Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 07:45, 05 wrz 2015

Borbetka napisał(a)
Matko jaka starość? Dziecko do przedszkola poszło. To co ja mam powiedzieć? U mnie gimnazjum i starsza podstawówka.
Rozplenice wielkie się robią. Szkoda tylko, że tak długo w sezonie trzeba na nie czekać. Ciężko rozplanować rabatę.

Ale Ty pewnie jesteś w moim wieku, albo i młodsza
Małżeństwo i dziecko to powinno być u mnie o dobre 10 lat wcześniej, ale najpierw chciałam skończyć studia, mieć dobrą pracę. To nie był najlepszy pomysł patrząc z perspektywy czasu. Koleżanki podczas studiów brały ślub,rodziły dzieci i też studia skończyły,a teraz mają odchowane już dzieci

Rozplenice piękne są i tak jak piszesz długo trzeba na nie czekać. Mam ciasno je posadzone bo odległość ok.50 cm. Myślę co posadzić, żeby było atrakcyjne cały rok
MirellaB 07:49, 05 wrz 2015

szemusia napisał(a)
Jak dziecię w przedszkolu, to masz więcej czasu na ogród Plusy trzeba widziec
U mnie rewelacyjnie sprawdzał się tatuś w roli odprowadzacza w pierwszym tygodniu chodzenia do przedszkola. Chyba twardszy troszku jest
Ale to już stare dzieje...
Pozdrawiam

Masz rację. Kubuś do przedszkola to ja od rana w ogrodzie, potem śniadanie, karmienie psów, posprzątam, pranie, obiad
Podobnie jak u Ciebie to mąż zawozi synka w tym pierwszym okresie, bo ja miękka jestem, by płakał to bym go zabrała, a przecież nie o to chodzi
Iwk4 07:52, 05 wrz 2015

Mirelko, ile teraz Kubuś ma lat?
Umów się z nim, że jak dzielnie zniesie przedszkole, to będzie nagroda. Ja szłam z młodym do sklepu i kupowałam mu bananka, albo smaczny soczek. Potem robiłam to coraz mniej, ale pierwsze dni poskutkowały. Albo np. wspólne czytanie książeczki po przedszkolu.
Daj mu dwa tygodnie. To trudne dla malucha. I to ranne wstawanie z zegarkiem. Ja odprowadzałam na początku sama. Czule dawałam buziaka i mówiłam, że chwilkę poczekam, a potem muszę iść np. ugotować obiadek. Jak już poszedł z panią się bawić, dyskretnie szłam. Ważne jest poczucie bezpieczeństwa dla maluszka.
amelia_b 08:04, 05 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Umów się z nim, że jak dzielnie zniesie przedszkole, to będzie nagroda. Ja szłam z młodym do sklepu i kupowałam mu bananka, albo smaczny soczek. Potem robiłam to coraz mniej, ale pierwsze dni poskutkowały. Albo np. wspólne czytanie książeczki po przedszkolu.
Daj mu dwa tygodnie. To trudne dla malucha. I to ranne wstawanie z zegarkiem. Ja odprowadzałam na początku sama. Czule dawałam buziaka i mówiłam, że chwilkę poczekam, a potem muszę iść np. ugotować obiadek. Jak już poszedł z panią się bawić, dyskretnie szłam. Ważne jest poczucie bezpieczeństwa dla maluszka.

Ja w każdy piątek kolorowa gazetkę ja młodego odstawiałam do sali i odwrót na pięcie nie było pod salą żadnych przytulańców ani całuski żeby go nie zachęcać do odstawienia numerów
MirellaB 10:11, 05 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)

Iwonko, Kubuś w lipcu miał 3 latka.
Też tak robię, że po przedszkolu jedziemy do sklepu i coś sobie wybiera
Kubuś wie,że mamusia idzie do pracy zarabiać pieniążki, ale nie mogę już mówić,że na zabawki dla niego, bo powiedział, że on nie chce zabawek, a ja mam być z nim w domu, tak wszystko rozumie i przeżywa.
Ale musi chodzić i być wśród dzieci to dla jego dobra
MirellaB 10:13, 05 wrz 2015

amelia_b napisał(a)

Ja w każdy piątek kolorowa gazetkę ja młodego odstawiałam do sali i odwrót na pięcie nie było pod salą żadnych przytulańców ani całuski żeby go nie zachęcać do odstawienia numerów

Kubuś chce na ręce, żeby mąż go zaniósł do sali,tam buziak i pani go zabiera
Ale to są dla nas i dla niego emocje
MirellaB 10:25, 05 wrz 2015

Dokupiłam berberys Rocket Orange i Rozplenice Hameln na rabatkę z wrzosami, żeby tył pociągnąć i zakończyć.
Kupiłam też hortensję Bobo i Lobelię.
Hortensja będzie za wrzoścami, bo tam powstało puste miejsce, a Lobelia o czerwonym kolorze między hortensją,a białymi kwiatami. Tak to sobie wymyśliłam, żeby wypełnić pustki

MirellaB 10:35, 05 wrz 2015

Dokupiłam też wrzosy w puste miejsca.
I kupiłam na próbę trawę której nie lubię Carex Buchananii.

Iwk4 10:36, 05 wrz 2015

Bardzo fajnie ci idzie z tym wymyślaniem.
Sensownie, konkretnie i rabaty fajnie kończysz. Konsekqentnie.
Kubuś malutki. Stąd te problemy. Przyzwyczai się. A jak znajdzie fajnego kolegę, to dla niego będzie chodził do przedszkola. Emocje nam towarzyszą całe zycie. Czasem dobre, czasem złe. Czasami nam smutno, innym razem śmiejemy się. Przetrwacie to. Ważne, że Kubuś sobie tłumaczy, że musi
Karol99 10:58, 05 wrz 2015

Super zakupy.