Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

nawigatorka 11:08, 02 maj 2015

Marzenki a z Twojego doświadczenia tulipany Casablanka sprawdzają sie bez wykopywania w kolejnych latach bo na jesień muszę koniecznie je zakupić. Pięknie u Ciebie jak zawsze
Pamajo 12:08, 02 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Oj ciagle zrobie taki nieład a potwm probuje go wsadzić w ramy....

Kiedy ten Twój nieład jest właśnie w artystycznych ramach.
Jest naprawdę pięknie
Madzenka 12:55, 02 maj 2015

nawigatorka napisał(a)
Marzenki a z Twojego doświadczenia tulipany Casablanka sprawdzają sie bez wykopywania w kolejnych latach bo na jesień muszę koniecznie je zakupić. Pięknie u Ciebie jak zawsze

Nie mam pojecia , nie zakładam ze tulipan przezyją kolejny rok. Po prostu co roku kupuję nowe a stare jesli wypuszczą liscie bez pąkow po prostu wyrywam. Jesli wykopywałam i ponownie sadziłam to w kolejnym roku zwykle kwitły pełne tulipany, hiacynty, narcyzy.
Jesli chcesz mieć pieknie kwitnace cebulowe musisz dosadzać co roku, dlatego mam misz masz, o sadzę nowe a stare tez wyłaża..... Ale mi to nie przeszkadza bo dla mnie jesienne sadzenie cebul to coroczny rytuał już od wielu lat
Madzenka 12:56, 02 maj 2015

Gabrysia_ napisał(a)

Dwa lata temu w Bonexie
Pokaż twoje buki

To juz koleny głos przeciwko B...
Buki zfoce dla Ciebie
Madzenka 12:58, 02 maj 2015

Pamajo napisał(a)

Kiedy ten Twój nieład jest właśnie w artystycznych ramach.
Jest naprawdę pięknie

Ja tez go lubie ale podziwiam minimalistyczne ogrody
anetta 13:06, 02 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Nie mam pojecia , nie zakładam ze tulipan przezyją kolejny rok. Po prostu co roku kupuję nowe a stare jesli wypuszczą liscie bez pąkow po prostu wyrywam. Jesli wykopywałam i ponownie sadziłam to w kolejnym roku zwykle kwitły pełne tulipany, hiacynty, narcyzy.
Jesli chcesz mieć pieknie kwitnace cebulowe musisz dosadzać co roku, dlatego mam misz masz, o sadzę nowe a stare tez wyłaża..... Ale mi to nie przeszkadza bo dla mnie jesienne sadzenie cebul to coroczny rytuał już od wielu lat

Masz jakies sprawdzone zródło cebul tulipanów?
ewa004 13:27, 02 maj 2015

Piękne te tulipankowe plamy .
Pozdrawiam
malgorzata_s... 13:37, 02 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Amen Ja też zaczynam się buntować i kończę z wykopywaniem. Ja mam kompletny misz masz bo po wykopaniu pomieszałam i teraz np. kwitną pomarańczowe z różowymi. Koniec z tym. Co roku będą nowe bo i tak większość cebulek nie kwitnie ponownie.
Pokaż jakie pelaśki i surfinie kupiłaś
Pamajo 15:20, 02 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Ja tez go lubie ale podziwiam minimalistyczne ogrody

Możesz podać przykład jakiegoś ogrodu minimalistycznego?

Buszuję po Ogrodowisku podziwiając różne ogrody. Naturalistyczne, geometryczne ale na taki minimalistyczny jeszcze chyba nie trafiłam.

Twój ogród oddaje Twój charakter. Elegancja z nutka szaleństwa
Gardenarium 19:56, 02 maj 2015

Tu jest ogród minimalistyczny

https://www.ogrodowisko.pl/watek/504-ogrod-minimalistyczny

Tylko bukszpan i cis, to jest dopiero minimalizm. Sentencja minimalizmu

Tutaj w realizacjach, tylko zdjęcia

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-minimalistyczny

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies