Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:28, 02 maj 2015

Do góry
Czy ja sie chwaliłam moimi rodkami ? Kolejna próba z rh... tym razem słynne cunningham's white. Posadziłąm pod brzozą , mają konweniować z jej pniem Wkrótce bedę lała Larvanenem wiec moze przezyją? Posadizłam na podwyższeniu, z tyłu dałam wielkie miskanty aby wypijał nadmiar wody... moze to pomoze?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:26, 02 maj 2015

Do góry
Brzozy i graby nieźle ruszyły

Stare brzózki

Nowe brzózki

Więc za chwilę bedzie taki busz, ze bede swobodnie siedziała na tarasie.
Teraz to jak na scenie siedzimy....dobrze, ze wieczorem ruch na ulicy zamiera...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:23, 02 maj 2015

Do góry
M tez sobie na fotelu pocykał

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:22, 02 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Uwielbiam ten Twój busz
Pięknie
A jakie masz trawki pod trzmielinkami??

Carex buchanani i carex morrowi variegata

Jutro pokaże tę rabatę bo licze, zę wreszcie purpurowe tulipany rozkiwtną
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:20, 02 maj 2015

Do góry
Dzisiaj wieczorkiem siedziałam na fotelach. Czyli 3 raz w sezonie??? CO ja bede robić do końca lata skoro ciągle siedzę??
Na dowód widoczek z fotela
Na wprost

spojrzenie na lewo (kiedy graby w podjeżdize podrosną aby mnie przed przechodniami osłonią?)

Na prawo się nie spojrząłam? trzeba jutro zdjecia zrobić...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:17, 02 maj 2015

Do góry
I niecierpki do donic pod wiatę

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:17, 02 maj 2015

Do góry
Dla Cioci Gosi dzisiejsze zakupy. juz siedza w osłnkach ale jeszcze w przechowalniku. Zawsze trzymam świeżo posadzone jednoroczne na tyłach domu gdzi ejest wschodnie słońce, przez około 2 tygodnie się ukorzeniaja a potem daję je na moją "patelnie" czyli taras południowy

Peragonie angielskie , surfinie w róznych odcieniach filetu i burgundu. jedna docnziczka czeka jeszcze na bladoróżowe surfinie, kórych nigdzie nie było i bordową trawę

I białe pelargonie wsadzone z ice dancami do wieeelkiej donicy po zdechłym bambusie

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:05, 02 maj 2015

Do góry
anetta napisał(a)

Masz jakies sprawdzone zródło cebul tulipanów?

Anetta co roku jesienia polujemy na cebulowe w Biedronce i Lidlu bo ceny są powalające na kolana, ale nie trudno o pomyłki.
Przez kilka lat poelcaliśmy Benex sklep ineternetowy, ale coraz częsciej otrzymujemy nie to co było zamawiane, sporo osob zaczeło narzekać. Więc trudno podac sprawdzone żródło, bo kazdy zalicza wpadki, jak niska cena to pomyłki lub liche cebule, jesli wysoka cena to koszt zamowienia straszymy. A chce sie zamawiac tysiace....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:01, 02 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Amen Ja też zaczynam się buntować i kończę z wykopywaniem. Ja mam kompletny misz masz bo po wykopaniu pomieszałam i teraz np. kwitną pomarańczowe z różowymi. Koniec z tym. Co roku będą nowe bo i tak większość cebulek nie kwitnie ponownie.
Pokaż jakie pelaśki i surfinie kupiłaś

Gosia ale my kochamy misz masz, wiec dlaczego sie martwisz?
Ja się dzisiaj gapiłam siedzac na trawie na moj misz masz i powiem Ci ze jeste piękny. Wiosnie wszystko wolno, misz masz faktur i kolorów!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:58, 02 maj 2015

Do góry
Pamajo napisał(a)

Możesz podać przykład jakiegoś ogrodu minimalistycznego?

Buszuję po Ogrodowisku podziwiając różne ogrody. Naturalistyczne, geometryczne ale na taki minimalistyczny jeszcze chyba nie trafiłam.

Twój ogród oddaje Twój charakter. Elegancja z nutka szaleństwa

Wpisz w wyszukiwarkę na O i obejrzyj wątki
Wieloszka
Kwiatholandii
Malkul
Magda70
Leon

I powstaje kilka fajnych nowych
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 14:45, 02 maj 2015

Do góry
Ewka oddaj tę energie, bo innym zabraknie. Uciekam bo nie bede miała siły posadzić pelasiek
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:58, 02 maj 2015

Do góry
Pamajo napisał(a)

Kiedy ten Twój nieład jest właśnie w artystycznych ramach.
Jest naprawdę pięknie

Ja tez go lubie ale podziwiam minimalistyczne ogrody
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:56, 02 maj 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)

Dwa lata temu w Bonexie
Pokaż twoje buki

To juz koleny głos przeciwko B...
Buki zfoce dla Ciebie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:55, 02 maj 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Marzenki a z Twojego doświadczenia tulipany Casablanka sprawdzają sie bez wykopywania w kolejnych latach bo na jesień muszę koniecznie je zakupić. Pięknie u Ciebie jak zawsze

Nie mam pojecia , nie zakładam ze tulipan przezyją kolejny rok. Po prostu co roku kupuję nowe a stare jesli wypuszczą liscie bez pąkow po prostu wyrywam. Jesli wykopywałam i ponownie sadziłam to w kolejnym roku zwykle kwitły pełne tulipany, hiacynty, narcyzy.
Jesli chcesz mieć pieknie kwitnace cebulowe musisz dosadzać co roku, dlatego mam misz masz, o sadzę nowe a stare tez wyłaża..... Ale mi to nie przeszkadza bo dla mnie jesienne sadzenie cebul to coroczny rytuał już od wielu lat
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:45, 02 maj 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Marzenko nie da rady skupić się jeno na tulipanach. Mają takie piękne towarzystwo- a to trawy a to kule a to berberysy.

Dziekuje Zbyszku. Ogród aktualnie zaczyna nabierać kolorow purpury: śliwy pissardi, berberysy, bordowe buki, tulipany a w czerwcu róze

Zmykam kupic pelargonie i surfinie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:44, 02 maj 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
A moje Angelique okazały sie pomarańczowe

U kogo zamawiałaś?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:43, 02 maj 2015

Do góry
Nikita napisał(a)

Marzenko, w takich kolorkach też miała być moja tulipanowa rabatka...ale jest dooopa, zamiast purpury zakwitła czerwień...zgrzyt kolorystyczny jak talala (pośród bieli i różu..klasyczna strażacka czerwień...patrzeć się nie da...)

Wiem co to znaczy... Jak planujesz idelana kompozycje kolorystyczna a tu niespodzianka....
Dlatego kupuję dużo róznych gatunkow w tych samych kolorach coby przykra niespodzianka nie dotyczyła 50 tylko 10% nasadzen.... Chyab tez musimy czytac dokładnie opisy, bo pamietam, ze widziałam gdzieś napis czerwony a na zdjeciu był purpurowy i zamowiłam...

Ale ja lubie misz masz tulipanowy a wiele osob sadzi tak planowo, w rządku i wtedy doopa.... To sie nazywa dywersyfikacja ryzyka w moim przypadku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:41, 02 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
No wiesz, przed deszczem się chować? Czy tylko ja chwasty w deszczu wyrywam?

Połączenia cebul boskie - u mnie też miały być różowe z czarnymi, ale tym drugim jakoś się nie spieszy...

Sebuś przed ulewa sie chowałam, chwasty w kapturze na głowie wyrywałam. Na dzisiaj zostawiam sobie kanciki a Larvanem chyba na deser na jutro, bo dzisiaj jakies rozrywki sie wieczorem szykuja
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:39, 02 maj 2015

Do góry
Pamajo napisał(a)

Marzen to nie jest busz. To ARTYSTYCZNY NIEŁAD.
CUUUUUUUUUUUUUUUDNIE

Oj ciagle zrobie taki nieład a potwm probuje go wsadzić w ramy....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:38, 02 maj 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
jakby coś, to patrz od tej strony
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2777-dzialka-wkolo-lubczyka?page=573

Byłam i piekny projekt widziałam....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies