Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Mirelli 08:04, 05 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelko, ile teraz Kubuś ma lat?
Umów się z nim, że jak dzielnie zniesie przedszkole, to będzie nagroda. Ja szłam z młodym do sklepu i kupowałam mu bananka, albo smaczny soczek. Potem robiłam to coraz mniej, ale pierwsze dni poskutkowały. Albo np. wspólne czytanie książeczki po przedszkolu.
Daj mu dwa tygodnie. To trudne dla malucha. I to ranne wstawanie z zegarkiem. Ja odprowadzałam na początku sama. Czule dawałam buziaka i mówiłam, że chwilkę poczekam, a potem muszę iść np. ugotować obiadek. Jak już poszedł z panią się bawić, dyskretnie szłam. Ważne jest poczucie bezpieczeństwa dla maluszka.

Ja w każdy piątek kolorowa gazetkę ja młodego odstawiałam do sali i odwrót na pięcie nie było pod salą żadnych przytulańców ani całuski żeby go nie zachęcać do odstawienia numerów
Ogród Mirelli 07:52, 05 wrz 2015

Do góry
Mirelko, ile teraz Kubuś ma lat?
Umów się z nim, że jak dzielnie zniesie przedszkole, to będzie nagroda. Ja szłam z młodym do sklepu i kupowałam mu bananka, albo smaczny soczek. Potem robiłam to coraz mniej, ale pierwsze dni poskutkowały. Albo np. wspólne czytanie książeczki po przedszkolu.
Daj mu dwa tygodnie. To trudne dla malucha. I to ranne wstawanie z zegarkiem. Ja odprowadzałam na początku sama. Czule dawałam buziaka i mówiłam, że chwilkę poczekam, a potem muszę iść np. ugotować obiadek. Jak już poszedł z panią się bawić, dyskretnie szłam. Ważne jest poczucie bezpieczeństwa dla maluszka.
Ogródek Iwony 07:08, 05 wrz 2015

Do góry
Z perovską jest liatra. Teraz już przekwita. Ale i tak taka rdzawa fajnie wygląda.
Reszta na pv
Ogródek Iwony 06:43, 05 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

[img

To fioletowe to co to jest ? liatria ?za perowskią.
G Jekyll sliczna róża , i cudownie pachnie.
Za tydzień w sobotę jadę na targi ogrodnicze do Starego Pola, może przyjedziesz ?
Na Łowieckiej 03:36, 05 wrz 2015

Do góry
Ilonka, czy jeżówki przycinasz, jak się robią brzydkie?
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 23:41, 04 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No to super

Starałem się mocno, aby to wszystko ogarnąć, na początku namawiano mnie na rozłożenie siatki, ale wiesz koszty, nie byłem do końca przekonany, a dziś mogę każdemu powiedzieć, że lepiej mniej zrobić, ale konsekwentnie i tak jak należy.
Jutro w planie koszenie trawnika jak rosa przejdzie i nie zacznie padać, porządkowanie po budowie, będzie co robić
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 23:28, 04 wrz 2015

Do góry
No to super
Ogrodowy song 23:22, 04 wrz 2015

Do góry
Ewa, czy ty chcesz linie proste w ogrodzie, czy owale? Nie wiem, co doradzić? Placyk kanciasty, a ta rabatka obła. Chcesz coś zmienić? Jak byś wolała? Co ci jest milsze dla oka? Z jakimi liniami lepiej się czujesz?
Prawie - jak ogród 23:15, 04 wrz 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Ostatnie sierpniowe fotki...

Lubię zestawienie hortensji z berberysami
Prawie - jak ogród 23:14, 04 wrz 2015

Do góry
Beatko, masz bardzo światowe rabatki. Nic dziwnego, że spacerujesz po ogrodzie. U mnie dziś padało
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 23:12, 04 wrz 2015

Do góry
No widzisz, fajnie wygląda na starcie.
U mnie trawnik traktuję, jak tegoroczną porażkę. Teren budowy (murowany gospodarczy) zrujnował teren, tzn. moje piaski zrobiły się jeszcze bardziej piaszczyste, susza też swoje piętno zostawiła. Nie było sensu zakładać na tym ugorze trawnika. Rok temu zamówiłam przyczepę ziemi pod trawnik, wysialiśmy, był ładny. W tym roku struktura tej ziemi jest nijaka. Popiół w kolorze czarnym. Boję się zamawiać następną partię. Pomyślę o trawniku na wiosnę. Została jeszcze sterta żwiru, bo muszę przy garażu położyć kawałek kostki, a to też musi poczekać. W skarbonce dno
Skupiłam się więc na nowych rabatach, które wypełniam kompostem, obornikiem i gliną. Staram się poprawić strukturę moich piasków

U ciebie jest glina?
Ogródek Iwony 23:03, 04 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

Cudnie to wygląda, gratuluję

Michał, dziękuję. Cieszę się, że się podoba
Ogródek Iwony 23:02, 04 wrz 2015

Do góry

Ogródek Iwony 23:01, 04 wrz 2015

Do góry
Moje wrzosy - rabatka niedokończona, może w przyszłym roku coś domaluję na niej

Ogródek Iwony 22:55, 04 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kilka fotek, które przypominają, że zbliża się jesień:

Cudnie to wygląda, gratuluję
Ogródek Iwony 22:52, 04 wrz 2015

Do góry
Kilka fotek, które przypominają, że zbliża się jesień:

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:44, 04 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Michał, czy trawa na tym całym terenie jest siana, czy to natura tak cię uszczęśliwiła zieloną murawą?

Iwonko, działka jest zagospodarowana aktualnie powiem w około w 2/3. Wszędzie na tym obszarze mam "przewróconą ziemię", rozłożoną siatkę i na górze przykrytą najładniejszą ziemią. Trawa w tej części zagospodarowanej siana z ręki
Niby jest ładna ale wokół niestety pola uprawne i roznosi się niestety to i owo.
Na razie jednak nie marudzę, zobaczymy co będzie w przyszłym roku
Ogródek Iwony 22:42, 04 wrz 2015

Do góry
Beatko, wczoraj w ogrodzie nic nie robiłam, dziś padało i mam doła, więc też nic, choć chciałam tego doła zakopać.
Ubrałam się do ogrodu, a tam pada, przesadziłam więc tylko kwiatki do nowej ziemi, co do mojej nowej klasy chcę zabrać. Takie doniczkowe. Sala mała i smutna, kupiłam kolorowe osłonki i kilka kwiatków chcę, żeby salę rozweselić
A potem poszłam smażyć stertę naleśników, aby na koniec się dowiedzieć, że dzieci sobie za zaskórniaki pizzę zamówiły

My analizę zrobiliśmy w czerwcu. Teraz na co taka analiza, jak ma się nowy zespół uczniów z innymi predyspozycjami? Uważam, ze to bez sensu. Nie robimy tej analizy. I tak od września w szóstej i trzeciej gimnazjum trzeba zakasać rękawy i ćwiczyć zadania podobnych typów, aby się dzieci oswoiły z tą formą.
Za to siedzę z laptopem na kolanach i telefonem w ręku i pomagam pozakładać e-dzienniki. Jestem administratorem e-dziennika. Swoje zrobiłam 1-go września. Teraz czas na wychowawców Konsultacje telefoniczne są mocno skuteczne. Dziś już spokojniej było Chyba ogarnęliśmy wsio

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:31, 04 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Iwonko odwracam się na chodniku z krawężników i pergola jest z drugiej strony domu na drugiej półce
Jest to zaznaczone na mapce z pierwszego postu

Dach, ściany boczne i podłoga to melodia przyszłości na realizację w zimie

Kiedy patrzę na pierwsze zdjęcie - pergola jest taka malutka, teren ogromny. Przestrzeń robi wrażenie. Rozumiem założenie minimalistyczne, bo jak inaczej wygląda młody ogród na tak wielkiej przestrzeni? Masa nakładów i kosztów na roślinki potrzeba.
Na drugiej fotce z bliska, pergola jest potężna. I czuję się malutka przy niej
Bardzo ładny kolor impregnatu.
Szkoda, że u mnie wszystko od początku poszło w mahoniu, ale to 18 lat temu - nie było wielkich wyborów. Dziś też bym poszła w jasne drewno
Gusta się zmieniają

Michał, czy trawa na tym całym terenie jest siana, czy to natura tak cię uszczęśliwiła zieloną murawą?
Ogródek Iwony 21:49, 04 wrz 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Przegorzana Jak nasionka dojrzeją, rozsyp, może będziesz mieć go więcej, jeśli Ci się podoba.

Nie wiem kiedy to się robi, ale będę go obserwować. Może uda się zebrać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies