Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 11:55, 30 maj 2025

Monia81 napisał(a)
Tarcia, to ci mogę kopsnąć tego orlika, nie kupuj, u mnie pięknie się sieje

Jola no nic odkrywczego nie napiszę, ale no cudnie masz, teraz fajny czas jak te rh są widoczne, później inne rośliny dają pokaz

Monia dziękuję. Potem parzydło leśne góruje nad rh i jest spokojniej kolorystycznie. O ile mi liszki nie wpierniczą parzydła. Co roku muszę pilnować.
April 11:57, 30 maj 2025

tulucy napisał(a)
Jolu, moja gejsza nawet nie zrzuciła listków po przesadzaniu. Jak jestem, to podlewam. Trochę ma zżółkniętych, ale to przymrozek ją liznął.

Ogród masz cudny, taki do relaksu na hamaku.

Lucy, super z gejszą. Dobrze pilnowałaś podlewania. Co do przymrozków to ciągle jeszcze widzę ich oznaki. Nawet winobluszcze dopiero teraz zaczynają się zbierać do życia.
Miejsca na hamak brak, może taki wolnostojący miałby rację bytu.
TAR 12:05, 30 maj 2025

Jola, musze ogarnac troche swoje kąty, ponad miesiac choroby pokrzyzowalo mi po prostu wszystko. Mam zapuszczony ogrod, dom, osstanio tez Karaluch mial z pecherzem problemy. Jestem w takim niedoczasie, ze nawet dziewczyn z okolic nie dam rady odwiedzic. Musze nadrobic u siebie. Ty juz masz zrobione wszystko na gotowo a ja wciaz mam niepokonczone rabaty, rozgrzebane tu i tam. Po prostu cala lista. I nie wiem tez jak male biale zepna sie z kotami. Rudzielce byly bardzo tolerancyjne ale obawiam sie, ze z tym nowym nabytkiem moze byc wojna. Nie upilnuje Poza tym umowmy sie, jak luby wyjedzie to ja z ogrodu nie wyjde, po prostu sie zaoram i to dobrowolnie
tulucy 12:25, 30 maj 2025

Jolu, ja się właśnie za takim wolnostojącym rozglądam, bo moje drzewka za wątłe i jeszcze dużo czasu upłynie, nim będą się nadawały na zawieszenie czegokolwiek.
Magara 23:06, 30 maj 2025

April napisał(a)

Magarku, szczurka nie ma i pewnie nie wróci. Pogodziłam się z tym, staram się nie rozpamiętywać, chlip, chlip...

Jola, no to smuteczek
Dziś obserwowałam kocie rozmowy. To jest coś naprawdę niesamowitego.
Obstawiam, że u Ciebie faktycznie mógł się pojawić problem hierarchii u chłopaków. Senior Szczurkowi kazał... spadać.
Kastraty czy nie, ale dwa grzyby w barszczu to za dużo
Margo2 00:53, 31 maj 2025

Jolu, przykro z powodu kotka.
Nawet nie zdążyłam go poznać. A może to i dobrze?
Jak ja żałuję, że nie mogę do Ciebie przyjechać.
Masz przecudownie.
A ja w tym roku jakoś mam pod górkę z czasem.
Może latem?
Kiedyś sobie obiecałam, że zobaczę ogród w wszystkich porach roku.
I jeszcze mi sie nie udało.
No i koniecznie Ty musisz przyjechać do mnie.
Kasya 05:58, 31 maj 2025

Jola, pokazalabys polystichum jakie masz i czym sie roznia ?
Carexy montana strasznie mi sie sieją, sa takie ladne i limonkowe, niepodobne do tych co sadzilam ze myslalam najpierw ze to sesleria jesienna
A rosna najlepiej na sciezce czyli slonce i ubita glina
ewsyg 21:17, 04 cze 2025

Jolu, jak u Ciebie jest pięknie. Nie mogę się napatrzeć. Piękna jest ta paproć po prawej stronie. Czy to jest języcznik zwyczajny. Zamówiłam sobie pod taką nazwą. A może to co innego.

Mam też wiąz Geisha, ale mój jest sczepiony i prowadzę go w kulę. Bardzo lubię jego listeczki wiosenne. Piękny jest też Rdest bistorta, ale piszą, że on jest dość wysoki. Czy on jest inwazyjny ?
Gosialuk 08:42, 05 cze 2025

Odnośnie rdestu, to rozmnaża się kłączowo i jak trafi na dobrą miejscówkę, to potrafi niezłe poletko zrobić. Nie wiem jak z rozsiewaniem. Asia z Ogrodu w dolinie ma już poletko tego rdestu.
Jola twoim ogrodem nieodmiennie się zachwycam.