Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zieleń, drewno i antracyt 11:29, 29 lip 2020

Do góry
Magda70 napisał(a)
Wiesz, to starsze pokolenie ma jakiś taki inny dar do roślin, warzyw itp. Mój teściu całe życie uprawial tylko truskawki. Teraz od kilku lat pomaga swojemu synowi na działce rodo i jak ostatnio byłam to szok przeżyłam. Myślałam, że to moje warzywa są ładne ale jego to cudowne!

Liczę na to, że taki dar z wiekiem do mnie przyjdzie. Chciałabym mieć takie pory i selery jakie uprawia mój tata, chociaż z części warzyw już teraz jestem zadowolona

Werbena pożarła mi Chopiny. Muszę ją w przyszłym roku trochę ograniczyć.

Rhododendron, Azalia i inne wrzosowate 11:28, 29 lip 2020

Do góry
Witam, bardzo proszę o pomoc co może domagać mojemu rododendronowi schneewitchen. Posadzony miesiąc temu. Stanowisko słoneczne. Z góry dziękuję.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:05, 29 lip 2020

Do góry
w ubiegłą sobotę najpierw synuś muł ze ścieżek w warzywniku do wiadra zdjął, a potem Emuś wypłukał ile się dało, pewnie jeszcze po opróżnieniu warzywnika jesienią trzeba będzie powtórzyć bo teraz roślin było szkoda
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 11:01, 29 lip 2020

Do góry
Ewa zobacz - pierwszy mieczyk na tarasowej

Co zrobić żeby rosły w miarę prosto? Chyba będę musiała przywiązywać do podpórek? Już tak zaczęłam robić....

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:45, 29 lip 2020

Do góry
Gosiu hortensje tam odpadają, tam musi być miejsce na swobodny przepływ wody
Nie wiem czy rozumiecie o które miejsce mi chodzi, o tą dolną półkę po lewej co kaczeńce rosną

to jest koryto rowu
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:17, 29 lip 2020

Do góry
W podzięce dla zagladających
zwierzak z Ciechocinka

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:10, 29 lip 2020

Do góry
Doranma napisał(a)
W książkach piszą że ogórki i pomidory nie lubią swojego towarzystwa na grządkach, a Twoim widać to nie przeszkadza, takie dorodne. Zresztą nie tylko one, piękne rośliny ☺

No niby tak ?..Pomidory w ogórkach to samosiewy i szkoda mi było wyrzucić...na razie dają radę lepiej niż te sadzone

tak jest na teraz ,nic sie nie dzieje

U mnie w warzywniku jest poplątanie z pomieszaniem...odeszłam od uprawy zagonikowej

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:03, 29 lip 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
pieknie i smacznie

Dziękuję.
Jak smacznie to zapraszam na jagodzianki

Ogród w remoncie 09:55, 29 lip 2020

Do góry
Ogród w remoncie 09:49, 29 lip 2020

Do góry
Kasya napisał(a)

Zgadzam się
Asia dobrze wie czego chce
Kocimietka super
A ja poproszę o zdjecia ronda i bodziszkow

Kasiu

To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:34, 29 lip 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, czy to jest kalina japońska? Czy jakiś inny krzew?
Rozpoznawanie bylin 09:31, 29 lip 2020

Do góry
Czy ktoś wie, co to?? Wyrosło nagle kilkanaście Podwiędnięte, bo przesadzałam brutalnie

Zieleń, drewno i antracyt 09:29, 29 lip 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Na frontowej zakwitł pierwszym kwiatem nowy biały liliowiec, na szczęście kolejny nie pomylony Mam nadzieję, że wzrostem dogoni drugiego białego, który rośnie obok.

a on jest faktycznie biały czy delikatnie kremowy tak jak na zdjęciu?
Jak wysoki jest?
W cieniu uśmiechniętego anioła 09:29, 29 lip 2020

Do góry
A_gawa napisał(a)
Moje Kochane! Nie wiem jak Wam dziękować!!!
Stan obecny - wszystko się zlewa i jakoś bez polotu.

Wyjeżdżam na krótko, a po powrocie zabiorę się z werwą do pracy!

A_gawa napisał(a)
Jeden wielki burdel. Burza robi z drzewami co chce.
Marzę, żeby to ogarnąć.

Po prawej stronie rabaty jest wjazd do garaż I. Po lewej - trawnik.

Agawa, Kochana, przecież mi chodziło o te zdjęcia Zrobiłaś je z różnych perspektyw Na pierwotnym zdjęciu wydawało mi się, że cisy są wyżej, a jak wstawiłaś nowe, to widzę, że jednak nie I tego buka(?) nie było widać.
A zrób zdjęcie jak najczęściej oglądasz tą rabatę? Widzisz ją z okna, czy jak wchodzisz do domu?
Cmok.
Robinia akacjowa - uszkodzenia mechaniczne przeniesiony 09:28, 29 lip 2020

Do góry
Witajcie,
stałem się posiadaczem sympatycznej działki, która jest de facto polaną w lesie. W związku z tym 95% powierzchni pokrywa "trawa", a powiedzmy 5% to taki mini zagajniczek składający się w całości z robinii akacjowej. Jako że robinia ta to jedyna roślinność wysoka i na dodatek bardzo pasuje mi lokalizacja i sam fakt jej istnienia do koncepcji zagospodarowania przyszłego ogrodu, chciałbym aby jak najwięcej jej pozostało. Niestety jest z nią problem tego typu, iż poprzedni właściciel kosił całą powierzchnię kosiarką rotacyjną doczepioną do traktora i nie zwracał uwagi na te drzewa w związku z czym wszystkie z nich (poza dosłownie jednym) mają większe lub mniejsze uszkodzenia kory na wysokości 10-20 cm nad ziemią. Zastanawiam się jak bardzo te uszkodzenia zniszczyły rośliny i czy jest w ogóle co myśleć o tym, że będą zdrowo rosły. Czy jest jakiś znany sposób na zaleczenie takich starych ran, czy przygotować się na sadzenie nowego "zagajniczka" (bo ta koncepcja zagościła na dobre).
Proszę o radę.
Pozdrawiam.

W Kruklandii 09:21, 29 lip 2020

Do góry
Juzia napisał(a)

ale piękne kule!
Zieleń, drewno i antracyt 09:20, 29 lip 2020

Do góry
Dzięki
Anda, może nie konkurs, ale malutkie ukłucie zazdrości jest
Helen, jest też pozytyw tego momentu, grujecznik zaczyna pachnieć
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 09:13, 29 lip 2020

Do góry
Mam problem, co posadzić pod moimi Vanilkami - teraz od paru lat są kocimiętki, ale rosną tak se (lepiej nie będzie, robiłam wszystko). Przez chwilę jest ok, a potem, jak kocimiętki przekwitną, smętna masakra. Od kiedy Vanilki urosły zrobił się tam też cień, no i nie wiem. Jakieś rady, co posadzić..? Aby kwitło do czasu rozwinięcia się hortensji. Co wam ładnie rośnie?

Blaski i cienie nowego życia 09:03, 29 lip 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Tak półcień. U mnie pd-wsch słońce do 13. A potem cień. W zasadzie przy bardzo upalnym tylko dniu to 4 godz słońca.

Z tych wrażeń zapomniałam napisać żecwczoraj posadziłam wreszcoe moją drugą dębolistną nie kwitnie bo w donicy nie miała pokarmu, a pierwsza sadzona w zeszłym roku już kwitnąca

A tu parkowa inspiracja z dębolistnymi. Sprawdzałam są 4 sadzonki w kole.

Jakie piękne liście ma ta dębolistna , muszę poczytać co lubi

Anabelkowy pas będzie gwiazdorzył

Ogród z plażą 08:38, 29 lip 2020

Do góry
Cześć dziewczyny, u nas lenistwo ostatnio totalne, wpadam pochwalić się nowym nabytkiem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies