Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Wymarzyłam sobie wrzosowisko

Wymarzyłam sobie wrzosowisko

anuska2507 20:54, 04 cze 2025

I moje wrzosy. Te przetrwały całkiem nieźle:

Ten egzemplarz miałam wykopać, ale zobaczyłam, że jeszcze odbija.
anuska2507 21:59, 04 cze 2025

Polon napisał(a)
Aluminiowa, to posłuży długo. Bardzo ładnie wygląda.
W gruncie masz tylko te trzy samosiejki, czy inne też posadziłaś? Moje na razie, tfu tfu dobrze. Sadzonki tegoroczne bez porównania lepsze niż w zeszłym roku. Mam nadzieję, że plony mnie nie rozczarują.

Mam nadzieję, że posłuży, chociaż czasem boję się, że mi zaraz odleci z wiatrem tak samo jak foliak
W gruncie nam łącznie 19 szt., niektóre odmiany to powtórzenia odmian posadzonych w szklarni plus odmiany karłowe. Są tam: Aurija, San Marzano, Costoluto Fiorentino, Green Zebra, Betalux, Dwarf Beauty King, Cytrynek Groniasty, jakiś "hiszpański" od koleżanki z byłej już pracy.
U mnie sadzonki różnie wyglądają. Najładniej te, które posadziłam najwcześniej. Te przetrzymane w doniczkach nieraz mi przyschły, pewnie mają niedobory i z tego powodu pożółkły.
Marcin89 22:20, 04 cze 2025

anuska2507 napisał(a)

Mam nadzieję, że posłuży, chociaż czasem boję się, że mi zaraz odleci z wiatrem tak samo jak foliak
W gruncie nam łącznie 19 szt., niektóre odmiany to powtórzenia odmian posadzonych w szklarni plus odmiany karłowe. Są tam: Aurija, San Marzano, Costoluto Fiorentino, Green Zebra, Betalux, Dwarf Beauty King, Cytrynek Groniasty, jakiś "hiszpański" od koleżanki z byłej już pracy.
U mnie sadzonki różnie wyglądają. Najładniej te, które posadziłam najwcześniej. Te przetrzymane w doniczkach nieraz mi przyschły, pewnie mają niedobory i z tego powodu pożółkły.
Moje sadzonki też nie powalają wyglądem. Dolne liście już oberwałem, a były żółte. Wierzchołki już zielone

Mam Auriję, Costoluto Fiorentino, Betaluxa, Dwarf Beauty Kinga i Cytynka Groniastego. Czyli dużo takich samych mamy
anuska2507 10:44, 05 cze 2025

Możliwe, że mamy tego samego dostawcę w zeszłym roku wymieniałam się z Patrycją. Na pewno mam jeszcze Kosovo, Megagroniasty Kozula 14 i Malinowy Kapturek.
Marcin89 22:10, 05 cze 2025

anuska2507 napisał(a)
Możliwe, że mamy tego samego dostawcę w zeszłym roku wymieniałam się z Patrycją. Na pewno mam jeszcze Kosovo, Megagroniasty Kozula 14 i Malinowy Kapturek.
Tak, Patrycja podarowała mi nasiona Kosovo i Malinowego Kapturka też mam.
anuska2507 19:43, 08 cze 2025

Takie rzodkiewy mi urosły siane w długi majowy weekend
Patrycja_KG_Lu 07:32, 10 cze 2025

W tym roku będzie duży wybór, bo mam chyba z 83 odmiany i planuję zebrać nasiona. Wyślę Wam znów "pokarm dla rybek" i wprowadzę w dylematy, które posiać
Polon 20:05, 10 cze 2025

Ale rzodkiewy Ci porosły
Mój pierwszy rzut już dawno zjedliśmy, ale nie były takie dorodne. Drugi rośnie z oporami.

Patrycja - dobrze, że dbasz o rybki