Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 12:59, 13 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Z przyjeciem pewnie nie.chodzilo mi o to,ze takie z golym kirzeniem w pierwszym roku nie urosna prawie wcale.mysle ze Kasia potwierdzi.potrzebuja z rok na ukorzenienie by zaczac przyrastac.Marzena sadzila jesli dobrze pamietam doniczkowe.u mnie toniczkowe takie metrowe sa po 7 zl.ja kupilam malutkie z golym korzeniem 400 zadzonek za 200 zl czyli po 50 gr.

Czyli małe szybko nadgonią i nie ma sensu dużych kupować?
Ja widziałam właśnie po 6 - 7 zł - to może one były faktycznie w doniczkach.
nawigatorka 13:01, 13 sty 2016

siakowa napisał(a)

taka od razu z kosiarki mokra???

Teraz tak rozkladalam w innym miejscu by zniszczyc pod spodem trawe.i to bylabdoskonala sprawa -pod skosxona trawa sostala czarna wilgotna ziemi.taka niegruba warstwa trawy szybko przesycha
siakowa 13:01, 13 sty 2016

ja kupiłam takie w większości 1 metrowe z gołym korzeniem za mniej niż 1 zł. nie ruszyło tylko kilka i w sumie nie wiem dlaczego
lindsay80 13:02, 13 sty 2016

popcorn napisał(a)
ciachnij o połowę od razu, żeby się rozkrzewiły i dobrze ukorzeniły i chyba tylko z gołym korzeniem dostępne? choć kiedyś kupiłam w doniczce takiego 80 cm za 5 zł

jeszcze chwila i trzeba ruszyć w teren i rozeznanie robić
nawigatorka 13:03, 13 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

Czyli małe szybko nadgonią i nie ma sensu dużych kupować?
Ja widziałam właśnie po 6 - 7 zł - to może one były faktycznie w doniczkach.

Doniczkowe moze szybciej sie przyjmuja.nie wiem.ja mialam do obsadzenia ok 80 mb wiec kasa sie liczyla
lindsay80 13:03, 13 sty 2016

siakowa napisał(a)

taka od razu z kosiarki mokra???

ja w zeszłym roku rozrzucałam za tujami i serbami, na długości 80 m, więc z jednego koszenia trawy starczyło na cieniutką wartwę, dlatego od razu z kociarki brałam a ona już na drugi dzień była prawie sucha.
lindsay80 13:09, 13 sty 2016

siakowa napisał(a)
ja kupiłam takie w większości 1 metrowe z gołym korzeniem za mniej niż 1 zł. nie ruszyło tylko kilka i w sumie nie wiem dlaczego

i sadziłaś, jeśli dobrze kojarze, zeszłej wiosny, marzec - kwiecien?
Termin mi umknął ale o akcji z końskim g... długo będę pamiętać

A jeśli jesteśmy w temacie, muszę wyruszyć w dwa miejsca za końskim i gołębim obornikiem, dostawy krowiego przekompostowanego mam załatwione od rodziny ze wsi - do czego to doszło

leon60 13:10, 13 sty 2016

mam stadninę koni niedaleko, wysłać Ci trochę ?
kasia_w 13:10, 13 sty 2016

popcorn napisał(a)
Rugosy mam, bezobsługowe, nie podlewam, nie nawożę, ścinam nisko co 2-3 sezony. Zimą wyglądają wcale nieźle, z czerwonymi owocami na czubkach, ściągają ptaszki z okolicy które się tymi owocami żywią. Ale nie posadziłabym go powtórnie, cisy bym posadziła

dzięki za odpowiedź, masz może jakieś zdjęcie rugrosów? Cisy mam już w środku, tj. dokładnie po drugiej stronie tego płotu, który planuję obsadzić tej wiosny na zewnątrz, od drogi. Potrzebuję właśnie czegoś bezobsługowego, nie mam nawadniania.
lindsay80 13:11, 13 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Doniczkowe moze szybciej sie przyjmuja.nie wiem.ja mialam do obsadzenia ok 80 mb wiec kasa sie liczyla

też taki miałam zamiar, ale jak mi eM już na jesieni powiedział, że trzeba duże kupować, żeby od razu widać było efekt i cenę zaakceptował, to musze mu to teraz przypomnieć