O takie coś sobie zrobiłam, sama. Znalazłam zakupione zimą jeszcze akcesoria żeliwne
a teraz na zdjęciu widzę moje zagubione wiertełko, dooobre
Juzia mnie też bardziej ten zielony z Anabelek, już zielenieją.
plektrantus australijski cytrynowy - Pati nie znam, ale już obszukałam internet i zapisałam się na powiadomienia, a zapewne rozszyfrowałaś, że to jakiś gatunek komarzycy?
W ogóle te rośliny z nazwą "cytrynowe" mają fajny, świeży cytrynowy właśnie aromat, ja mam melisę cytrynową o super zapachu i miętę meksykańską cytrynową ale w domu w doniczce.
Szukając czegoś o mięcie meksykańskiej natrafiłam na filmik Łukasza Łuczaja i spójrz na nazwę, ta sama mięta meksykańska występuje również jako kubańskie oregano
Magarku to jest proste jak krzywy drut zagotowuję pokrojoną fasolkę szparagową w osolonej wodzie (żeby nie za miękka) i do słoików - buch, zalewam tą samą wodą. Pasteryzuję 2x następnego dnia również, wysoko białkowe warzywo tego wymaga. Gotowiec do drugiego dania czy zupy.
Ale robiłam eksperymenty z kiszonkami, trochę ogórka, różyczki kalafiora, trochę marchewki, papryki, ząbek czosnku i fasolki właśnie rodzinie nie smakowało, mnie tak, szczególnie chrupki kalafiorek
Za to całkowita klęska z pieczarkami, które prawie się upłynniły w słoiku z kiszonkami
Cieszę się, że mój ogród ci się podoba
A jak wypadnie w Tv , sama jestem ciekawa, czy wszystko będzie ok. Przekonamy się w zimie.
Oj, ja lubię bogato roślin na rabatach i bogato kolorów i to różnych w moim ogrodzie.
Niestety po róznych pracach trzeba dosiewki z trawy zrobić
Dziękuję Ulu. Też mita ścieżka się podoba
Hibiskusy jeszcze kwitną.
Ale bylinowy w tym roku jest zachwycający. Dużo kwiatów. długo kwitnie.
Dziękuję za nazwę miskanta.
Muszę chyba zrobić znacznik z nazwą, bo zapominam co mam
W ramach zmian ogrodowych do betonowych donic wstawiłam hakone All Gold a czerwone pelargonie poszły na schody i na opaskę przy domu. Wydaje mi się, że ta czerwień nie pasowała do reszty ogrodu. Na razie hakone są młode ale będą bujniejsze. Na pewno.