Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Czasem słońce czasem deszcz 19:32, 13 sty 2016

Do góry
super zmiany zaszły u Ciebie.
Aż sobie wrociłam na początek wątku, zeby zobaczyć kiedy to się zaczęło - dużo pracy za Wami.
Tu ma być ogród :) 18:43, 13 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ty Ewa chyba bordowe buki kupowałaś, dobrze pamiętam?

tą odmianę Fagus sylvatica
Tu ma być ogród :) 18:31, 13 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

mi w zeszłym roku proponowali zamiast graba buki, ale po przeczytaniu ich wymagań się nie zdecydowałam, bałam się, że w mojej glebie sobie nie poradzą, mam pH 5 - 5,5 a buki wolą gleby wapienne.

A czemu graby u Ciebie padły?

Bo je wydarlem siłą i nie miały w ogóle korzeni
Mały ogród Kasi 16:04, 13 sty 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
mam je od wiosny .Kupiłam na promocji kopanie w supermarkecie 60-80 cm po 24 zł. Dwa się nie przyjęły jak na razie rosną wolno

warto wiedzieć, że w marketach się trafiają takie cisy i to w tej cenie, tylko zakup zawsze jest trochę ryzykowny, ale Twoje okazy bardzo dorodne.
Tu ma być ogród :) 16:00, 13 sty 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Pokażesz żywopłocik bukowy..bo pewnie nie znajdę u Ciebie w gąszczu fotek.Tak sie zastanawiam..czy cis, czy buk.Mam już w jednym miejscu w ogrodzie i może jako kontynuacja..mimo,że miejsca oddalone..hmm

Ty Ewa chyba bordowe buki kupowałaś, dobrze pamiętam?
Tu ma być ogród :) 15:57, 13 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Graby ze mną nie chciały współpracować... Zostały mi 3 fastigiaty, które nie wiem czy zimę przeżyją... Ale za to mam kawałek żywopłotu bukowego

mi w zeszłym roku proponowali zamiast graba buki, ale po przeczytaniu ich wymagań się nie zdecydowałam, bałam się, że w mojej glebie sobie nie poradzą, mam pH 5 - 5,5 a buki wolą gleby wapienne.

A czemu graby u Ciebie padły?
Ogrodowy song 15:53, 13 sty 2016

Do góry
też przybiegłam zobaczyć ten bukowy żywopłot.
On chyba dosyć podobny do grabowego, fajnie ostróżki wyglądają na tle tej zieleni - też takie mam w różnych odcieniach niebieskiego, ale aż tak wysokie to mi nie rosły.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:32, 13 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

stipy tak bo jej potrzeba duuuzo jeszcze a werbena mam nadzieje że sama da rade jak nie to trudno. nie ścinałam nic wiec jest szansa

ja też nie ścinałam, ale trochę nasion sobie zebrałam i myślę wysiać.
Tu ma być ogród :) 13:31, 13 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

wysłałm ci na priv linka

o koniach wiem, może nie będzie tak najgorzej.

Właśnie czytam.
Tu ma być ogród :) 13:26, 13 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

i sadziłaś, jeśli dobrze kojarze, zeszłej wiosny, marzec - kwiecien?
Termin mi umknął ale o akcji z końskim g... długo będę pamiętać

A jeśli jesteśmy w temacie, muszę wyruszyć w dwa miejsca za końskim i gołębim obornikiem, dostawy krowiego przekompostowanego mam załatwione od rodziny ze wsi - do czego to doszło

wysłałm ci na priv linka
Tu ma być ogród :) 13:25, 13 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A jeśli jesteśmy w temacie, muszę wyruszyć w dwa miejsca za końskim i gołębim obornikiem, dostawy krowiego przekompostowanego mam załatwione od rodziny ze wsi - do czego to doszło

ja będę miec konie za płotem... jakies 80 sztuk
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:24, 13 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jak mi dziś tak ładnie słonko w okna przyświeciło, to też to poczułam, ale chyba jeszcze musimy się uzbroić w cierpliwość.
W tym roku wysiewy stipy i werbeny robisz?

stipy tak bo jej potrzeba duuuzo jeszcze a werbena mam nadzieje że sama da rade jak nie to trudno. nie ścinałam nic wiec jest szansa
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:22, 13 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

szukałam włąsnie zdjęcia grabów dla edyty u siebie i trafiłam na to zdjęcie...w sumie do tej chwili trwająca zima mi nie przszkadzała. nie miałam takich uczuć jak zeszłej że już już natychmiast chce wiosne..nawet miałam chwile ze nie spieszy mi się bo nie zdąże w domu wszytskieo zrobić co zaplanowałm przed wyruszeniem w ogród...ale jak trafiłam na to zdjęcie to sobie przyponiałam uczucie spełniea i radości podczas tych prac....JA CHCE WIOSNE!!!

Jak mi dziś tak ładnie słonko w okna przyświeciło, to też to poczułam, ale chyba jeszcze musimy się uzbroić w cierpliwość.
W tym roku wysiewy stipy i werbeny robisz?
Tu ma być ogród :) 13:19, 13 sty 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)

świetny pomysł Asia, na pewno wdrożę na przedpłociu.

to jest naprawdę skuteczny sposób, nic nie kosztuje i jeszcze rozwiązuje problem nadmiaru skoszonej trawy.
Tu ma być ogród :) 13:17, 13 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
mam stadninę koni niedaleko, wysłać Ci trochę ?

Na szczęście jakieś 300 m od domu mam chłopka, który ma niewielkie końskie stadko, na pewno będzie chętny sprzedać tego dobrodziejstwa, tylko ten kawałek muszę to w aucie przewieźć i to jest najgorsze

A niedawno sobie przypomniałam, że stolarz, który mi schody robił miał gołębnik, jakiś rok temu nawet bym nie pomyślała, że takie rzeczy będą mnie kiedyś interesować
Tu ma być ogród :) 13:11, 13 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Doniczkowe moze szybciej sie przyjmuja.nie wiem.ja mialam do obsadzenia ok 80 mb wiec kasa sie liczyla

też taki miałam zamiar, ale jak mi eM już na jesieni powiedział, że trzeba duże kupować, żeby od razu widać było efekt i cenę zaakceptował, to musze mu to teraz przypomnieć
Tu ma być ogród :) 13:09, 13 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
ja kupiłam takie w większości 1 metrowe z gołym korzeniem za mniej niż 1 zł. nie ruszyło tylko kilka i w sumie nie wiem dlaczego

Tu ma być ogród :) 13:03, 13 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

taka od razu z kosiarki mokra???

ja w zeszłym roku rozrzucałam za tujami i serbami, na długości 80 m, więc z jednego koszenia trawy starczyło na cieniutką wartwę, dlatego od razu z kociarki brałam a ona już na drugi dzień była prawie sucha.
Tu ma być ogród :) 13:03, 13 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Czyli małe szybko nadgonią i nie ma sensu dużych kupować?
Ja widziałam właśnie po 6 - 7 zł - to może one były faktycznie w doniczkach.

Doniczkowe moze szybciej sie przyjmuja.nie wiem.ja mialam do obsadzenia ok 80 mb wiec kasa sie liczyla
Tu ma być ogród :) 13:02, 13 sty 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
ciachnij o połowę od razu, żeby się rozkrzewiły i dobrze ukorzeniły i chyba tylko z gołym korzeniem dostępne? choć kiedyś kupiłam w doniczce takiego 80 cm za 5 zł

jeszcze chwila i trzeba ruszyć w teren i rozeznanie robić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies