowymi. Nawet nie wiedziałam, że można. Krzaki są ogromne, wg mnie mają dobrze ze 2 metry już. Mi to akurat pasuje, bo są w ostatniej linii w ogrodzie. Liście też są ogromne, zwłaszcza te z niższego piętra, poniżej kwiatostanów, nie jestem w stanie objąć ich aparatem z bliska nawet, mają jak nic ze 30 cm, a niektóre nawet i 40 cm. Tu na zdjęciu jeden z liści tych, które są bliżej kwiatostanów, czyli takiej średniej wielkości

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 18:09, 15 cze 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Hehehe, wspaniale Beatko To by było ciekawe doświadczenie Ja też lubię ten zakątek, w tym roku zrobiliśmy tam ławeczkę, jeszcze ją obsadzam roślinkami

Przepraszam, ale nie mogłam się oprzeć i muszę wrzucić znów coś z serii "przed i po"

PS. Czarny pies na zdjęciu, to nasza poprzednia sznaucerka olbrzymka

Niesamowite!
Widać konsekwencję w tworzeniu ogrodu, że wiesz jaki chcesz osiągnąć efekt!
Zmiany robią wrażenie!
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:01, 15 cze 2020

Do góry
violaskom napisał(a)

Dorotko jest bosko! Wszystkie róże są piękne. Sama nie wiem, która podoba mi się bardziej. Bardzo lubię patrzyć na szersze kadry z Twojego ogrodu. Całe rabaty są tak bogate, że aż mnie zatyka!
Co to jest na tym zdjęciu. Wygląda super!
Ta biało kwitnąca roślina to Modrak sercolistny, jest wieloletni. Przy ziemi ma duże liście wielkości rabarbaru. U mnie zakwitł po 2 latach od posadzenia, lubi wilgotne podłoże.
Też lubię oglądać szerokie kadry w innych ogrodach, wtedy widać coś więcej niż jedną, czy dwie rośliny. Sam portret jakiejś rośliny interesuje mnie wtedy, gdy widzę jak prezentuje się na rabacie z innymi roślinami.

MODRAK SERCOLISTNY

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 18:00, 15 cze 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Bieli bym dodała z odrobiną srebrnego w liściach i może właście odrobinę takiego granatu lub czerni ale tylko jako pojedyńcze 1-2 akcenty

Inka to bardzo fajny pomysł, srebro wpasuje się jakoś do tego żółtego? Tylko co by to mogło być? Musi być niskie, żeby dało radę i sobie rosło pod tą trzmieliną. Mogłabym to też posadzić centralnie po drugiej stronie, pod tym modrzewiem japońskim 'Mazanek'

Takie ciemne akcenty to też jest dobra myśl, i tak chyba więcej mi się tam nie zmieści na tych moich 'cudownie' wąskich rabatach Wrzucam lepszy widok, mam tam wciśnięte krzaki białych piwonii 'Shirley Temple'. Może właśnie ten czosnek główkowaty będzie też dobrym pomysłem? Przebije się przez te liście żurawek i będzie się bujał nad nimi Mam tu wystawę słoneczną, więc w sam raz.

Ogród z widokiem na jezioro 17:55, 15 cze 2020

Do góry
i ode mnie spoznione ale najlepsze zyczenia imieninowe

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:51, 15 cze 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
Dorotko dziękujemy za zdjęcia z elfikami u nas. Bardzo się Idze podobały. Róże masz zjawiskowe, do wyboru do koloru. Ja mam sentyment do tych herbacianych. Choć Double Delight bardzo podobna do mojej Nostalgii, którą uwielbiam.
Ja właśnie nie wiem jak na prawdę ma moja różyczka na imię, czy pokazywałaś już swoją? bo można by porównać. Herbacianych róż mam chyba z 10 sztuk w różnych odcieniach. Cieszę się że Idze spodobały się Elfiki.

Kto podpowie Double Delight, czy NOSTALGIA? Kupiona jako bezimienna.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:49, 15 cze 2020

Do góry
Czas liliowców!

Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 17:43, 15 cze 2020

Do góry
Witam

Anna i Ogród 17:38, 15 cze 2020

Do góry
I na koniec żurawki które teraz obłędnie kwitną.

Anna i Ogród 17:37, 15 cze 2020

Do góry
Nasza miłość do bluszczu rozwija się przez te piękne liście

Nowe sadzonki winobluszczu trójklapowy Veitchi chyba się przyjął Mamy 3 sadzonki w różnych miejscach przy siatce.

Kupiłam kiedyś u Dąbrowskich 2 sadzonki jarzmianek (żeby sprawdzić czy dadzą radę u mnie). Dają radę. Niestety nie rozsiewają się a przydało by się tak z 15 sadzonek. I co mam zrobić? Trzeba będzie kupić. Przerażające.
Anna i Ogród 17:27, 15 cze 2020

Do góry
Czyśćce wielkokwiatowe Superba i Hummelo z roku na rok tworzą coraz większe kępy
a wśród nich świecznica Brunette

Cieszy mnie, dąbrówka tak się rozrasta. Błyskawicznie i gęsto. W przyszłym roku zarośnie całą rabatę. Koniec chwastów

W cieniu uśmiechniętego anioła 17:24, 15 cze 2020

Do góry
A_gawa napisał(a)

Aaaaale mega!!!
Ogród " szeregowy" 17:24, 15 cze 2020

Do góry
Witam serdecznie wszystkich
Bardzo prosiłabym o bardziej zaawansowanych i z lepszą wyobraźnią forumowiczów o wskazówki jak zagospodarować mój ogród. Po kilku latach zastanawiania się i braku konceptu poddaję się
Ogród wychodzi na słoneczną stronę południową, jest ogrodzony siatką od sąsiadów.
Chciałabym wykonać wzdłuż ogrodzenia i przed tujami rabaty które by uatrakcyjniły ogród i dawały większe wrażenie prywatności.
Poza tym kratka - pergola która na zdjęciu jest na śroku ogrodu bedzie zamontowana w zaznaczonym miejscu na rysunku i nie wiem czym ją obsadzić.
Nie chciałabym by to były bardzo rozległe rabaty gdyż sam plac jest niewielki a miejsce dla dzieci musi być
Pozdrawiam i bardzo proszę o radę.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:22, 15 cze 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
To u mnie wczoraj

U ciebie ładniej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies