Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 08:07, 08 paź 2020

Pszczelarnia napisał(a)

Jakby Milunia pisała o mnie .

Miałam ich trochę. Trochę zostało.

Siostrzenica mała (lat 5) powiedziała "ciociu, czemu trzymasz uschnięte trawy?"

Były z ciemiernikami, zostały jeszcze pod judaszowcem bordowym

To bardzo charakterne rośliny, z pazurem.

Trudne są do zestawień, szczególnie w masie. Ja nie chciałabym się ich pozbywać tak zupełnie, najwyżej będę zmniejszać ilość jakby co
Margerytka40 08:12, 08 paź 2020

Kawa napisał(a)
twój ogród to niesamowite miejsce
jak sobie przypomnę na początku twojego remontu a teraz to normalnie jestem pełna podziwu
dla pracowitości konsekwencji ręki i zmysłu do tworzenia

pięknie masz

Kamilka to już jest choroba u mnie. Sama widzisz. Jak mi coś nie pasuje gotowa jestem na wywrócenie wszystkiego do góry nogami. Jak wracam teraz do zdjęć z przed to sama nie mogę uwierzyć, że tak było
Margerytka40 08:17, 08 paź 2020

mrokasia napisał(a)

Te trawki dobrze wyglądają z kremowym, jasną morelą, jasnym karmelem (np. żurawką Marmelade albo kuklikami Mai Tai), śmietankowo-cytrynowym np. z różami w tym kolorze i jasnym niebieskim np. ja mam je z driakwią i bardzo lubię to zestawienie. Ale przede wszystkim muszą mieć albo obok siebie albo jako tło raczej jasną zieleń. Inaczej, szczególnie w masie mogą być przytłaczające.

Dlatego kolorystycznie mi tam hakonki pasowały jak przykładałam. Tyle, że na nie nie mam tam tyle miejsca. Wiesz, że o jasnym niebieskim też pomyślałam. Będę testować. Na szczęście to tylko brzegi tej różanki, cała reszta jest ok.
MonikA 16:44, 08 paź 2020

Asia widzę, że ciągle działasz, ty niezmordowana jesteś
Ania111 16:49, 08 paź 2020

Margerytka40 napisał(a)

Aniu zaręczam, że trawy i żurawki to baaaardzo zgrany duet. Może nie w tym zestawie,który próbowałam ale zobacz np tu

Asiu ,
i znów mnie wyprowadziłaś z błędnego myślenia
To tu
akurat jest super
Jak dobrze ,że jesteś hihihi - porady na wagę złota
Iwonka 07:07, 09 paź 2020

Mnie się już podoba taka turzycowa roszada. Jest lżej na rabacie.
Ta trawa faktycznie potrzebuje jaśniejszej oprawy, ciemne bordo jest chyba za smutne, choć to ciekawe zestawienie.
Dla mnie hitem tej rabaty są wykrzykniki cisów, kolory róż i szałwia. Kukliki fajne na wiosnę. A reszta to drobiazgi
Margerytka40 20:31, 09 paź 2020

MonikA napisał(a)
Asia widzę, że ciągle działasz, ty niezmordowana jesteś

A tam to tylko roszady z miejsca na miejsce. Wykorzystuję, że pogoda jeszcze w miarę
Margerytka40 20:44, 09 paź 2020

Ania111 napisał(a)

Asiu ,
i znów mnie wyprowadziłaś z błędnego myślenia
To tu
akurat jest super
Jak dobrze ,że jesteś hihihi - porady na wagę złota

Aniu inspiracji jest mnóstwo, z żurawkami, z trawami. I nie tylko
Margerytka40 21:17, 09 paź 2020

Iwonka napisał(a)
Mnie się już podoba taka turzycowa roszada. Jest lżej na rabacie.
Ta trawa faktycznie potrzebuje jaśniejszej oprawy, ciemne bordo jest chyba za smutne, choć to ciekawe zestawienie.
Dla mnie hitem tej rabaty są wykrzykniki cisów, kolory róż i szałwia. Kukliki fajne na wiosnę. A reszta to drobiazgi

Też mi się podobają podwaliny tej rabaty i dobrze bo nie korci mnie by co# zmieniać. Dziś wsadziłam żurawki, te co miałam swoje. Na razie nie kłują mnie w oczy, może to jakiś pomysł. Na zdjęciach tak sobie to wygląda, w realu jest lepiej

Iwonka 21:20, 09 paź 2020

Fajnie Asia z żurawkami Ładny kolor mają a ich liście przełamują piórkowatość traw. No z liśćmi róż też grają. Zostaw tak, niech się uleży